Co nowego u jol_ki - 2009
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, nie wiem...Karolcia pisze:A ja kupiłam żółty i czerwony łubin![]()
Ma takie wielgaśne korzeniejak na biedronkę wręcz niespotykane.
Właśnie wylądował w ziemi![]()
Gabi,sprekalię posadzisz na działce,czy zostaje w domu.
Ja mojej nie wykopałam na zimę,bo jej nie znalazłam,więc chyba już po niej
Chyba wsadzę ją do doniczki i wyprowadzę na działkę.
Mam kilka cebul, które rosną w doniczkach, to jedna więcej nie zrobi różnicy.
Kiedyś już ją miałam, ale nie wiedziałam że nie zimuje w gruncie i też po niej...
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Dziewczyny, jeśli chodzi o hosty, to poczytajcie sobie koniecznie o wirusie HVX w dziale hosty. Takie biedronkowe zakupy to prawdopodobieństwo nabycia zawirusowanej znacząco rośnie. Generalnie nie ma co panikować (jak ja w ubiegłym roku po zakupach hostowych w OBI), tylko zachować kilka zasad ostrożności. Wirus nie objawia się od razu, może nawet po 3-4 latach, więc do tego czasu lepiej rośliny nie ruszać, żeby w razie czego nie zarazić swoich innych host. Jeśli już będziecie przesadzać czy dzielić to trzeba dokładnie dezynfekować narzędzia, rękawiczki itd. Warto poczytać, żeby sobie nie narobić biedy 
Jolu, wysiewy wspaniale się prezentują. Lada dzień będą się nadawały do pikowania.
Uważaj na wrzosy, bo zapowiadają znowu do -5 w nocy. One są już ciut zahartowane, ale okrywać je trzeba koniecznie, a może na te noce mroźne nawet podwójnie. Moje w styropianie i jeszcze dam im jedną warstwę włókniny.
Jolu, wysiewy wspaniale się prezentują. Lada dzień będą się nadawały do pikowania.
Uważaj na wrzosy, bo zapowiadają znowu do -5 w nocy. One są już ciut zahartowane, ale okrywać je trzeba koniecznie, a może na te noce mroźne nawet podwójnie. Moje w styropianie i jeszcze dam im jedną warstwę włókniny.
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Cos jesienią dostałam gratis, chyba tą sprekalię czy coś podobnego ;) Zoabczymy jak przetrwało to zimę, może i mi coś wyrośnie.
Chyba dzisiaj i ja odwiedzę biedronkę.
Chyba dzisiaj i ja odwiedzę biedronkę.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Ja nie panikowałem po zakupach w OBI. Hosty stamtąd powędrowały na śmietnikkubanki pisze:Dziewczyny, jeśli chodzi o hosty, to poczytajcie sobie koniecznie o wirusie HVX w dziale hosty. Takie biedronkowe zakupy to prawdopodobieństwo nabycia zawirusowanej znacząco rośnie. Generalnie nie ma co panikować (jak ja w ubiegłym roku po zakupach hostowych w OBI)
O hostach z Biedronki krąży podobna opinia poparta testami
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
niestety Gabi...pracy od .... szkoda tylko że nie ogródkowejGabriela pisze:Jolu, gdzie jesteś ?
Chyba się nie zapracowujesz na amen
u nas dziś śnieg, lekko na minusie i ślizgawka na drodze
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic się nie martw.
U mnie to samo, zawieruchy śnieżne jedna po drugiej.
W nocy mróz w dzień blisko zera.
U mnie to samo, zawieruchy śnieżne jedna po drugiej.
W nocy mróz w dzień blisko zera.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Bożenko późno wróciliśmy do tego padał deszcz, więc nie było wczoraj szans na posadzenie roślinekBabopielka pisze:Jak tam jol_ka roślinki posadzonea piesio stresu nie miał po wycieczce
piesio przyzwyczajony ;) wszędzie z nami jeździ i lubi (mimo początkowego strachu) poznawać nowych kumpli
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Śliczne zakupy ,lilie i liliwce ,a Biedronkowe też niezłe ,mają tanie i ładne byliny .Jedynie z host nie byłam zadowolona ,bo jakieś przygnite .Może nawet dobrze ,bo je wyrzucę ,nie będzie zagrożenia wirusem .
Siewki całkiem nieźle się u ciebie prezentują ,będzie co podziwiam jak urosną i zakwitną .
Siewki całkiem nieźle się u ciebie prezentują ,będzie co podziwiam jak urosną i zakwitną .