Elu , niestety , moja siewka dla Ciebie nie wyszła po zimie . Liczę na to ,że latem coś będzie nasianego z ubiegłego roku .
Danusiny miszmasz
Danusiu! To chyba te korzonki pod kamykiem są ważne , bo słoneczko to miała.Zbieraj nasionka będziemy siały.ktoś pisze:Izabella to maleństwo jest u mnie trzeci rok , prawdopodobnie bardzo pasuje mu miejsce , pełne słońce , a korzonki pod kamykiem.
Elu , niestety , moja siewka dla Ciebie nie wyszła po zimie . Liczę na to ,że latem coś będzie nasianego z ubiegłego roku .
Pozdrawiam cieplutko, Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
-
bożena170365
- 500p

- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu - przesyłka dotarła. Piękne dzięki! Nie spodziewałam się takiej ilości roślin...Muszę szybko znaleźć dla nich odpowiednie miejsce. Chciałam Cię prosić o rozszyfrowanie niektórych, bo sama nie rozpoznaję.
na koniec pytanie techniczne: czym piszesz po znacznikach? Moje po zimie są zupełnie nie do odczytania...
Zajrzyj na pw.
na koniec pytanie techniczne: czym piszesz po znacznikach? Moje po zimie są zupełnie nie do odczytania...
Zajrzyj na pw.
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu , przepraszam ,ale nie znam polskich nazw większości roślin
.Posługuję się łacińskimi , ponieważ łatwiej jest mi kupić u kolekcjonera to co chcę .
Iza , mam taki niemiecki pisak , kupiony w sklepie papierniczym , koniecznie musi być niemiecki . Kupiłam kiedyś polski i napisy miałam przez 4 dni
.
Jestem już w domu , bo u nas grzmi i spadły 2 krople deszczu
Jeszcze kilka roślin zakwitło .

Saxifraga ?

cieszynianka
Androsace carnea
Ranunculus ficaria " Grandiflora "
Soldanella alpina
Fritillaria meleagris
Astrantia major " Sunningdale Variegata "
Pulmonaria ‘Trevi Fountain’
Primula juliae 'Alba "
narcissus rupicola
Primula clarkei
narcyz " Palmares "
Iza , mam taki niemiecki pisak , kupiony w sklepie papierniczym , koniecznie musi być niemiecki . Kupiłam kiedyś polski i napisy miałam przez 4 dni
Jestem już w domu , bo u nas grzmi i spadły 2 krople deszczu
Jeszcze kilka roślin zakwitło .

Saxifraga ?

cieszynianka

Androsace carnea

Ranunculus ficaria " Grandiflora "

Soldanella alpina

Fritillaria meleagris

Astrantia major " Sunningdale Variegata "

Pulmonaria ‘Trevi Fountain’

Primula juliae 'Alba "

narcissus rupicola