Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiosna pełną parą- na miły początek dnia:

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu super widoki ,a u mnie nic z tego . Totalna nicość
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witajcie kochani
Ja biegam po ogrodach u mnie paskudna pogoda co jakiś czas przechodzi tu burza śnieżna , albo gradowo- śniegowa.
Spacerowałam po wielu ogrodach. Napatrzyłam się i wiem jak bardzo dużo jeszcze brakuje w moim ogrodzie, żeby nabrał on jakieś uroku.Czekam na tę wymarzoną wiosnę ale ciągle jej nie widać. Zastanawiam się jak pogodzę się z czasem :) bo obiecałam kilka dni temu, że dorzucę fotki jakie roślinki u mnie czekają na sadzenie a ja ciągle nie mam czasu tych fotek wykonać, lub przypomnę sobie o tym późnym wieczorem. Ale jakoś to będzie w końcu i dni będą dużo dłuższe. Tak czy owak mam dużego stresa bo jakoś nikt we mnie nie wierzy :( np. mój M :))))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NO wiesz co Iwonko, kto jak kto..........

Przecież masz śliczny ogródek!!!!!!! Sama bym chciała miec tak wypielęgnowany ogórd.

No i nie możesz mówić że nikt w Ciebie Słoneczko nie wierzy!!!! CAŁE FORUM ZE MNĄ NA CZELE..........
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania tak wiem ze na was mogę polegać :))) dziękuje kropeleczko ślicznie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Buuu i znowu burza śnieżna :( z zawiejami .Ja chce do domu !!!! a do 16.00 jeszcze daleko :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaxp pisze:Ania tak wiem ze na was mogę polegać :))) dziękuje kropeleczko ślicznie :)
no!!!! zawsze ;:4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dziękuję za promyki słońca właśnie dolecialy i zaraz robi się weselej , a z działeczką nie narzekaj ,bo masz SUPER sama chciałabym taką mieć
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Iwonko masz dużo pięknych kwiatów i i różnych krzewów. W domu jak w kwiaciarni, śliczne kwiaty. Zaszalałaś też z zakupami, wiosną u ciebie będzie jak w raju. Pytasz o kokoryczkę, to nie jest leśna konwalia, to po prostu kokoryczka wielkokwiatowa i dość wysoka około 70 - 80 cm.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Irenko dziękuję !!! doczekałam się wiadomości co do kokoryczki !!!!!!!!! Bardzo mi się podoba i chyba dopiero w przyszłym roku będę na nią polować :) Póki co muszę zająć się najpierw obrzeżami tylnej części ogrodu i jak już to wykonam + ogrodzenie będę mogła dalej decydować co do nasadzeń a mam jeszcze tyle chciejstw !!! :)
A z zakupami ? hmm właśnie dzisiaj pytałam M czy pojedziemy 27.03 do OBI ma być wiosenna oferta .Pytałam i drżałam :) Powiedział że pomyślimy :) Ja jakoś lubię jak on jest ze mną na zakupach :) My to takie papuszki nierozłączki zawsze razem :)Nie lubię decydować sama i choć bywa że on jest przeciwny ja i tak robię po swojemu :)
Także jest szansa na OBI :))))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ufff właśnie skończyłam pikaować dalie :) posadziłam też w koszyczkach irysy bo garną się już mocno do życia , ale nadal zostają w kotłowni:)Przeniosłam też do pomieszczeń mieszkalnych doniczki z Ismeną ,Agapanthus,Calle,Incarvillea,Trykomę , obcięłam passiflorę i również wniosłam już ją do mieszkania, ale hmmm ...nie wiem czy się opuści w tym roku.
Dobrze że zapowiadają ocieplenie bo moje roślinki już są bardzo niecierpliwe.

Byłam też u znajomego który miał dla mnie kostkę granitową , ale nie zdecydowałam się bo to były 15-ski ogromne kolosy .Teraz muszę czekać aż trafi się następna okazja :( Nie wiem ale na te obrzeża myślałam o wielkości ok 5 do góra 8. Troszkę mnie to zasmuciło bo nie widząc ich myślałam że będa fajne tak wnioskowałam też z fotek z neta, niestety rzeczywistość mnie przraziła a ogród mój jest stanowczo zamały na takie kolosy.Więc pozostaje mi cierpliwie czekać :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ,ale kawał pracy odwaliłaś tylko za bardzo nie zaszalej w tym OBI
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

:))))Tak właśnie sobie myślę żebym potrafiła zachować umiar:)) ale wiesz....troszeczke ochłonęłam :) bo jeśli nie uda mi się zdobyć kostki to nie mam za bardzo możliwości obsadzeń , większych obsadzeń :) Muszę mieć najpierw pewność, że uda mi się zrobić te obrzeża a wtedy będę wiedziała gdzie i co sadzić.
Tak wygląda tylna część mojego ogrodu
Obrazek Obrazek
Jak widać częściowo już jest zagospodarowana ale to dopiero kropla w morzu w stosunku do moich planów :) Nie zwracajcie uwagi na te wygryzione cyprysy i tuje bo one i tak są do wykarczowania.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Na zakończenie dnia trochę wspomnień lata z mojego ogródka :)

Obrazek hosta

Obrazek klon ale nie pamiętam nazwy przetrwał dzielnie zimę :)

Obrazek pieris japoński - złamała mu sie jedna gałązka w zimie:(mi się tej zimy :(

Obrazekberberys ,którego zima i ciezar śniegu pozbawił korony:(

Obrazek bugenvilla posiadam 5 szt i wszystki ju z ładnie się opuszczają :)

Obrazekpassiflora , którą dzisiaj przycięłam a nie weim czy się opuści

Obrazek to perukowiec , chyba go wam nie przedstawiałam :)

Obrazek a to juz mój rojnik przeze mnie nazwany olbrzymi ( wiekość niemalże głowy)

Obrazek a to samosiejki tujek kul które przesadziłam z ogrodu do doniczek aby się nie zniszczyły na zimę zostały na dworze mam nadzieję że nie przemarzły

Obrazek a to już te kule przy chodniku z których pochodzą samosiejki obecnie mają ok 80 cm wys.

Obrazeka to jedyny krzew w moim ogrodzi który działa mi na nerwy , ciagle imają się go jakieś choroby i nie chce rosnąć :)

Obrazek a na koniec liliowce kiedyś dołączą do mojego ogrodu lilie :) ale to w następnych latach :)

teraz pomykam już spać czuję się troszkę zmęczona i kręgosłup daje mi się coś we znaki .
Bywajcie milutko i spokojnej nocy
Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No śliczny masz ten ogródek!!!!!!!

Wiesz co Iwonko, normalnie to lanie Ci się należy za gadanie głupot!!!!! ;-)

A tak na poważnie zadowolona jesteś z tego złotego perukowca? Zazwyczaj ludzie kupują czerwonego, a ten tak troche po macoszemu omijają. A mnie się podoba :-)

Rojnik niesamowity, nigdy nie widziałam takiego olbrzyma!!!

Miłogo poranka ci życzę tak w ogóle.... :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”