Kolorowy ogród Geni - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, ja też przeważnie idę na żywioł, ale tak blisko dwa konkretnie środowiska i tak różne to nie wiem. Jak na razie to tylko pod Rh i azalie szykowałem specjalnie kwasidło, a resztą roślin to specjalnie się nie przejmowałem jeśli chodzi o podłoże :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

jollla500 pisze:Gieniu sklep będzie czynny dopiero w poniedziałek, to zaraz z rana pojadę i kupię ;:109
Jolu nie przejmuj się do poniedziałku nie długo
Genia
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grzesiek u mnie cis (on też preferuje ziemie zasadową) rośnie z iglakami i daje sobie radę. Ładnie rośnie. Moze i tak samo będzie z perukowcem u Geni.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mutari pisze:Geniu po niedzieli zacznę czyścić oczko i wtedy sprawdzę co jest z lilią. Jak przetrwała to od razu ja podzielę i będę mógł ci ją wysłać. Teraz nie miałem czasu, ponieważ miałem jeszcze trochę pracy.
Marcin cieszę się bo tak naprawdę to od dawna miałam ochotę na lilie wodną ale nie miałam oczka,teraz w końcu mam
Genia
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu, ogród może być piękny, ale nic nie zastąpi widok kwitnącej lilii wodnej w oczu.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Marcin, chodzi o porukowca u Izy, ale to nie ważne gdzie i u kogo, rośliny potrafią się przystosować do warunków, czasem na początku rosną powoli i jakby się męczą, ale jak już się dobrze ukorzenią i udomowią to dają z siebie wszystko i cieszą nas wszystkich, czyli Ciebie, Genie, Izę, mnie i ..., którzy wkładają serce w to co robią :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Gieniu, mam nadzieję, ze i perukowiec i wrzosy sobie poradzą. Rozumiem, ze do wrzosów przygotowałaś jakąś specjalna kwaśna mieszankę i tylko perukowiec nie bedzie miał tego, co w/g literatury miec powinien?

Grzesiu, nie zawsze sprawdza się to, co podają w książkach. O lawendzie wszędzie piszą, ze potrzebuje ziemi zasadowej. U mnie jest kwasna, a lawenda rosnie i co roku pięknie kwitnie :D
Izo ja tam za bardzo się nie martwię perukowce mam dwa jak jeden nawet wypadnie to jest jeszcze jeden .
A jeżeli nie będzie nawet rósł to też dobrze bo już jest dość duży i mógł by nawet przestać rosnąć.
Genia
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj GENIU, pospacerowałem trochę po Twoich kwiatowych kobiercach w ogrodzie, aż się nie chce wierzyć, że tyle tych różnokolorowych kobierców u Ciebie w ogrodzie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mutari pisze:Geniu, ogród może być piękny, ale nic nie zastąpi widok kwitnącej lilii wodnej w oczu.
Masz rację Marcin zawsze lilie wodne mi się podobały ale nie miałam miejsca na oczko ,ale uważam ze dobrze zrobiłam likwidując trawnik który mimo podlewania latem wysychał.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tadeusz48 pisze:Witaj GENIU, pospacerowałem trochę po Twoich kwiatowych kobiercach w ogrodzie, aż się nie chce wierzyć, że tyle tych różnokolorowych kobierców u Ciebie w ogrodzie.
Witaj Tadeuszu dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie ,a co do tych kolorowych kobierców
to dopiero początek będzie jeszcze bardziej kolorowo obiecuję ;:2 ;:1 ;:2
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Geniu tu Ci wierzę, jeśli chodzi o kolory.
Po takich zakupach to z pewnością będzie i to bardzo. :wink: :lol:
Ciągle coś zmieniasz , przesadzasz, dokupujesz - skąd Ty na to wszystko bierzesz siły ? :roll:
Ja od dwóch dni pracuję w ogródku a już mnie tak wszystko boli, że mam problem zasnąć. ;:112
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Geniu tu Ci wierzę, jeśli chodzi o kolory.
Po takich zakupach to z pewnością będzie i to bardzo. :wink: :lol:
Ciągle coś zmieniasz , przesadzasz, dokupujesz - skąd Ty na to wszystko bierzesz siły ? :roll:
Ja od dwóch dni pracuję w ogródku a już mnie tak wszystko boli, że mam problem zasnąć. ;:112
Grażynko mnie też wszystko boli nogi mi tak spuchły że nie wiem czy do rana będzie dobrze.
Ja już nie pamiętam kiedy przespałam całą noc. Tak radykalna zmiana w ogrodzie to chyba ostatnia ,starzeje się Grażynko ;:1 ;:1 ;:2 ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Geniu ja tak mówię każdego roku....... :;230 i co z tego ?
Wystarczy, że przychodzi wiosna i znów to samo. :;230 :;230 :;230
A do tego jeszcze to forum...... a niech to........jakoś będzie.
Ważne Geniu żebyśmy zdrowe były - każda na swój sposób. ;:113
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

e-genia pisze:... bo więcej jestem w ogrodzie no i w domu też dla jednej kobiety przy tylu facetach jest co robić.
Geniu moja mamuśka, jest jedna a chłopa aż pięcioro, więc wiesz, zwłaszcza, że mamy lewe ręce do prac domowych :roll: Nie Ty jedna he he he :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorz B pisze:
e-genia pisze:... bo więcej jestem w ogrodzie no i w domu też dla jednej kobiety przy tylu facetach jest co robić.
Geniu moja mamuśka, jest jedna a chłopa aż pięcioro, więc wiesz, zwłaszcza, że mamy lewe ręce do prac domowych :roll: Nie Ty jedna he he he :lol: :lol: :lol:
Grzesiu ja wiem że ja nie jedna ,wprawdzie o jednego chłopa mam mniej od Twojej mamy zapewniam jest co robić każdy lubi co innego jeść a z drugiej strony, co ja bym bez nich zrobiła ha,ha,ha ;:1 ;:1 ;:2 ;:1 ;:1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”