Mój ogród - moja pasja.
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To będziemy oglądać zdjęcia oczka po poniedziałku? Dobrze, że dopiero teraz przyjdą Ci rośliny, posadzisz od razu do gruntu. Ja nawsadzałam do donic, nie ma gdzie nogi w piwnicy postawić.
. Pogody
.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Witajcie dziewczyny!
Wczoraj popracowałam w ogrodzie na wsi, plan został wykonany
Posadziłam wszystkie przywiezione rośliny. Wegetacja generalnie jest opóźniona, więc ogród wyglądał dość smętnie, ale to się zaraz zmieni i to szybko, bo zapowiadają przepiękną pogodę. Tak to jest ostanio, skoczymy z zimy prosto w lato.
Zdjęć zrobiłam mało, dosłownie kilka ... bo generalnie nie było co fotografować
. Piwonie drzewiaste ruszyły, żonkile... Postaram się wkleić kilka zdjęć wieczorkiem.
No i pełno nornic, dziur jest tyle, że po prostu nie da się policzyć...
Wróciłam do domu, a tu zaraz przywieźli paczkę z cebule.pl. Szkoda, że nie wcześniej, ale to nic, i tak ledwie wszystko posadziłam i na posadzenie jeszcze tych dodatkowych roślin już nie miałabym sił. Kondycja po zimie żadna
Ale i tak jestem bardzo zadowolona z otwarcia sezonu na działce, teraz czekają na nas wszystkich coraz piękniejsze chwile
.
Mało nie zapomniałam o przesyłce
. Rośliny otrzymałam ładne, dobrze zapakowane, nie pomylili się co do zamówionych odmian + 3 gratisy (liliowiec 'Edge Ahead', peonię 'Kansas' i jakieś cebulki).
Grażynko, dzięki za zaproszenie na szampan! Chyba już się spóźniłam ...
Wczoraj popracowałam w ogrodzie na wsi, plan został wykonany
Zdjęć zrobiłam mało, dosłownie kilka ... bo generalnie nie było co fotografować
No i pełno nornic, dziur jest tyle, że po prostu nie da się policzyć...
Wróciłam do domu, a tu zaraz przywieźli paczkę z cebule.pl. Szkoda, że nie wcześniej, ale to nic, i tak ledwie wszystko posadziłam i na posadzenie jeszcze tych dodatkowych roślin już nie miałabym sił. Kondycja po zimie żadna
Mało nie zapomniałam o przesyłce
Grażynko, dzięki za zaproszenie na szampan! Chyba już się spóźniłam ...
- HannaCS
- 500p

- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie
dziękuję za wizytę
piękne masz to oczko - i chciałoby się czasem w upalne dni tak pomoczyć

u mnie na działce jest rzeczka ale zimna że ho ho
Jak tak sobie patrzę na wasze piękne ogrody to serce mnie aż boli, że nie mogę mieć takiego pięknego usłanego kwieciem przeróżnym ogrodu.
W każdym razie mam możliwość odwiedzania Waszych pięknych skrawków ziemi ...
i bardzo za to dziękuję .
dziękuję za wizytę
piękne masz to oczko - i chciałoby się czasem w upalne dni tak pomoczyć
u mnie na działce jest rzeczka ale zimna że ho ho
Jak tak sobie patrzę na wasze piękne ogrody to serce mnie aż boli, że nie mogę mieć takiego pięknego usłanego kwieciem przeróżnym ogrodu.
W każdym razie mam możliwość odwiedzania Waszych pięknych skrawków ziemi ...
i bardzo za to dziękuję .
Witaj Kalmia. Cieszę się, że rozpoczełaś prace w ogrodzie. Ja też dzisiaj co nieco zrobiłam ale musiałam wracac do domu. Nareszcie piękna pogoda to roślinki też od razu podskoczą. Miłego dnia Ci życzę.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
zrobiłam sobie po raz kolejny wycieczkę po Twoim ogrodzie i ciągle mnie zachwyca i wielobarwność i ilość, nawet zima kwitną u ciebie kwiaty:).. tylko pozazdrościć:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Łano, możesz mi powiedzieć, czym i kiedy zasilasz swoje piwonie
No, jak już skończysz to sadzenie 
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
HannaCS, grazka_j, Urszula B, elsi, tomko34, Daisy, vertigo
Zwiedzam cały czas wirtualne ogródki a do swojego i nie zaglądam, a tu tyle miłych gości miałam! Witam Was wszystkich serdecznie!!! Nareszcie mamy prawdziwą wiosnę! Wszystko rośnie jak na drożdżach, zakwitły forsycje, magnolie przygotowują się do kwitnienia... po prostu jest cudnie!
Niestety w tym roku u mnie bardzo źle przezimowały róże, wielka szkoda... trzeba będzie mocno ciąć... Na fali różanej gorączki na forum, która oczywiście i mnie się udzieliła, kupiłam 4 wspaniałe róże: 'Colette', 'Flora Romantica', 'Acropolis', 'Andre le Notre'. Róże już posadzone i mam nadzieję, że będą pięknie rosły i kwitły.
Z niecierpliwością oczekuję na paczkę z następnymi zamówionymi roślinkami, a będą to:
acer griseum (klon strzępiastokory/cynamonowy),
stewartia monadelpha,
stewartia koreana,
stewartia ovata oraz cercis siliquastrum (judaszowiec południowy).
Elu, ja w tym roku moje piwonie zaniedbałam
, zazwyczaj daję garść azofoski pod każdy krzaczek, ale w tym roku jeszcze tego nie zrobiłam. Muszę to zrobić jak najszybciej. A jak nie azofoski, to może troche obornika dostaną póki trwa wegetacja. Dokarmiaj ostrożnie, żeby nie spalić korzenie.
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Zdjęcia będą wkrótce.
Zwiedzam cały czas wirtualne ogródki a do swojego i nie zaglądam, a tu tyle miłych gości miałam! Witam Was wszystkich serdecznie!!! Nareszcie mamy prawdziwą wiosnę! Wszystko rośnie jak na drożdżach, zakwitły forsycje, magnolie przygotowują się do kwitnienia... po prostu jest cudnie!
Niestety w tym roku u mnie bardzo źle przezimowały róże, wielka szkoda... trzeba będzie mocno ciąć... Na fali różanej gorączki na forum, która oczywiście i mnie się udzieliła, kupiłam 4 wspaniałe róże: 'Colette', 'Flora Romantica', 'Acropolis', 'Andre le Notre'. Róże już posadzone i mam nadzieję, że będą pięknie rosły i kwitły.
Z niecierpliwością oczekuję na paczkę z następnymi zamówionymi roślinkami, a będą to:
acer griseum (klon strzępiastokory/cynamonowy),
stewartia monadelpha,
stewartia koreana,
stewartia ovata oraz cercis siliquastrum (judaszowiec południowy).
Elu, ja w tym roku moje piwonie zaniedbałam
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Zdjęcia będą wkrótce.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.