Ogród - hal1959 - cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko ,ale masz wielgachne przedszkole . Teraz tylko czekać na cieplejsze dni i do boju . U mnie pomidorki wyszły nawet ,nawet raczej wszystkie nasionka wykiełkowały ,daturki posiane też się trzymają dobrze . Na korytarzu mam sadzonki pelargonii angielskiej i zwykłej . Teraz tylko czekać na ciepełko ,oby jak najszybciej
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ojej ilu gości u mnie,a ja ciężko pracowałam,pogoda dopisała jakoś,chociaż rano padał deszcze,więc myślałam,że nic z pracy w ogrodzie nie będzie.Jednak poszłam i pogoda się poprawiła,w końcu ciachnęłam trawnik ,zrobiłam rabatę w kształcie półkola
,czyli zdjęłam darninę,przekopałam,wyczyściłam z gruzu i tak zostawiłam,gdy tylko skończyłam zaczął padać śnieg
i pada dalej
.Wcześniej przycięłam budleję i posadziłam większą część lilii
.w najbliższym czasie, jak nie będzie śniegu,bo mam nadzieję,że zginie choćby jutro,to rozrzucę obornik na nowej rabacie i niech czeka do maja
.
Izuniu pelargonie jakoś mi wychodzą co roku
Mario ja siałam niektóre dawniej,niektóre dopiero co,jak na razie to hibiskus mi nie wschodzi i chyba już tego nie zrobi
,z sianiem to ja początkuję ,wolę sadzonki
Danusiu bardzo się cieszę ,że udało mi się pojąć moim nie komputerowym umysłem instrukcje Ani i coś niecoś już umiem
Cynthio dzięki za kawusię
Gieniu sadzonki z pelargonii są łatwo osiągalne,więc na pewno szybko się nauczysz je robić
Jadziu faktycznie brakuje słonka i ciepełka,roślinki by zaczęły lepiej rosnąć,Ty masz już duże efekty swojego wysiewu nasionek
.Siałaś daturę
,ja jednak wolę sadzonkowanie lub ukorzenianie roślinek.Mimo wszystko w tym roku trochę posiałam nasionek

Moniu nie wpadaj w kompleksy,bo ja specjalnych wyczynów nie zrobiłam,ale cieszę się i z tego
Iduś ja nawet nie czekam na ciepło tylko pracuję żeby się wyrobić z najcięższych i czasochłonnych prac,chociaż bardzo lubię ciepełko
Izuniu pelargonie jakoś mi wychodzą co roku
Mario ja siałam niektóre dawniej,niektóre dopiero co,jak na razie to hibiskus mi nie wschodzi i chyba już tego nie zrobi
Danusiu bardzo się cieszę ,że udało mi się pojąć moim nie komputerowym umysłem instrukcje Ani i coś niecoś już umiem
Cynthio dzięki za kawusię
Gieniu sadzonki z pelargonii są łatwo osiągalne,więc na pewno szybko się nauczysz je robić
Jadziu faktycznie brakuje słonka i ciepełka,roślinki by zaczęły lepiej rosnąć,Ty masz już duże efekty swojego wysiewu nasionek
Moniu nie wpadaj w kompleksy,bo ja specjalnych wyczynów nie zrobiłam,ale cieszę się i z tego
Iduś ja nawet nie czekam na ciepło tylko pracuję żeby się wyrobić z najcięższych i czasochłonnych prac,chociaż bardzo lubię ciepełko