A ja teraz wpadłam na chwilę, bo słońce wyjrzało, na termometrze temp. 10stopni + i rosnie! - lecę więc do ogródka . Będę robic pergolę ;)
Mój ogródek - chatte /cz.5/
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś, pergola już zbita (przycięłam wcześniej, jak było takie przejściowe ocieplenie).
M wyciął mi większość leszczyn przy drodze
, to zgarnęłam trochę kijów, w miarę prostych i schowałam. "Zaprojektowałam" to zdecydowanie za wiele powiedziane
Po prostu bardzo potrzebuję czegos do oparcia dla wiciokrzewu i róży po obu stronach furtki
Halinko, "zdziałałam" najprymitywniejszą pergolę z możliwych ;) Jeszcze lezy, więc zdjęć nie ma.
Kłopot będę miała z jej wkopaniem, bo mam jakiś stan zapalny w lewej ręce i strasznie boli, ale mam nadzieję, że najdalej we wtorek stanie
Beatko, która Jadzia? Wisienka? To nie jest jej ogród. Ale fajny!
Co oprze się na pergoli napisałam już wyżej. Ale nie czajcie się na nią dziewczęta, bo to jest prymityw
M wyciął mi większość leszczyn przy drodze
Po prostu bardzo potrzebuję czegos do oparcia dla wiciokrzewu i róży po obu stronach furtki
Halinko, "zdziałałam" najprymitywniejszą pergolę z możliwych ;) Jeszcze lezy, więc zdjęć nie ma.
Kłopot będę miała z jej wkopaniem, bo mam jakiś stan zapalny w lewej ręce i strasznie boli, ale mam nadzieję, że najdalej we wtorek stanie
Beatko, która Jadzia? Wisienka? To nie jest jej ogród. Ale fajny!
Co oprze się na pergoli napisałam już wyżej. Ale nie czajcie się na nią dziewczęta, bo to jest prymityw
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś - prowizorki są najtrwalsze - nie wiesz o tym ?
Moje stoją już trzeci rok zrobione z łat dachowych i mają się całkiem nieżle, chociaż gdybym miała je robić jeszcze raz to pewno zrobiłabym inaczej.
Ale jak się nie ma co się chce, to się lubi co się ma.
Za pieniądze, które oszczędziło się na pergoli można kupić jakąś roślinkę albo kilka, no nie ?
Moje stoją już trzeci rok zrobione z łat dachowych i mają się całkiem nieżle, chociaż gdybym miała je robić jeszcze raz to pewno zrobiłabym inaczej.
Ale jak się nie ma co się chce, to się lubi co się ma.
Za pieniądze, które oszczędziło się na pergoli można kupić jakąś roślinkę albo kilka, no nie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Grażynko, to wcale nie jest prowizorka, tylko prymityw
To jednak jest pewna różnica ;)
Mam nadzieję, ze postoi co najmniej kilka lat - chyba ze zdmuchnie ją huragan
Wolałabym prostą, taką z listewek, jak mozna kupić czasem w marketach, ale jak słusznie zauwazyłas, jak nie mozna mieć tego co się lubi ...
Grzesiu, sęk w tym, że ja za rok na pewno nie kupię żadnej innej. Kupiłam jedną, bo potrzebna mi była łukowata, a z leszczyny musiałabym co roku robić od nowa
No i wystarczy.
Mam nadzieję, ze mój prymityw wytrzyma 5 lat albo dłuzej, ale liczę, ze rosliny które maja się na nim opierać, przykryją go trochę i będzie wtedy ok
Kocio bardzo ładne, ale to chyba ona
Izulek, nie wszystko naszymi ręcamy i naszymi palcyma ;) zrobione, musi być piękne
Pstryknę fotkę, przeciez obiecałam, ale jak postawię tę pergolę. Teraz na ziemi i tak niewiele byłoby widać
Mam nadzieję, ze postoi co najmniej kilka lat - chyba ze zdmuchnie ją huragan
Wolałabym prostą, taką z listewek, jak mozna kupić czasem w marketach, ale jak słusznie zauwazyłas, jak nie mozna mieć tego co się lubi ...
Grzesiu, sęk w tym, że ja za rok na pewno nie kupię żadnej innej. Kupiłam jedną, bo potrzebna mi była łukowata, a z leszczyny musiałabym co roku robić od nowa
Mam nadzieję, ze mój prymityw wytrzyma 5 lat albo dłuzej, ale liczę, ze rosliny które maja się na nim opierać, przykryją go trochę i będzie wtedy ok
Kocio bardzo ładne, ale to chyba ona
Izulek, nie wszystko naszymi ręcamy i naszymi palcyma ;) zrobione, musi być piękne
Pstryknę fotkę, przeciez obiecałam, ale jak postawię tę pergolę. Teraz na ziemi i tak niewiele byłoby widać