Kaktusy darekcn4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie czytałem postów o poradach, piszę z góry ze swojej głowy. Jest tak, wyciągnięcie się kaktusa jest spowodowane brakiem słońca, a co za tym idzie hodowla grusonów na parapecie nie przynosi w lecie dobrych rezultatów. U mnie grusonik zawsze w lecie siedzi w inspekcie i czuje się świetnie przy ferakach. Polecam zapewnić takowe warunki dla grusonka i na pewno będziesz zadowolona. Na początku jednak pamiętaj o cieniowaniu. Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Darek.
- darekcn42
- 1000p
Dawid nie ma sprawy, że pomogłeś, wręcz dziękuję. No ostatnio jestem łaskawszy 
Co do zimowania to Polecam zimować od października do kwietnia. Nie zgodzę się z teorią zimowania grusonków w ciemnych miejscach, powinny podobnie jak feraki zimować na parapecie i broń Boże wilgoci z powietrza, łapią ją jak nie wiem. Substrat absolutnie nie ten z worka sklepowego.

Co do zimowania to Polecam zimować od października do kwietnia. Nie zgodzę się z teorią zimowania grusonków w ciemnych miejscach, powinny podobnie jak feraki zimować na parapecie i broń Boże wilgoci z powietrza, łapią ją jak nie wiem. Substrat absolutnie nie ten z worka sklepowego.
Pozdrawiam, Darek.
-
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
Najczęściej z nowo kupionych roślink-arolka pisze: Wlasnie skad się biora welnowce?

Dawid
- darekcn42
- 1000p
No ja też fotki pokażę, trochę skromne, ale zawsze coś.
Niedawno pokazywałem zdjęcia kultywarów rodzaju Astrophytum, a właściwie poletek z nasionkami. Dzisiaj już jest lepiej
Zobaczcie proszę.

A Tu skromnie rozkwitająca mamilka. Niestety, jak była w pełnym rozkwicie nie było mnie w domciu
Szkoda.

Zapraszam do obejrzenia.
Niedawno pokazywałem zdjęcia kultywarów rodzaju Astrophytum, a właściwie poletek z nasionkami. Dzisiaj już jest lepiej

A Tu skromnie rozkwitająca mamilka. Niestety, jak była w pełnym rozkwicie nie było mnie w domciu

Zapraszam do obejrzenia.
Pozdrawiam, Darek.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Poletka super zagospodarowane, o urodzaju nie wspomnę
A mamilarka śliczna.

A mamilarka śliczna.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"