Guciowe storczyki - gucia
Bożenko
, wreszcie jestem !
O keiki Dendrobium zadbamy wspólnie. Juz sie cieszę
! Moje mają już malutkie przyrosty, tzn, że się ładnie przyjęły.
Jeden z nich miał zaledwie 4 cm i tej samej długości korzonki.
Patrząc na Twoje nowe zakupy, chętnie bym z Tobą pobuszowała po tej giełdzie
, a nabytki urocze !
Prawie czuję na odległość zapach tej "czekolady"
Super pomysł z koszyczkiem. A oprócz pięknych kwiatów zwracają uwagę zdrowe, jędrne liście.
O keiki Dendrobium zadbamy wspólnie. Juz sie cieszę
Jeden z nich miał zaledwie 4 cm i tej samej długości korzonki.
Patrząc na Twoje nowe zakupy, chętnie bym z Tobą pobuszowała po tej giełdzie
Prawie czuję na odległość zapach tej "czekolady"
Super pomysł z koszyczkiem. A oprócz pięknych kwiatów zwracają uwagę zdrowe, jędrne liście.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasieńko, jak tylko Anka potwierdzi dostawę 'Liodoro', to dam znać :P
Ewuniu, z przyjemnością to zrobię, ale z miejscem niestety jest coraz gorzej, najtrudniej będzie zimą, ale jak spotkamy się u mnie, to może wspólnie coś wymyślimy
Dorotko, ślicznie dziękuję, zapisałam nazwy wszystkich odmian... są piękne
, boję się tylko o słońce, bo jest to strona południowa...myślisz, że dadzą sobie radę
Asieńko, już się nie mogę doczekać Twojego przyjazdu
do Anki na giełdę koniecznie musimy się wybrać
Keiki Dendrobium ładnie rosną, mają w tej chwili po 20 cm i jeden ma już zaczątek korzenia
Koszyki w moich warunkach świetnie się spisują, drugi stoi w sypialni...strona południowa ok metra od drzwi tarasowych, więc światło dla tych już kwitnących powinno być wystarczające.
Liście u wszystkich tych starszych falków rzeczywiście są śliczne...światło i wysoka wilgotność w okresie wzrostu...zawsze o tym pamiętam :P
A dzisiaj wiosennie ... tylko moje kwitnienia....

Ewuniu, z przyjemnością to zrobię, ale z miejscem niestety jest coraz gorzej, najtrudniej będzie zimą, ale jak spotkamy się u mnie, to może wspólnie coś wymyślimy
Dorotko, ślicznie dziękuję, zapisałam nazwy wszystkich odmian... są piękne
Asieńko, już się nie mogę doczekać Twojego przyjazdu
Keiki Dendrobium ładnie rosną, mają w tej chwili po 20 cm i jeden ma już zaczątek korzenia
Koszyki w moich warunkach świetnie się spisują, drugi stoi w sypialni...strona południowa ok metra od drzwi tarasowych, więc światło dla tych już kwitnących powinno być wystarczające.
Liście u wszystkich tych starszych falków rzeczywiście są śliczne...światło i wysoka wilgotność w okresie wzrostu...zawsze o tym pamiętam :P
A dzisiaj wiosennie ... tylko moje kwitnienia....

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Guciu, u Ciebie jak w rajskim ogrodzie
tyle cudowności kwitnie, a nowe nabytki zwalają z nóg
na takiego jak na drugiej fotce też poluję
i Miltonidium mi się marzy
zwłaszcza po tym jak napisałaś że pachnie czekoladą 
tyle cudowności kwitnie, a nowe nabytki zwalają z nóg
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Dusiu, wiesz dobrze, że jakość kwitnienia zależy od kondycji rośliny. Jeśli zastosujesz odpowiedni poziom fosforu i potasu w okresie wzrostu pędów kwiatowych, to nie będziesz miała problemu. Wspominałam Ci w Twoim wątku, o składzie chemicznym nawozów, sprawdź jaki poziom N:P:K mają Twoje nawozy i działaj...jeśli masz wątpliwości, to pytaj 
Dorotko, wspomniałaś wcześniej o odmianach do strefy bagiennej, czy u siebie też takie uprawiasz?
Z tymi cieniolubnymi sobie poradzę, ale tu przy oczku może być problem ze słońcem w ciągu lata
Joasiu, w ubiegłym roku zakupów zrobiłam niewiele, ale powtórzone kwitnienia zachęciły mnie do powiększenia "kolekcji", stąd kilka nowości
Ostatnio dokupiłam tego dwupędowego i bidulkę za 10 zł ze złamanym pędem.
'Bidulka' ma piękne liście i zdrowe korzenie , a podsuszone pączki wskazują na sympatycznego "łaciatka"...tym sposobem miejsce na parapetach się skończyło i z zakupami k o n i e c

Dorotko, wspomniałaś wcześniej o odmianach do strefy bagiennej, czy u siebie też takie uprawiasz?
Z tymi cieniolubnymi sobie poradzę, ale tu przy oczku może być problem ze słońcem w ciągu lata
Joasiu, w ubiegłym roku zakupów zrobiłam niewiele, ale powtórzone kwitnienia zachęciły mnie do powiększenia "kolekcji", stąd kilka nowości
'Bidulka' ma piękne liście i zdrowe korzenie , a podsuszone pączki wskazują na sympatycznego "łaciatka"...tym sposobem miejsce na parapetach się skończyło i z zakupami k o n i e c

Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- gucia
- Przyjaciel Forum

Dusia, nie załamuj mnie...najwyższa pora poczytać to i owo, a do jesieni na pewno zdążysz 
Moje wątki
Moje wątki
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Bożenko, pięknie u Ciebie kolorowo i wiosennie, pomysł z koszykami bardzo mi się podoba tylko ja nie mam już miejsca na nic, a jeszcze się skusiłam na dwie Vandy od bandy co mi się trafi zobaczymy. Asi też teraz dużo kwitnie, a moje dopiero się szykują, trochę wolno im to idzie, ale mam nadzieję że to słoneczko wreszcie nam poświeci i ruszą z kopyta. Czekam na łaciatka zapowiada się imponująco.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
Bożenko, Mambo - pośmiałam się z tego ostatniego postu
Od tego zdjęcia (w trzech kolorach) na samej górze strony, nie mogę oderwać oczu - takie piękne kolorki i burza kwiatów
Dobrze Bożenko, że Twoje storczyki powtarzają kwitnienia, bo dzięki temu nie zniechęciłas się do nich i jesteś wciąż tu z nami,
a co za tym idzie - pokazujesz nam swoje piękności
Czekam na kwiatuszki łaciatka. Intrygujące te nakrapiane pączki.
Czy ta ZIMA za oknem (na zdjęciu), to u Was dzisiejszy pierwszy dzień WIOSNY ?
Od tego zdjęcia (w trzech kolorach) na samej górze strony, nie mogę oderwać oczu - takie piękne kolorki i burza kwiatów
Dobrze Bożenko, że Twoje storczyki powtarzają kwitnienia, bo dzięki temu nie zniechęciłas się do nich i jesteś wciąż tu z nami,
a co za tym idzie - pokazujesz nam swoje piękności
Czekam na kwiatuszki łaciatka. Intrygujące te nakrapiane pączki.
Czy ta ZIMA za oknem (na zdjęciu), to u Was dzisiejszy pierwszy dzień WIOSNY ?