Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu słonko witaj i dziękuję za odwiedziny :) Jak to miło widzieć duszyczki forumowiczów na swoim wątku :)
Pomysłów mam sporo tylko jak to kobieta boję się że mierzę siły nad zamiary :) ale uparta jestem i... może mi się uda ?:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko i w tym nasza siła ,że się nie poddajemy .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Mam nietypową prośbę do was wszystkich!!!!!!!!!!1
Kiedyś trafiłam tutaj na wątek i budowę bądź rozbudowę ogrodu.Były pokazane fotki jak układali kostkę granitową obrzeża i inne .przeszukałam i nie mogę znaleźć ponownie tego wątku.Pamiętam że właścicielka tuż przy narożu domu miała obłożone kostką granitowa z wolnym miejscem na posadzenie róży.pokazane były różne etapy.Chciałam ponownie obejrzeć te fotki .Proszę jeśli wiecie czyj to ogród to dajcie znać lub wklejcie linka.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

iwonaxp pisze:Grażynko czyli co ? sugerujesz że mogę magnoli zrobić krzywdę ? Hmmm nie wiem co robić bo teraz widzę ze to miejsce w którym jest w przyszłości będzie nieodpowiednie nie będzie miała miejsca :( nie jest duża ok 150 cm i u mnie ma w tym miejscu jest ok 3 lata .Czy naprawdę nie powinnam jej ruszać ?

A ja dzisiaj słyszałam w radio że zimowa aura potrwa do 15 kwietnia - tak mówią górale :(
Więc prace jeszcze mi się przedłużą:(Dzisiaj u nas halny wieje i jest bardzo zimno i pochmurno.
Wiosna bardzo się ociąga by do mnie zawitać :(
Witam Iwono, jeżeli odkopiesz ją z dużą bryłą ziemi i zasilisz ją nawozem, to nie powinno się jej nic stać. Jak ją wykopiesz z mała bryłą, to może nie zakwitnąć i trochę może pochorować.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Marcin witaj serdecznie w moich progach i dziękuję za odpowiedź .Dodałeś mi otuchy bo nie bardzo wiedziałam jak postąpić a miejsce jednak muszę zmienić bo z czasem będzie jej za ciasno.dziękuję i miłego dnia życzę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

[quote=
Aniu ja mam tyle cebulek i roślin do siania że będę miała trudności z pomysłem na nasadzenie ich:)
Jutro postaram się porobić fotki tego co mam część wsadziłam do doniczek bo zaczęły kiełkować .Na domiar złego ciągle pada u mnie śnieg i wiosny nie widać.Czas ucieka a mnie czeka masa pracy .Nie wiem jak wszystkiemu podołam :)[/quote]

To zupełnie jak ja, wczoraj liczyłam co nakupiłam ostatnio (część zakupów okazyjnych z późnej jesieni i zadołowanych na zimę) i robiłam wstepne projekty gdzie to posadzę......:

2 pierisy
skimia
jaśminowiec
2 żylistki
kolkwicja
pęcherznica
budleja czerwona
3 hortensje
aucuba czy jakoś tak
3 rododendrony
12 róż (na razie)
około 15 host
3 trzmieliny
4 hebe
4 clematisy
milin
wiciokrzew
3 hortensje pnące
kilka maleńkich iglaczków
2 malwy
około 10 lilii
dalie
serduszka białe i różowe
... i jeszcze trochę kwitnących bylin takich jak orliki, jeżówki, żurawki, łubiny....
nie wspomnę o cebulkach i jednorocznych, już posianych na parapetach.

Chyba wezmę urlop !!!!!! ;:1
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

No to nieźle poszalałaś :)
Myślę ze poniekąd na nasze decyzje wpływa właśnie to forum hahaha to zaraza nooo:)

Jutro też zrobię spis to napisze co u mnie zagości na działeczce.
Mam jeszcze w planie zakup kilku azali i rododendronów zastanawiam się nad katalpą i chciałabym dorwać żarnowca piennego tylko nie wiem czy u nas w szkółkach dostanę tego żarnowca.

Także mam kolorowy zawrót głowy
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

właśnie... te róże i hosty to wina forum.......

ja żarnowca sobie odpuściłam. Posadziłam jednego dwa lata temu wiosną - jako jeden z pierwszych krzewów które kupiłam. Pierwszy sezon bidniał i bidniał. Myślałam że nic z niego nie bedzie, w zeszłym roku ku mojej radości odbił, puścił kilka listków. Nie zakwitł i na jesień usechł :evil: . Tak samo było z migdałkiem.

Migdałka spróbuję jeszcze raz, żarnowca po dwuletniej przygodzie na razie odpuszczam. Może zaproponowałam mu złe warunki... nie wiem.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Migdałek póki co pienny ładnie mi rośnie i kwitnie - przynajmniej do tej pory , nie wiem jak w tym roku to będzie bo zima już kilka roślinek mi zniszczyła na szczęście nie w całości.Przygodę z żarnowcem mam zamiar rozpocząć ale nie widziałam tych piennych u nas , były tylko te krzaczaste może w tym roku gdzieś je wypatrzę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja we Wrocławiu gdzieś widziałam już żarnowce na pniu, nie jestem pewna czy nie w ogrodniku koło ReDECO, wrocławianki wiedzą gdzie.

Fajnie że migdałek Ci kwitnie, ja uwielbiam te malutkie "Różyczki", może dam mu jeszcze jedną szansę i kupię ponownie.......
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania myślę ze powinnaś dać mu szansę :) a może gdybyś ją przycięła mocniej ? Dzisiaj dostałam sms od znajomej ze czytała nasze forum i to że poszukuję żarnowca piennego podobno są w OBI ale ja pojadę tam dopiero po 27.03 podobno ma być nowa oferta więc może uda mi się ją zakupić ? ciekawa jestem jaka jest cena takeigo żarnowca .
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Pospacerowałam pooglądałam a teraz wam życzę miłej nocki
Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Witam, jak tu pięknie u Ciebie, widzę że masz podobnego rh na paliku co ja, jak długo go masz?
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Część Iwonko.

Wyobraź sobie że wzięłam sie za tego żarnowca w sobotę i chciałam już go wywalić, ale stwierdziłam że najpierw sprawdzę czy na pewno usechł. Obcięłam go i okazało sie że jest jeszcze żywy. :shock:

Przycięłam go radykalnie i zobaczymy..... :lol: , za to migdałek poszedł pod nóż, był całkowicie suchy :evil:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko obudź się już wiosna tuż, tuż... :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”