Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witajcie kochani
Ja biegam po ogrodach u mnie paskudna pogoda co jakiś czas przechodzi tu burza śnieżna , albo gradowo- śniegowa.
Spacerowałam po wielu ogrodach. Napatrzyłam się i wiem jak bardzo dużo jeszcze brakuje w moim ogrodzie, żeby nabrał on jakieś uroku.Czekam na tę wymarzoną wiosnę ale ciągle jej nie widać. Zastanawiam się jak pogodzę się z czasem
bo obiecałam kilka dni temu, że dorzucę fotki jakie roślinki u mnie czekają na sadzenie a ja ciągle nie mam czasu tych fotek wykonać, lub przypomnę sobie o tym późnym wieczorem. Ale jakoś to będzie w końcu i dni będą dużo dłuższe. Tak czy owak mam dużego stresa bo jakoś nikt we mnie nie wierzy
np. mój M
)))
Ja biegam po ogrodach u mnie paskudna pogoda co jakiś czas przechodzi tu burza śnieżna , albo gradowo- śniegowa.
Spacerowałam po wielu ogrodach. Napatrzyłam się i wiem jak bardzo dużo jeszcze brakuje w moim ogrodzie, żeby nabrał on jakieś uroku.Czekam na tę wymarzoną wiosnę ale ciągle jej nie widać. Zastanawiam się jak pogodzę się z czasem
- Ania Kropelka

- Ania Kropelka

- iwonaxp
- 1000p

Irenko dziękuję !!! doczekałam się wiadomości co do kokoryczki !!!!!!!!! Bardzo mi się podoba i chyba dopiero w przyszłym roku będę na nią polować
Póki co muszę zająć się najpierw obrzeżami tylnej części ogrodu i jak już to wykonam + ogrodzenie będę mogła dalej decydować co do nasadzeń a mam jeszcze tyle chciejstw !!! 
A z zakupami ? hmm właśnie dzisiaj pytałam M czy pojedziemy 27.03 do OBI ma być wiosenna oferta .Pytałam i drżałam
Powiedział że pomyślimy
Ja jakoś lubię jak on jest ze mną na zakupach
My to takie papuszki nierozłączki zawsze razem :)Nie lubię decydować sama i choć bywa że on jest przeciwny ja i tak robię po swojemu 
Także jest szansa na OBI
)))
A z zakupami ? hmm właśnie dzisiaj pytałam M czy pojedziemy 27.03 do OBI ma być wiosenna oferta .Pytałam i drżałam
Także jest szansa na OBI
- iwonaxp
- 1000p

Ufff właśnie skończyłam pikaować dalie
posadziłam też w koszyczkach irysy bo garną się już mocno do życia , ale nadal zostają w kotłowni:)Przeniosłam też do pomieszczeń mieszkalnych doniczki z Ismeną ,Agapanthus,Calle,Incarvillea,Trykomę , obcięłam passiflorę i również wniosłam już ją do mieszkania, ale hmmm ...nie wiem czy się opuści w tym roku.
Dobrze że zapowiadają ocieplenie bo moje roślinki już są bardzo niecierpliwe.
Byłam też u znajomego który miał dla mnie kostkę granitową , ale nie zdecydowałam się bo to były 15-ski ogromne kolosy .Teraz muszę czekać aż trafi się następna okazja
Nie wiem ale na te obrzeża myślałam o wielkości ok 5 do góra 8. Troszkę mnie to zasmuciło bo nie widząc ich myślałam że będa fajne tak wnioskowałam też z fotek z neta, niestety rzeczywistość mnie przraziła a ogród mój jest stanowczo zamały na takie kolosy.Więc pozostaje mi cierpliwie czekać 
Dobrze że zapowiadają ocieplenie bo moje roślinki już są bardzo niecierpliwe.
Byłam też u znajomego który miał dla mnie kostkę granitową , ale nie zdecydowałam się bo to były 15-ski ogromne kolosy .Teraz muszę czekać aż trafi się następna okazja
- iwonaxp
- 1000p

Tak wygląda tylna część mojego ogrodu

Jak widać częściowo już jest zagospodarowana ale to dopiero kropla w morzu w stosunku do moich planów
- iwonaxp
- 1000p

Na zakończenie dnia trochę wspomnień lata z mojego ogródka 
hosta
klon ale nie pamiętam nazwy przetrwał dzielnie zimę 
pieris japoński - złamała mu sie jedna gałązka w zimie:(mi się tej zimy 
berberys ,którego zima i ciezar śniegu pozbawił korony:(
bugenvilla posiadam 5 szt i wszystki ju z ładnie się opuszczają 
passiflora , którą dzisiaj przycięłam a nie weim czy się opuści
to perukowiec , chyba go wam nie przedstawiałam 
a to juz mój rojnik przeze mnie nazwany olbrzymi ( wiekość niemalże głowy)
a to samosiejki tujek kul które przesadziłam z ogrodu do doniczek aby się nie zniszczyły na zimę zostały na dworze mam nadzieję że nie przemarzły
a to już te kule przy chodniku z których pochodzą samosiejki obecnie mają ok 80 cm wys.
a to jedyny krzew w moim ogrodzi który działa mi na nerwy , ciagle imają się go jakieś choroby i nie chce rosnąć 
a na koniec liliowce kiedyś dołączą do mojego ogrodu lilie
ale to w następnych latach 
teraz pomykam już spać czuję się troszkę zmęczona i kręgosłup daje mi się coś we znaki .
Bywajcie milutko i spokojnej nocy

hosta
klon ale nie pamiętam nazwy przetrwał dzielnie zimę
pieris japoński - złamała mu sie jedna gałązka w zimie:(mi się tej zimy
berberys ,którego zima i ciezar śniegu pozbawił korony:(
bugenvilla posiadam 5 szt i wszystki ju z ładnie się opuszczają
passiflora , którą dzisiaj przycięłam a nie weim czy się opuści
to perukowiec , chyba go wam nie przedstawiałam
a to juz mój rojnik przeze mnie nazwany olbrzymi ( wiekość niemalże głowy)
a to samosiejki tujek kul które przesadziłam z ogrodu do doniczek aby się nie zniszczyły na zimę zostały na dworze mam nadzieję że nie przemarzły
a to już te kule przy chodniku z których pochodzą samosiejki obecnie mają ok 80 cm wys.
a to jedyny krzew w moim ogrodzi który działa mi na nerwy , ciagle imają się go jakieś choroby i nie chce rosnąć
a na koniec liliowce kiedyś dołączą do mojego ogrodu lilie teraz pomykam już spać czuję się troszkę zmęczona i kręgosłup daje mi się coś we znaki .
Bywajcie milutko i spokojnej nocy

- Ania Kropelka

No śliczny masz ten ogródek!!!!!!!
Wiesz co Iwonko, normalnie to lanie Ci się należy za gadanie głupot!!!!! ;-)
A tak na poważnie zadowolona jesteś z tego złotego perukowca? Zazwyczaj ludzie kupują czerwonego, a ten tak troche po macoszemu omijają. A mnie się podoba
Rojnik niesamowity, nigdy nie widziałam takiego olbrzyma!!!
Miłogo poranka ci życzę tak w ogóle....
Wiesz co Iwonko, normalnie to lanie Ci się należy za gadanie głupot!!!!! ;-)
A tak na poważnie zadowolona jesteś z tego złotego perukowca? Zazwyczaj ludzie kupują czerwonego, a ten tak troche po macoszemu omijają. A mnie się podoba
Rojnik niesamowity, nigdy nie widziałam takiego olbrzyma!!!
Miłogo poranka ci życzę tak w ogóle....