Leśny ogród Moni68 cz.3
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam na chwilę, później napiszę, co zrobiłam 
Edyto, Iga ma rację- to dośc wysoka cena za taki krzew, zwłaszcza ten dwuletni. Takiego w ogóle nie opłaca się kupować. Wstrzymałabym się z tym do przełomu kwietnia i maja, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Nigdy nie kupiłabym rododendrona na allegro, warto naocznie się przekonać, co oferują sprzedający i wybrać najładniejszy krzew- musi być zdrowy i ładnie rozgałęziony. Tym bardziej, że Iga wspomina o dobrych szkółkach w Twojej okolicy.
Edyto, Iga ma rację- to dośc wysoka cena za taki krzew, zwłaszcza ten dwuletni. Takiego w ogóle nie opłaca się kupować. Wstrzymałabym się z tym do przełomu kwietnia i maja, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Nigdy nie kupiłabym rododendrona na allegro, warto naocznie się przekonać, co oferują sprzedający i wybrać najładniejszy krzew- musi być zdrowy i ładnie rozgałęziony. Tym bardziej, że Iga wspomina o dobrych szkółkach w Twojej okolicy.
-
x-d-a
Moniko,
czy Pawełek już lepiej się czuje, a Tobie udało się wyskoczyć do ogródka?
U mnie dzisiaj była bardzo zmienna pogoda, ale dość ciepło i mogłam poszaleć w ogrodzie.
Dzisiaj głównie przesadzałam te rośliny, które wydawały mi się być posadzone nie w tym miejscu, co trzeba. Czasami zmieniła mi się jakaś koncepcja...Zima była długa i sporo pomysłów mam w głowie i na papierze
Pozdrawiam cieplutko
czy Pawełek już lepiej się czuje, a Tobie udało się wyskoczyć do ogródka?
U mnie dzisiaj była bardzo zmienna pogoda, ale dość ciepło i mogłam poszaleć w ogrodzie.
Dzisiaj głównie przesadzałam te rośliny, które wydawały mi się być posadzone nie w tym miejscu, co trzeba. Czasami zmieniła mi się jakaś koncepcja...Zima była długa i sporo pomysłów mam w głowie i na papierze
Pozdrawiam cieplutko
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, witam serdecznie
A wiesz, że i ja dzisiaj miałam do Ciebie dzwonić, hihihi
... ale pomyślałam, że skoro Pawełek w domciu, to nie będę przeszkadzała.
Tak tęsknię za pracami w ogródku, że powsadzałam dzisiaj wszystkie byliny i cebulki do doniczek, a jutro chyba róże włożę w donice i wystawie na balkon
Życzę miłego weekendu i poprawy pogody
A wiesz, że i ja dzisiaj miałam do Ciebie dzwonić, hihihi
Tak tęsknię za pracami w ogródku, że powsadzałam dzisiaj wszystkie byliny i cebulki do doniczek, a jutro chyba róże włożę w donice i wystawie na balkon
Życzę miłego weekendu i poprawy pogody
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witajcie wieczorkiem
Dziękuję za odwiedziny
Później wpadnę na dłużej, na razie muszę jeszcze popracować...
Z dzisiejszego dnia jestem bardzo zadowolona, chociaż za wiele w ogrodzie nie zrobiłam
Pawełek ciągle mnie wołał, zwłaszcza do szykowania jedzenia, a nie pozwoliłam Mu jeszcze wyjść na dwór. Apetyt dopisuje
W każdym razie popracowałam dwie godziny i w tym czasie uptrzątnęłam i nawiozłam dwie rabaty. Tempo narzuciłam sobie duże, czuję teraz to w kościach
Prognoza pogody na najbliższe dni zachęcająca, rano więc pojadę po ziemię i sprzątając posadzę lilie.
Tess, gratuluję zakupu
Mam nadzieję, że go pokazałaś, z przyjemnością obejrzę 
Dalo, dziękuję, wydaje się, że czuje się świetnie
Widzę, że znowu sporo popracowałaś, pewnie niebawem zakończysz porządki.
Halinko, też chciałam zadzwonić
Wcale się nie dziwię, że tęsknisz...te dwie godziny w ogrodzie dały mi bardzo dużo 
Cynthio, mam nadzieję, że przedstawienie było udane
Zytuś, przede wszystkim gratuluję Synowi i Tobie, to bardzo ważne wydarzenie
Gdybyś chciała psiząb, jesienią mogę się podzielić 
Dziękuję za odwiedziny
Z dzisiejszego dnia jestem bardzo zadowolona, chociaż za wiele w ogrodzie nie zrobiłam
Tess, gratuluję zakupu
Dalo, dziękuję, wydaje się, że czuje się świetnie
Widzę, że znowu sporo popracowałaś, pewnie niebawem zakończysz porządki.
Halinko, też chciałam zadzwonić
Cynthio, mam nadzieję, że przedstawienie było udane
Zytuś, przede wszystkim gratuluję Synowi i Tobie, to bardzo ważne wydarzenie
Witaj Moniko wieczorkiem. Widzę, że nareszcie popracowałaś w ogrodzie. Zazdroszczę! Och, kiedy ja będę mogła trochę popracowac, nie wiem? Dzisiaj przez cały dzień padał deszcz. 
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Monika
ten, posadzę go na tarasie w duzej donicy, to nie wyrosnie ha ha ha do 10 m pięknie szeleści...kosztował 19,90
http://www.egarden.pl/Phyllostachys+Bisetti_p48.html
ten, posadzę go na tarasie w duzej donicy, to nie wyrosnie ha ha ha do 10 m pięknie szeleści...kosztował 19,90
http://www.egarden.pl/Phyllostachys+Bisetti_p48.html