Działka Zeni
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie jest tak źle po zimie . To co mogłoby wymarznąc żyje i ma się dobrze . Kilka roślin zgniło z nadmiaru wilgoci
, ale są to straty do odrobienia
.
Zeniu właśnie wysłałam Ci ciemierniki . Od Geni masz helleborus niger , ode mnie helleborus orientalis . Jedną sadzonkę dałam niger , odmiany 'Keesen ". Mam nadzieję ,ze poczta niezbyt mocno je sponiewiera :P .Mam nadzieję ,że będziesz zadowolona
.
Zeniu właśnie wysłałam Ci ciemierniki . Od Geni masz helleborus niger , ode mnie helleborus orientalis . Jedną sadzonkę dałam niger , odmiany 'Keesen ". Mam nadzieję ,ze poczta niezbyt mocno je sponiewiera :P .Mam nadzieję ,że będziesz zadowolona
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu.....jestem przeszczęśliwa. Czy będę zadowolona?. Jakże mogło by być inaczej
To było moje największe marzenie kwiatowe. Dziś po raz pierwszy rozpoczęłam sezon działkowy pracami. Karczowałam trawę pod nasadzenia kwiatowe. Za ostro się wzięłam jak na pierwszy raz po przerwie zimowej....wszystko teraz boli. Ale i tak jak pogoda dopisze...jutro pojadę robić miejsce pod ciemierniczki, za które ci bardzo dziękuję jak również Geni. Oto moja dzisiejsza praca. Było tak..

A teraz będzie tak.

Witaj Grzesiu...płot masz taki sam?
...to praca mojego M. 

A teraz będzie tak.

Witaj Grzesiu...płot masz taki sam?
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Wpadłam się przywitać Zeniu. Współczuję stratom zimowym A hebe może jeszcze odbije z korzenia. Szkoda byłoby jej. Widzę już sporo pracy wykonałaś i jednak trawnik się zmniejsza. Ja jeszcze na szczęście mam dużo miejsca na nasadzenia. Ale trawnik choć częściowo też będę zmniejszać. Ale to w przyszłym roku. Na razie zapowiadają brzydką pogodę i już od tygodnia nie mogę dojechać na działkę, gdyż mam za dużą odległość od domu. Życzę miłego dnia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Zenia

Taro..napisałam na PW.
Ado..niestety trawniczek się ciut zmniejszył. Ale co się nie robi do kwiatków. Zazdroszczę ci miejsca...mnie nie tylko w domu ale i na działce zaczyna brakować. Z pogodą faktycznie różnie. Wczoraj wyjeżdżając na działkę świeciło słonko...gdy zajechałam zaczęło padać. Trzeba było wracać do domu...z prac na działce nici.
Ado..niestety trawniczek się ciut zmniejszył. Ale co się nie robi do kwiatków. Zazdroszczę ci miejsca...mnie nie tylko w domu ale i na działce zaczyna brakować. Z pogodą faktycznie różnie. Wczoraj wyjeżdżając na działkę świeciło słonko...gdy zajechałam zaczęło padać. Trzeba było wracać do domu...z prac na działce nici.
- Zenia

Witaj Danusiu. No niestety tak po zimie czasem bywa. Choć przyznaję że ta u mnie była wyjątkowa w straty. Ale widzę że nie tylko u mnie. U ciebie połamany rododendron...wielka szkoda. Zawsze powtarzam, najwięcej szkoda tego czasu na czekanie aż nam urośnie. A kiedy cieszymy się że urosło, to zdarzy się taka zima jak ta....i znów czekać ,,kiedy to takie urośnie,,