Dala-mój piękny ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj,
ładnie się dziś napracowaliście :shock: Fajnie, że już masz ustawione meble ogrodowe. U mnie na razie miejsce stołu na tarasie zajmuje wrzosowe przedszkole ;) Maluchy na szczęście mają się dobrze i widać, że rozpoczynają wzrost. Teraz jeszcze oprysk, przycięcie i za dwa tygodnie rozpoczynam akcję przesadzanie :)
Zazdroszczę Ci troszkę, że Twoje wrzosowisko już nabrało formy.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalo ależ dzisiaj narobiłaś w swoim ogrodzie .........nawet mebelki już wystawione :D koniecznie musisz pokazać fotki
x-d-a

Post »

Renatko,
dzisiaj byliśmy w takim ferworze pracy, że o fotkach nie było czasu myśleć, ale jutro zrobię na pewno.

Aniu,
ja się bardzo cieszę, że mebelki już na zewnątrz, bo ogród dopiero nabiera wyglądu , jak wszystkie jego elementy współgrają ze sobą. Jeszcze powyciągałam jakieś ozdobne lampki, donice itp... Zastanawiam się nad olkami, bo większych mrozów już chyba nie będzie, a one wytrzymują do minus dwóch.
Co do rabaty wrzosowej, to ciągle coś dokupuję i coraz fajniej to wygląda; Twoje maluszki szybko zaczną rosnąć i nie obejrzysz się jak będzie pięknie. Nie sadż ich jednak zbyt gęsto, bo niektóre wrzosy bardzo się rozrastają.

Aszko,
świetne jest takie zmęczenie - pełne satysfakcji z wykonanej pracy.

Grażynko,
mam nadzieję, że do Świąt już się wyrobię z najważniejszymi pracami, a potem to już będzie na bieżąco...
Teraz jednak trzeba troszkę zatroszczyć się o dom i zrobić w nim porządki, mniej chętnie niż w ogrodzie, ale n.p. okna trzeba umyć, a czasu ciągle brakuje :cry:

Magdo,
tym razem zabezpieczyłam moją gunnerę, chociaż nie wiem , czy nie za póżno. Teraz najprawdopodobniej przez kilka dni tak będzie - stosunkowo zimne noce i bardzo ciepłe dni.

Ado,
to masz na jutro sporo planów ogrodowych; życzę Ci, żebyś wszystko, co sobie zaplanowałaś zrobiła. Tylko pamiętaj o odpoczynku i chwilce refleksji, żeby móc nacieszyć się tym, co już wyrosło w ogródku.

Alu,
ja też jestem taka niecierpliwa i bardzo nie lubię, jak roślinka mi nie kwitnie. Na moją magnolię czekałam 3 lata, mimo że nie była taka mała. W tym roku, też po 3 latach od posadzenia mam nadzieję, że zakwitnie moja hortensja pnąca...

Olu,
leń też potrzebuje przyjaciół od czasu do czasu, więc kompletnie się nie przejmuj dniem przerwy, chociaż Ty wiele rzeczy dzisiaj zrobiłaś wbrew pozorom. Życzę Ci jutro miłego dnia i dużo pozytywnej energii!

Cynthio,
przyjemnie być takim zmachanym, ale mieć świadomość, że praktycznie wszystko już zrobione.
Chociaż ja w ogrodzie to mam wrażenie, że końca to nigdy nie widać...
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, masz rację w ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu minister pracy ogłosił dzisiaj dniem wolnym od działki kto złamie ten przywilej to
już do końca roku będzie musiał na działce pracować... :!: :!: :!:
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

no to zaszalałaś kobitko.. ja tak bardzo chciałabym zorbic wszyskto co dotyczy trawnika, bo mam go malo i chciałabym, ażeby wyglądał cudnie, ale nie mam do niego odpowiednich narzedzi i kasiory tez brak... wiec chyba trawnik zaczeka do nastepnego roku ze swoja swietnościa.. :)
x-d-a

Post »

Witam wszystkich,
wpadłam na chwileczkę, bo zaraz lecę do ogrodu - dzisiaj chcę posprzątać domek ogrodnika.
Jest pięknie, świeci słoneczko i aż chce się żyć :lol:

Majeczko,
miłego dnia!

Carlo,
nie przejmuj się, Twój trawnik da sobie radę. Jeśli masz kompost, to zasil go kompostem, a póżniej regularnie koś i zobaczysz, że będzie ładny :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo ja też mam Oleander ale był przechowywany w ciepłym przedpokoju to chyba nim wystawie musiałabym go hartować prawda?
Gdzie Ty swoje przechowujesz?
Genia
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalo miłej pracki w ogrodzie Ci życzę ........i koniecznie porób fotki....
x-d-a

Post »

Gieniu,
ja moje oleandry przechowuję w nieogrzewanej piwnicy z okienkiem.
Są wielkie, więc nie bardzo jest jak je wnosić i wynosić, żeby zahartować. Więc jeszcze poczekam do połowy kwietnia i wystawię je już na dobre.
A Ty jeśli masz taką możliwość, to możesz zacząć je wystawiać w ciągu dnia na dwór, a na noc jeszcze je chowaj. Gdzieś ok. 20 kwietnia możesz już chyba je wystawić na dobre.

Renatko,
dzisiaj, zgodnie z planem, posprzątałam domek ogrodnika, bo po zimie był w opłakanym stanie i troszkę popieliłam rabatki, bo chwaściory zaczęły się panoszyć :cry:

Obrazek Obrazek
Tak wygląda mój domek ogrodnika wewnątrz i widok z ogrodu razem z kącikiem wypoczynkowym.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Witam serdecznie
Oj Oj Oj tylko pozazdrościć ,brak mi słow
pięknie jest u Ciebie

pozdrawiam aska
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Bardzo urokliwe miejsce ten domek ogrodnika:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
x-d-a

Post »

Olu,
złamałam zakaz ministra pracy, no i biedna będę musiała pracować cały rok w ogrodzie :cry:

Asko, Urszulko,
dzięki za wizytę w moim wiosennym ogrodzie i miłe słowa.
Ten zakątek, który pokazałam pięknie wygląda w pełni sezonu, jak już rozrosną się wszystkie roślinki.

I jeszcze dwa dzisiejsze widoczki
Obrazek Obrazek
Liliowce, tulipanki i narcyzy, no i moje gary, w których niebawem będą piękne kwiaty.
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Witam Dalo ;:3
Nadrabiam zaległości w ogrodzie. Wychodzę z domu o 7 rano, wracam o 18 i tylko trzy przerwy półgodzinne.
Wczoraj kupiłam piękną odmianę Cytisus Racemosus. Jak radzisz? Wysadzić ją w donicy do ogrodu i zimować w piwnicy czy przezimuje w ogrodzie okryta?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalo ja nie mogę się napatrzeć jak już u Ciebie zielono :shock: :D
W porównaniu z tym co się dzieje w Łodzi to u Ciebie już prawie lato :!: :D :D
A domek ogrodnika jest cudny :!: :!: