Działka Zeni
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie radzę dzielić starych okazów. Lepiej zaczekać aż się same wysieją i sieweczki rozpikować.tara pisze:Rzeczywiscie pogoda była okropna, ale pojdę we wtorek, zielonego to ja dużego ale nie wiem jak się go dzieli, musze poczytać, ale to na wszelki wypadek.
Jeżeli chodzi o cierminiki 20 zl to chyba jednak drogo, w NOMI były po 13 zl, ale teraz dopiero się zaczyna sezon na kwiatki, spokojnie.
Po 3 latach ma się już duże kwitnące okazy. W nadmiarze mam różowy.
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie. Z tymi ciemiernikami to ja uważam że cena 20zł...jest ceną zbyt wysoką. Co do wysiewania ciemierników, różnie bywa. Mam białego od kilku lat i ani jednej siewki.
Olu...ja wiem że starsze okazy wręcz powinno się dzielić, czyli odmładzać. Po iluś latach gdy jest już stary, nie będzie tak pięknie kwitł dużymi kwiatami. Owszem ciemierniki nie lubią przesadzania, ale w przypadku starego, rozrośniętego ciemiernika który słabo już kwitnie to konieczność.
Olu...ja wiem że starsze okazy wręcz powinno się dzielić, czyli odmładzać. Po iluś latach gdy jest już stary, nie będzie tak pięknie kwitł dużymi kwiatami. Owszem ciemierniki nie lubią przesadzania, ale w przypadku starego, rozrośniętego ciemiernika który słabo już kwitnie to konieczność.