Ogród Idy74 2009r cz.1
- 
				ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wieczorkiem .Atak zimy mnie nie dotkną .Ogródkowo u mnie się zrobiło na korytarzu ,bo przesyłki kwiatów przyszły ,ziemia stoi ,dalie popikowane,donice -jest ok  Geniu jadę do Olsztyna ,a potem może spotkam się Elą.Alu ja już sobie dam na spokój z heliotropem ,albo urośnie ,albo nie.
 Geniu jadę do Olsztyna ,a potem może spotkam się Elą.Alu ja już sobie dam na spokój z heliotropem ,albo urośnie ,albo nie.  Pozdrawiam cieplutko .Zaraz film HAUS -UWIELBIAM TEGO AKTORA
 Pozdrawiam cieplutko .Zaraz film HAUS -UWIELBIAM TEGO AKTORA 

Geniu jadę do Olsztyna ,a potem może spotkam się Elą.Alu ja już sobie dam na spokój z heliotropem ,albo urośnie ,albo nie.
 Geniu jadę do Olsztyna ,a potem może spotkam się Elą.Alu ja już sobie dam na spokój z heliotropem ,albo urośnie ,albo nie.  Pozdrawiam cieplutko .Zaraz film HAUS -UWIELBIAM TEGO AKTORA
 Pozdrawiam cieplutko .Zaraz film HAUS -UWIELBIAM TEGO AKTORA 
- 
				x-d-a
Idusiu, Twoja przesyłka-niespodzianka dzisiaj przyszła.  Roślinki w doskonałym stanie, już zostały posadzone.
  Roślinki w doskonałym stanie, już zostały posadzone.
Biała liatra na białą rabatę (pokażę ją latem, bo to nowe nasadzenie), różowa do różowych, a liliowce w fajne miejsce pod jaśminowcem.
Dziękuję Ci bardzo, bardzo ;:25 ;:25 ;:25 i życzę dużo słoneczka na weekend.
Ja dzisiaj latałam po ogrodzie i rozsadzałam, przesadzałam, kombinowałam...Całą zimę zastanawiałam się, co tu zmienić, a teraz te koncepcje realizuję. Mam nadzieję, że roślinki się na mnie nie obrażą za to latanie po ogrodzie

Roślinki w doskonałym stanie, już zostały posadzone.
  Roślinki w doskonałym stanie, już zostały posadzone.Biała liatra na białą rabatę (pokażę ją latem, bo to nowe nasadzenie), różowa do różowych, a liliowce w fajne miejsce pod jaśminowcem.
Dziękuję Ci bardzo, bardzo ;:25 ;:25 ;:25 i życzę dużo słoneczka na weekend.
Ja dzisiaj latałam po ogrodzie i rozsadzałam, przesadzałam, kombinowałam...Całą zimę zastanawiałam się, co tu zmienić, a teraz te koncepcje realizuję. Mam nadzieję, że roślinki się na mnie nie obrażą za to latanie po ogrodzie

Ida właśnie wróciłam do domu z tzw targów , kupiłam tylko chryzantemę arktyczną białą i różową oraz kilka cebul lili . Lilie rasowe wysokie pachnące sprzedawane ze skrzynek, nie podam nazw bo w tym momencie jak kupowałam lało jak ch...... a człowiek sprzedawał na dworze . W ogrodniczym kupiłam jeszcze kokoryczkę wielokwiatową ale nie taką zwykłą tylko polygonatum multiflorum"variegatum" , ot i całe moje dzisiejsze zakupy
 . Może jutro będziesz miała więcej szczęścia niż ja dzisiaj . Jeden wystawca ze skalniakami i cebulami , drugi z iglakami ach jeszcze mogłam sobie kupić wózek widłowy
 . Może jutro będziesz miała więcej szczęścia niż ja dzisiaj . Jeden wystawca ze skalniakami i cebulami , drugi z iglakami ach jeszcze mogłam sobie kupić wózek widłowy   .
 .- 
				ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szybciutko ,bo czasu brak .Poszłam tylko do ogrodniczego zapytać ,a wyszłam z  8) http://img12.imageshack.us/img12/9091/s6301762.jpg Róże posadzę razem poplączę gałązki i będzie ładny kontrast.Kupiłam jeszcze donice w biedronce-fakt plastiki i zbyt piękne nie są ,ale nie mam już gdzie sadzić i pikować.Dostałam też ofertę ze szkółki ,rośliny taniocha ,wybór niezły ,od razu zadzwoniłam i złożyłam zamówienie telefonicznie ,żeby szybciej było.Trzy stówki już nie moje ,ale co tam ...Wieczorkiem póżnym jeszcze będę...

Chociaż za oknem bardzo ponuro i zanosi się na deszcz, to jednak cieplej i zaczynam wierzyć w weekendową poprawę pogody
 Chociaż za oknem bardzo ponuro i zanosi się na deszcz, to jednak cieplej i zaczynam wierzyć w weekendową poprawę pogody