Kaktusy i sukulenty ANETY
Moja choroba postępuje
Wczoraj wdepnęłam do kwiaciarni i wyszłam z kaktusem , mój M jak zobaczył to zrobił takie oczy
Całe szczęście , że większośc kaktusów jakie tam były mam już u siebie , bo pewnie więcej bym kupiła , a tak poprzestałam na jednym
Pewnie to nic nadzwyczajnego , ale mnie się spodobał , wypatrzyłam też z boku małe coś , co wydaje mi się byc pąkiem kwiatowym
Może ktoś wie co nabyłam ?

- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładna lobivia.
Co do pączka kwiatowego, to nie byłabym taka pewna, że to on. U mojej lobivki też takie cuś się zrobiło. Po 3 tyg okazało się, że to odrościk
Co do pączka kwiatowego, to nie byłabym taka pewna, że to on. U mojej lobivki też takie cuś się zrobiło. Po 3 tyg okazało się, że to odrościk
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to ciekawostka. Nie wiedziałam.Basia k pisze:Bardzo możliwe że jest to pąk kwiatowy,ale gdy mają za dużo wody pąki przekształcają się w odrosty
Jednak moja lobivka nie podlewana była od jesieni, więc jej pąk nie przekształcił się w odrościk.
Co fajniejsze tych odrościków pojawiło się już 8
Moje doniczkowce i sukulenty
Beciu ostatnio mam mało czasu i rzadko bywam na forum
Pogoda cudowna !
dlatego też dużo czasu spędzam w ogrodzie , a kaktusy poszły na drugi plan
. Po świętach postaram się wkleic nowe fotki , chociaż nic ciekawego się nie dzieje , pąków nie ma i raczej nie będzie - brak odpowiedniego zimowania
Mammillarka od Ciebie ma się dobrze
Mammillarka od Ciebie ma się dobrze