Sliczną masz tą gloksynię
Treissi na zielono cz.2
-
marzena 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monisiu
gliksynia ma śliczny kolorek.Fiołki jak rozkwitną to będzie na co popatrzeć.

gliksynia ma śliczny kolorek.Fiołki jak rozkwitną to będzie na co popatrzeć.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale się uśmiałam z tej historii ze Zroślichą. Mam nadzieję,że teściowa się nie pozna. A może Ty lepiej przez najbliższe kilka tygodni do niej nie jedź, chciałabym Cię tutaj jeszcze długo oglądać
Piękna Gloksynia.
Trzymam kciuki aby hipek się podniósł.
A tak a propos's klapniętych hibciów. Ukorzeniam Ilonce mojego hibcia i jedna z gałązek tez tak klapła. Druga grubsza jest w lepszym stanie.Ciekawe dlaczego tak się dzieje. Stoją w wodzie w miniszklarence
Trzymam kciuki aby hipek się podniósł.
A tak a propos's klapniętych hibciów. Ukorzeniam Ilonce mojego hibcia i jedna z gałązek tez tak klapła. Druga grubsza jest w lepszym stanie.Ciekawe dlaczego tak się dzieje. Stoją w wodzie w miniszklarence
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Grażynko przepraszam, że nie odpisałam wcześniej, ale nie zauważyłam Twojego postu
Musiał się pokazać jak pisałam już swój. A na tym parapecie są same roślinki do ukorzeniania (oprócz trzykrotki purpurowej i rosiczek). A tak są benki (3 rodzaje), peperomka, monstera, epi, skrętnik, nico i hibki. No i to na środku (o co pytałaś) czyli reo 
Marzenko dziękujemy
hi hi
Basiu reo miało być do wydania, ale wczoraj wywaliłam mu mamusię, bo się wyciągnęła, więc to chyba sobie zostawię. Chociaż nie jestem do końca pewna, bo w tej chwili nie bardzo mam je gdzie trzymać
A jeśli chodzi o zroślichę (staruszko o słabej pamięci
) to ta dla Ciebie puszcza już młode listki 
Kasiu teściowa na pewno zauważyła, bo roślinka teraz zrobiła się dużo żadsza. Ale jak jej powiem co się stało to na pewno będzie się śmiała
A jeśli chodzi o hibki to zapewne ten oklapnięty pęd był zamłody jeszcze. Podobnie jak ten ciapatek - też jest raczej zamłody
Takie mięciutkie, zielone (niezdrewniałe) ciężko się ukorzeniają. Ale może się uda - trzymam kciuki za Twojego i mojego 
Marzenko dziękujemy
Basiu reo miało być do wydania, ale wczoraj wywaliłam mu mamusię, bo się wyciągnęła, więc to chyba sobie zostawię. Chociaż nie jestem do końca pewna, bo w tej chwili nie bardzo mam je gdzie trzymać
A jeśli chodzi o zroślichę (staruszko o słabej pamięci
Kasiu teściowa na pewno zauważyła, bo roślinka teraz zrobiła się dużo żadsza. Ale jak jej powiem co się stało to na pewno będzie się śmiała
A jeśli chodzi o hibki to zapewne ten oklapnięty pęd był zamłody jeszcze. Podobnie jak ten ciapatek - też jest raczej zamłody
- kati-1976

Dziękuję Moniś za wyjaśnienia. To by się zgadzało. Jeden pęd jest gruby i zdrewniały a drugi też zdrewniały ale 3 razy cieńszy 
- kati-1976

Na pewno się przydadzą te kciukasy. Nie chciałabym zmarnować szczepeczki, bo i tak mój hibek nie jest duży
- katarzyneczka
- 1000p

- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie martw się Moniczko. Jak mój neonek troszkę odbije po wymiankach to Ci podeślę
Marbele niestety już nie mam
, ale będę poszukiwała i jak znajdę to też się chętnie podzielę
A jak tam sie trzyma reszta roślinek?
Marbele niestety już nie mam
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Mój od Tosi nadal wygląda słabo - chyba nic z niego nie będzie
Chociaż ciągle mam nadzieję.
Coś w tym roku chyba nie mam ręki
Hibcio mizerny, epi padło
I w ogóle co zrobiłam - jakiś czas temu złamałam listek skrętnikowi, wadziłam więc w ziemię, bo może się przyjmie. Wczoraj spojrzałam mizerny taki, zostało go jakiś 2 cm (bo od góry usechł)... stwierdziłam, że nic z niego nie będzie, więc go wyzucę. Pociągnęłam a tu wylazł z korzeniami
Wsadziłam go z powrotem i mam nadzieję, że nic złego u nie zrobiłam 
Coś w tym roku chyba nie mam ręki