Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Potrzebny ekspert ! Sądziłam, ,że mam brunnerę ,koleżanka posiała ziarno wątpliwości- mówi że to raczej ułudka. Przejrzałam katalog i sama już nie wiem :( Rozstrzygnijcie, proszę

Obrazek Obrazek

Zdjęcia nie najlepsze, bo gdy je robiłam było już ciemnawo, ale jestem niecierpliwa i chciałam wstawić już :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

eleko, Niewysoka, zwarta w pokroju i śliczna- kwiaty ciemnoczerwone- to "Maruschka"( wys .ok.30-40cm ,szer.ok.50-60cm) . Co do cięcia - generalnie odradzałabym cięcie azalii, ja sięgam po sekator jedynie , gdy coś zdecydowanie przeszkadza lub by wyciąć suchy pęd. :)
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

chyba jesteśmy razem na forum.śliczne dzięki za podpowiedź.ja ze swojej strony mogę ci poradzić,by do cl.błękitny anioł dosadzić koniecznie mocniejszy kolor.u mnie w zeszłym roku(2 lata od wsadzenia_ anioł był jednym kwiatem o wys.ok2,5-3 m.jednak kolor ma trochę rozmyty.być może w twojej glebie będzie miał wyraźniejszy kolor.zresztą poczekamy,zobaczymy.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Obok "Błękitnego anioła" rośnie mało jeszcze widoczny na zdjęciu " Generał Sikorski", więc o ile ładnie zakwitną kontrast będzie :) Właśnie teraz przeglądam dzisiejsze zdjęcia i wybieram ,co by wkleić...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chyba żdziebko się zagalopowałam,ale spacerując po forum i twoim ogrodzie straciłam poczucie czasu.mój kręgosłup pozdrawia twój,chyba go mam bo go czuję i to całkiem nieźle.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

:;230 Dobre... mój dziękuje za pozdrowienia i razem ze swoją panią idzie spać ! ;:41 Dobranoc eleko , dobranoc wszyscy !!!
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ewelina pisze:Potrzebny ekspert ! Sądziła, ,że mam brunnerę ,koleżanka posiała ziarno wątpliwości- mówi że to raczej ułudka. Przejrzałam katalog i sama już nie wiem :( Rozstrzygnijcie, proszę

Obrazek Obrazek

Zdjęcia nie najlepsze, bo gdy je robiłam było już ciemnawo, ale jestem niecierpliwa i chciałam wstawić już :wink:
hmm... ciekawie wygląda ta Twoja roślina pokrój ma ułudki,liście brunnery kwiaty chyba też ,stawiam na brunnerę :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

przepraszam,że nie wiem komu odpowiadam nie śmigam tak dobrze aby sprawdzić niepodpisaną wiadomość.co do UŁUDKI to raczej nie jest to ona lecz rację ma koleżanka to BRUNERA WIELKOLISTNA.ułudka ma podobne kwiaty lecz inne liście takie bardziej konwaliowe a brunera ma duże,szorstkie i wyraźnie unerwione. sprawdziłam u "mojego"experta czyli RADZIULA w jego książce-byliny.a propo czy ktoś ma tego autora lub wie gdzie można dostać jego pierwsze SKALNIAKI. tam są cuda.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

o a teraz już wiem,starość to ślepota czy co.sorki ANIU i pozdrowienia
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale jakoś biednie Ewelinko wygląda ta twoja Brunera , czemu ona tak podżółknięta , może miejsce jej nieodpowiada,
też mam taką i przyznam że moja ma liście ciemno zielone ,
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Roślinka prawdopodobnie "odchorowuje" przesadzenie ( została wykopana przez koleżankę i niedawno u mnie wsadzona) . Może sie poprawi?
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A więc teraz już wszystko jasne , na pewno się poprawi :)
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

naoglądałam sie tych waszych wypielęgnowanych ogrodów i mimo wątpliwego ciepła-brr-popoprawiałam co nie co.podobno dobry przykład idzie z góry,a tu proszę z samej ziemi.moja mobilizacja co prawda nie trwała zbyt długo (2godz.) ale efekt widać.tak naprawdę dziś miało być piękna pogoda,słońce itp. i planowałam posiedziec w swoim ogródku z moją siostrą,ale wystraszyła się i nie przyszła,pewnie i tak nie wytrzymałybyśmy długo na dworze.a u was jaka dziś panuje aura(wolę odpowiedzi ,które zbliżone będą do mojej pogody- nie będzie mi przykro).
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Elu , u mnie cieplutko, świeci słońce i zaraz po obiedzie " wyrwałam " do ogrodu. ;:3 Do tej pory trwało koszenie trawnika i podlewanie. Chciałam też posadzić nowy krzew- dereń kousa- i ...ciachnęłam wąż od nawadniania :( Ja to potrafię ! Teraz czekam na pana , który mi to naprawi...Chciałabym jeszcze popracować nad brzegiem trawnika, bo od ubiegłego roku nieco "zarósł". To zabieg , który wykonuję zawsze wiosną , jednocześnie troszkę pogłębiam rabaty, bo rośliny rozrastają się i wchodzą na trawnik.Jeśli skończę do wieczora - wkleje fotki. No to : Do roboty !
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Mogę sobie zaśpiewać ,że " zesztywniały mi już prawie wszystkie członki..." Ale kawał roboty zrobiłam ! Porządkowałam brzegi trawnika(na granicy rabat ), bo były już poprzerastane i nieporządne.
Tak to wyglądało przed / 1./ w trakcie pracy / 2. 3. / i po wysypaniu świeżą korą / 4./

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jednocześnie w kilku miejscach wyrzuciłam część trawy , by powstało więcej przestrzeni dla krzewów i kwiatów, bo bardzo się rozrosły i zaczęły " włazić "w trawnik.A wtedy zdarzało się ,że mój mąż kosząc "kosił" także to , co z pewnością nie było trawą :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”