Jeśli chodzi o M to mój już zrozumiał, że Jego marudzenie nic nie da bo i tak swoje zrobię. Poza tym z czasem już przywykł do kwiatów, a nawet je polubił i chyba już by się z nimi nierozstał. Nawet kiedyś powiedział, że jak mam kupować to, żebym brała duże a nie takie małetreissi pisze:Najczęście ganiał się z kotem między doniczkami i przewracał. Ale zdażało mu się coś obgryść, albo wygrzebać ziemię z doniczkinatija pisze:Ja tez mam psa,w dodatku wielkiego(zdjecie jego w moim avaterku) i moj tylko obwachuje roslinki,a czemu tu musialas usunac z podlogi ? Objadal je,a moze przewracal ?
Mój mały parapetowy ogródek :)
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- katarzyneczka
- 1000p

- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- DieSte
- 200p

- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
A mój nic nie mówi, tylko wymownie patrzy... A jak pytam, czy mu się podoba i zastanawiam się na głos, czy kupić, mówi: Nie! Jak ja strzelam focha, że jak to nie, to on na to: To po cholerkę jasną się mnie pytasz... A ja tylko głośno myślę
Jedna z moich prymulek postanowiła się odwdzięczyć:

Mój papirus zrobił coś dziwnego: główna parasolka podskoczyła ogromnie do góry, mniejsza stoi w miejscu, za to przy ziemi wychodzi nowe cudo:

W bukszpanie wyrosło coś takiego:

Skrzydłokwiat rośnie jak szalony:

Bluszczyk puszcza maluszki:

A oto dzisiejszy nabytek - azalia:

To chyba tyle na razie
Jedna z moich prymulek postanowiła się odwdzięczyć:

Mój papirus zrobił coś dziwnego: główna parasolka podskoczyła ogromnie do góry, mniejsza stoi w miejscu, za to przy ziemi wychodzi nowe cudo:

W bukszpanie wyrosło coś takiego:

Skrzydłokwiat rośnie jak szalony:

Bluszczyk puszcza maluszki:

A oto dzisiejszy nabytek - azalia:

To chyba tyle na razie
Zapraszam do mojego spisu wątków
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prymulkę postaw w dość chłodne miejsce, będzie jej tam dobrze 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- DieSte
- 200p

Olu, prymulka stoi w cieniu na parapecie, tam jest najchłodniej ;)
Aniu, azalię dorwałam w tej kwiaciarence, w której poznałam bardzo miłą panią - dziś był jej mąż, równie miły
Do tego nastąpiła 15 minutowa rozmowa o psach
A papirusy szalooone, dziś też zauważyłam, że maluchy do rozsadzonkowania mają korzonki 
Aniu, azalię dorwałam w tej kwiaciarence, w której poznałam bardzo miłą panią - dziś był jej mąż, równie miły
My kwiatomaniacy zawsze i tak postawimy na swoim hehe
Paulinko papirus szybko rośnie jeszcze jak poczuje ciepełko i dużo wody..ale też w dzień może paść-z braku wody oczywiście,ale to chyba najłatwiejsza z roślin..
Bluszczyk bardzo ładny a azali już nie chwalę tfu tfu,sam chciałem sobie kupić,ale nie wiem czy by u mnie rosła..
Paulinko papirus szybko rośnie jeszcze jak poczuje ciepełko i dużo wody..ale też w dzień może paść-z braku wody oczywiście,ale to chyba najłatwiejsza z roślin..
Bluszczyk bardzo ładny a azali już nie chwalę tfu tfu,sam chciałem sobie kupić,ale nie wiem czy by u mnie rosła..
- DieSte
- 200p

Mirku, moje papirusiki mają ciągle w podstawce wodę, dodatkowo je jeszcze zraszam - odkąd zaczęłam tak je hodować, urosły jak szalone... Azalia bardzo mi wpadła w oko, choć było tyle kwitnących, że nie wiedziałam, gdzie patrzeć
Gdyby jeszcze nie trzeba było płacić za mieszkanie...
Bluszczyk długo nie chciał w ogóle rosnąć, ostatnio go na słoneczku tak jakoś wzięło i zaczął się... puszczać
Nie chcę jutro nawet widzieć reakcji mojego M. ...

Nie chcę jutro nawet widzieć reakcji mojego M. ...
- katarzyneczka
- 1000p

- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- DieSte
- 200p

Moniko, katarzyneczko, dziękuję bardzo za odwiedziny
Właśnie staram się przyswoić sobie wiedzę z zakresu hodowli azalii - tylko wszędzie jest napisane co innego
Może macie jakieś rady?
- DieSte
- 200p

Dziś dolewałam papirusowi wody, patrzę, a tam... korzonek! Muszę go przesadzić, bo korzonki zaczynają wychodzić dziurkami w doniczce... on rośnie jakoś zastraszająco szybko... No i do tego muszę posadzić dwie szczepeczki papiruska, zawiozę tacie przy okazji podróży do domu