Tak ładnie było przez 2 dni , pewnie o 2 za dużo....
Moja skromna działka Ada.kj cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochane dziewczyny. Witam. Właśnie wróciłam do domu, byłam w operetce a tu ruch jak nigdy. Bardzo mi miło.
Mag. Nie ma sprawy. Zawsze jesteś mile widziana.
LaPasion a raczej Magdziorku. Odpisałam Ci na priv. We Wrocławiu i w najbliższej okolicy chyba nie ma takiego z prawdziwego zdarzenia Centrum Ogrodniczego, gdzie w dodatku mieliby własnej produkcji rozsady, kwiaty itp. W każdym razie ja takiego nie znam
Danusiu cieszę się, że akurat ten kwiatek znałam i mogłam pomóc
Cyntio a co chciałaś mieć ładniejszą pogodę niż u nas.
Halinko. Bardzo cieszę się, że zajrzałaś. Chyba jest tak jak Comcia wyżej pisała - wszyscy się napędzamy. Mówisz, że od sąsiadki będziesz pożyczać parapetów - mnie by było potrzeba ze dwie sąsiadki. Tyle nasion kwiatów jeszcze nigdy nie miałam. Jeszcze kwestia czy to wszystko dam radę wysiać.

Mag. Nie ma sprawy. Zawsze jesteś mile widziana.
LaPasion a raczej Magdziorku. Odpisałam Ci na priv. We Wrocławiu i w najbliższej okolicy chyba nie ma takiego z prawdziwego zdarzenia Centrum Ogrodniczego, gdzie w dodatku mieliby własnej produkcji rozsady, kwiaty itp. W każdym razie ja takiego nie znam
Danusiu cieszę się, że akurat ten kwiatek znałam i mogłam pomóc
Cyntio a co chciałaś mieć ładniejszą pogodę niż u nas.
Halinko. Bardzo cieszę się, że zajrzałaś. Chyba jest tak jak Comcia wyżej pisała - wszyscy się napędzamy. Mówisz, że od sąsiadki będziesz pożyczać parapetów - mnie by było potrzeba ze dwie sąsiadki. Tyle nasion kwiatów jeszcze nigdy nie miałam. Jeszcze kwestia czy to wszystko dam radę wysiać.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj

Wszystko się zgadza Ewuniu. I tylko to miałam na myśli. Gdzie ja to wszystko postawię.
A szczególnie dlatego, że mam dwa pokoje i kuchnię o kierunku południe i dwa północne, więc północ odpada. A w pokoju południowym stoją inne doniczkowce. Ale chyba muszę doniczkowe przenieść na północne okna, a tam też już miejsca nie ma. No może jeszcze dwa lub trzy kwiatki się zmieszczą. W większości stoją storczyki i hipeastra. Chyba hipki pójdą gdzieś na komódkę. Ale to całe przemeblowanie i dlatego tak stękam. Ale już nie będę. Jak trzeba to się wszystko musi zmieścić i tylko takiej wersji będę się trzymać.
Jeszcze chyba muszę pozdejmować firanki, bo zasłaniają światło i kwiatki będą rosnąć. A co 
A szczególnie dlatego, że mam dwa pokoje i kuchnię o kierunku południe i dwa północne, więc północ odpada. A w pokoju południowym stoją inne doniczkowce. Ale chyba muszę doniczkowe przenieść na północne okna, a tam też już miejsca nie ma. No może jeszcze dwa lub trzy kwiatki się zmieszczą. W większości stoją storczyki i hipeastra. Chyba hipki pójdą gdzieś na komódkę. Ale to całe przemeblowanie i dlatego tak stękam. Ale już nie będę. Jak trzeba to się wszystko musi zmieścić i tylko takiej wersji będę się trzymać.
- ada.kj

Jednak byłam wreszcie dziś na działce. Popracowałam, resztki zeschłych bylin powycinałam, wytyczyłam kilka grządek na bób, pomidory, ogórki i róże bo mają niedługo przyjść. Bób nawet posadziłam, wygrabiłam ze starych truskawek liście. Błoto było straszne, lepiło się do butów i do narzędzi, ale koło południa zaczęło obsychać i można było coś robić. Dlatego udało mi się wytyczyć grządki do bobu i innych warzyw. Chwasty rosną cudownie, więc troszkę wzruszyłam ziemię na grządce z tulipanami i narcyzami. Krokusiki potrzebują dwóch dni słońca aby się rozwinąć.
A tu kilka fotek z dzisiejszego dnia

A tu kilka fotek z dzisiejszego dnia

- ada.kj

Ucieszyłam się, że wreszcie chyba zakwitnie mi lilia św. Józefa

i cesarska korona

a tu jeszcze sasanki
i na koniec podsumowanie mojej dzisiejszej pracy i ostatni rzut na działkę

i cesarska korona

a tu jeszcze sasanki

i na koniec podsumowanie mojej dzisiejszej pracy i ostatni rzut na działkę