Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jacku właśnie do Ciebie przybiegłam :) przyznam się że przeleciałam Twój wątek bo nie mam dziś dużo czasu ale mnie zaciekawił i na pewno przeczytam wszystko dokładnie :wink: :) obiecuje :D Patrząc na Twój stary ogród i zapał do tworzenia nowego i widoczne już efekty czuję, że stworzysz piękne miejsce, podziwiam Cię :wink: fajnie że zachowały się stare drzewa, bardzo lubię działki z takimi elementami :D i trochę kujących pokrzyw i chwastów zostaw skoro już je masz, będziesz miał dużo przyjaciół, bo np. w pokrzywach rozwija się piękny motyl: rusałka pawik :)

No i miło że ktoś z bliziutkich okolic :) będzie łatwiej np. wymieniać się roślinkami :wink: pozdrawiam serdecznie :D
A i w tym roku mam zamiar pierwszy raz posadzić różne dynie i już wiem co z nich zrobię :lol: ekstra pomysł ;:10
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu! Cieszę się, że mnie odwiedziłaś :) Pokrzywy zostawić dla rusałek :?: To dla mnie dość przekonujący argument. Zresztą mam ich tyle, że nie sposób będzie wszystkiego wyrwać. Te wielkie dynie to dostałem od kolegi. Sam jestem smakoszem cukini i pewnie je wysieję.
Cieszę się, że będziemy mogli się wymienić roślinkami :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja i dynie zwykła i makaronową i ozdobną i cukinię kupiłam :lol: ciekawe gdzie tego nasadzę :lol:
A mi szkoda tej rusałki, bo ona może się rozwijać tylko na pokrzywie i na chmielu, ale jego prawie nie ma... więc zadbajmy i o motylki :wink: i zostawmy kącik w ogrodzie taki dziki :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo, na chmielu też? Mam go w starym ogrodzie, gdzie nie ma ani jednej pokrzywki. Ale rusałki skądś przylatują i spijają nektar z jeżówek :)
No to będziesz miała dyniobranie :!: Ale jest jeden problem - te rośliny zajmują dużo miejsca....
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku ,spędziłam bardzo miły wieczór w Twoim ogrodzie :D
Jestem pełna podziwu dla pracy ,jaką włożyłeś ,żeby to miejsce doprowadzić do stanu w jakim się obecnie znajduje :!:
Mnie też czeka jeszcze mnóstwo pracy u siebie i dlatego lubię obserwować jak ogrody się zmieniają od początku ich założenia.
Pozdrawiam i miłego wieczoru :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Cynthio :!: Miło Cię gościć i słuchać pochwał :) Ten rok będzie równie pracowity, ale pojawi się więcej kwiatów i powoli z tego haosu będzie się wyłaniał porządek. Na razie jest plac budowy. Muszę niestety zrezygnować z szaleństw roślinnych na rzecz prac konstruktorskich i przygotowawczych do przyszłych nasadzeń. Ale nie mogę sie powstrzymać od drobnych zakupów i przy ostatniej wizycie w ogrodniczym kupiłem eukomis. Jeszcze nie miałem tej lilii, a jest coraz więcej odmian.
Zapraszam częściej :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku sama nie mogę doczekać się aż zobaczę Twój ogród wykończony i porobisz fotki
Nie wiem kiedy znajdziesz czas do przyjazdu do Torunia ,ale znalazłbyś na pewno sporo roślin w moim ogrodzie dla siebie do nowego ogrodu .
A jaki eukomis kupiłeś ten różowy?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Oooo, na chmielu też? Mam go w starym ogrodzie, gdzie nie ma ani jednej pokrzywki. Ale rusałki skądś przylatują i spijają nektar z jeżówek :)
No to będziesz miała dyniobranie :!: Ale jest jeden problem - te rośliny zajmują dużo miejsca....
wiem ale trochę miejsca mam ;) i posadzę na próbę po jednym ;) a jak mi się kompost do maja zrobi to może cukinię pod tunel wsadzę, bo na razie tam kiepska ziemia, zmęczona...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Geniu, tak pięknie zapraszasz i zachęcasz, że jestem prawie zdecydowany, żeby przyjechać w czerwcu, jak będą kwitły irysy. Nie zobaczę swoich w starym ogrodzie, to przynajmniej Twoje zobaczę i coś skubnę :)
Kupiłem najzwyklejszy (i najtańszy) eukomis, bo nie mam doświadczenia z tymi kwiatami i dopiero jak będzie dobrze rósł, dokupię inne. Wcześniej kupiłem inkarwillę, bo niestety padła w starym ogrodzie (nornice? wilgoć? czy co?) i też ją pokazuję. I jeszcze rozchodnik przywieziony z Afryki
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku pewnie najlepiej jak przyjedziesz w trakcie kwitnienia irysów to sam sobie wybierzesz których nie masz ,do doniczek włożyłam bylicę i po kawałeczki gęsiówki różowej jasnej i ciemnej mam nadzieję że ładnie się przyjmą.również ciemiernik ciemny i biały też już w doniczkach .Mam nadzieje że będziesz samochodem bo inaczej miałbyś kłopot

Genia
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę inkarwillę - to piękna roślina i na pewno będziesz z niej zadowolony. Jedynie stwórz jej przepuszczalne stanowisko, bo u mnie podgniła.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich!
Alu, fajnie, jak masz miejsce, to sadź dynie i cukinie. A w tunelu foliowym to będą rosły jak szalone :)

Geniu, cieszę się z tego, co już mi naszykowałaś. Sadziłem jesienią różową gipsówkę i jestem ciekawy, czy przezimowała.

Dzięki Piterku. Tak myślałem, że mi podgniła, choć posadziłem ją na skalniaku i przykryłem szybką na zimę. Nawet zakwitła na wiosnę ale marnie a potem wypadła. Teraz będę mądrzejszy. Widzę, że inkarwille stały się popularne. Moją kupiłem za jedyne 3zł.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Już się cieszę na przesyłkę!
W zeszłym roku miałam inkarwillę posadzoną w 3 różnych miejscach. W jednym wcale nie zakwitła, w drugim bardzo słabo, a w ostatnim kwitła pięknie i długo, a nawet powtórzyła kwitnienie. Ciekawa jestem tylko czy przezimowała...Miałam dwa kolory - białą i różową.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Czy ten afrykański przybysz to jakaś Crassula ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jacku jak Twoja różowa gipsówka się przyjęła a myślę że tak to będzie dla kogoś następnego z tym nie ma problemu Jacku.
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”