Ogród - hal1959 - cz.2
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taro oczywiście,że pójdę do ogrodu,bo mam sporo roboty,zacznę kopać(jak się da) nową rabatę na kanny i dalie,wczoraj już skończyłam czesać trawnik dolny ,a na górnym będę robić rabaty,więc nie będę go na razie czesać
,skalniaki poczyściłam,pooglądałam szkody po mrozach,trochę ich jest,trzmieliny marne,ale może odbiją
laurowiśnie też zbrązowiały,ale o nie się nie martwię,bo one super dadzą sobie radę po podcięciu,cebulki pięknie wychodzą,zobaczymy później jeszcze jak będzie z resztą roślin.U mnie słonka nie ma na razie,ale w miarę fajnie chyba,jak mgła opadnie,to może słonko się pokaże
,miłej pracy życzę 
- hal1959

Lidziu faktycznie już się fajnie zrobiło,ale jak słyszę o śniegu tu i tam to ciarki mi przechodzą,boję się,że do mnie wróci,bo u mnie zawsze jakieś niespodzianki zimowo wiosenne,mam tylko nadzieję,że w tym roku nie wróci,a bynajmniej na długo
.Wyczesałam już,bo wyglądał okropnie jak śnieg zginął,z oznakami pleśni,więc musiałam coś zrobić.Wertykulację i areację robię 2 razy do roku ,jesienią i wiosną,to najcięższa praca przy trawniku.Jeszcze tego nie robiłam,ale w najbliższym czasie jak śnieg już nie zagrozi to zrobię i piaskiem podsypię,jak za każdym razem 
- hal1959

Lidziu śnieg pada po stronie wschodniej, do nas nie dotarł,może nie dotrze,ale kto wie
Cynthio nie leń się już ,do roboty,co to ma znaczyć,że nie odwiedziłaś działki,wstydź się wstydź
Tesko wiem ,że po tych zabiegach wygląda trawnik nie ciekawie,ale cóż ,za to rośnie lepiej
.
Wiem,że są urządzenia do tego,lżej wtedy,ale na razie nie mam i nie wiem kiedy coś takiego kupię,może się uda kiedyś.
Jakie krzaczki można ciąć teraz
Cynthio nie leń się już ,do roboty,co to ma znaczyć,że nie odwiedziłaś działki,wstydź się wstydź
Tesko wiem ,że po tych zabiegach wygląda trawnik nie ciekawie,ale cóż ,za to rośnie lepiej
Wiem,że są urządzenia do tego,lżej wtedy,ale na razie nie mam i nie wiem kiedy coś takiego kupię,może się uda kiedyś.
Jakie krzaczki można ciąć teraz