Igo piękna rabatka jak marzenie tylko żeby krzaczki nie rosły to by było ok maluszki sobie możesz przesadzać ale one wtedy zamiast przyzwyczajać się do stanowiska muszą znowu walczyć o przetrwanie no i za rok dwa urosną i będą duże a wtedy koniec hasania po całym ogrodzie no ale do tego czasu zaplanujesz im docelowe miejsce ....
Miejsce na ziemi -Ave cz.2
Uf to troszeczkę mi ulżyło a myślałam że ja mam lewe rączki do tui - muszę im poprzycinać wierzchołki bo już są wielgaśne no i nic mi nie szkodzi spróbować
Igo piękna rabatka jak marzenie tylko żeby krzaczki nie rosły to by było ok maluszki sobie możesz przesadzać ale one wtedy zamiast przyzwyczajać się do stanowiska muszą znowu walczyć o przetrwanie no i za rok dwa urosną i będą duże a wtedy koniec hasania po całym ogrodzie no ale do tego czasu zaplanujesz im docelowe miejsce ....
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
phi !.taka wyspiarska ciemna wiosna?
Ave.....musze w Twoim watku o przesadzaniu jałowców!?
"rzecz jest taka"
..........musi być przesadzony w tym samym KOMPASIE! czyli z zachowaniem stron swiata.........albowiem USCHNIE :x predzej czy pózniej tak ma!
jałowce z rózami to jest TO!
........nawet proste kłujace do kłujacych
aaaaa pomidory na zagon po cebuli?
...............łomotkoooo!!!!!!
cmokasy z.........
Ave.....musze w Twoim watku o przesadzaniu jałowców!?
"rzecz jest taka"
jałowce z rózami to jest TO!
aaaaa pomidory na zagon po cebuli?
cmokasy z.........
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
W tym samym kompasie???
A skąd wiedzieć, jak rósł w szkółce?
Każdy jałowiec ma takie fanaberie?
A skąd wiedzieć, jak rósł w szkółce?
Każdy jałowiec ma takie fanaberie?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Zaprzeczam ! Sąsiadka chciała wyrzucić dość dużego jałowca i spytała, czy go chcę. Co miałam powiedzieć? Wzięłam. Z trudem znalazłszy miejsce, zaangażowałam M do kopania a następnie sadzenia, a ze krzewisko już duże było, trudno je było obrócić wedle woli. Po posadzeniu stwierdziłam, ze rosnie dokładnie odwrotnie, niz rósł dotąd, tj. "plecami" do słońcaminismok pisze: Ave.....musze w Twoim watku o przesadzaniu jałowców!?
"rzecz jest taka"..........musi być przesadzony w tym samym KOMPASIE! czyli z zachowaniem stron swiata.........albowiem USCHNIE :x predzej czy pózniej tak ma!
![]()
Rośnie tak juz sobie 4 rok i wygląda coraz lepiej
Chyba, ze to nie jest jałowiec?
Krzysiu, wiem jak róśł, bo "nachylał się" w kierunku słońca
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Qurcze, jakie to oczywistechatte pisze:[...]Krzysiu, wiem jak róśł, bo "nachylał się" w kierunku słońca
A ja najczęściej podświadomie sadziłem odwrotnie, wychodząc z założenia, ze skoro w jedną stronę już urósł, to teraz czas na drugą
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Moje miejsce na ziemi ave
No nareszcie wykorzystałam tę zimę i zwiedziłam do końca jestem na bieżąco żebym jeszcze po drodze nie zapomniała bo też już jest sks ale co zapomnę to jeszcze raz napiszę.
Ewuś ja w ubiegłym roku kupowałam prosto ze szkółki dużo sadzonek małych sadzonek
po 2, 3 złote jakbyś chciała to poszukam adres pomidorek koktailowy też posiany chętnie się podzielę życzę dobrej nocki i wysyłam spóżnionego hiacyncika
Ewuś ja w ubiegłym roku kupowałam prosto ze szkółki dużo sadzonek małych sadzonek
po 2, 3 złote jakbyś chciała to poszukam adres pomidorek koktailowy też posiany chętnie się podzielę życzę dobrej nocki i wysyłam spóżnionego hiacyncika