Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miło mi że Ci się u mnie spodobało. drzewek nie mam tak wcale dużo - trzy stare prawie 40 letnie jabłonie (i mam problem z ich przycięciem - bo się na tym nie znam), dwie stare brzoskwinie, dwie wisienki i jedną morelę która prawie nie owocuje. Aha jeszcze aronia, tez stara :wink:

Faktem jest że latem jest przyjemnie bo drzewa dają cień i nie jest pusto. Trochę kłopotu jest ze sprzątanie spadów i no i te liście jesienią...... :roll:[/quote]

Wiesz... na liście nie narzekam specjalnie no... może troszeczkę ale spady mnie denerwują to prawda i to bardzo zwłaszcza gdy dzieci biegają po ogrodzie i wnoszą czereśnie pogniłe pod klapkami. Ale to rekompensuje ślicznym widokiem w trakcie kwitnienia dlatego jej jeszcze nie wycięliśmy no i ten jedyny cień w lecie. Ale zastanawiam się nad zakupem jakiegoś wysokiego drzewa np kielichowca ale on będzie rósł latami i skorzystam z cienia dopiero jako babcia:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

zielono mi pisze:Aniu odgapiaj :wink: po to te zdjęcie wkleiłam, ja na razie nie mam swojego wątku ale jak zobaczyłam Twoje jabłonie to jak bym weszła do ogrodu w moim rodzinnym domu .
Moja najmłodszą siostrę też zaraziłam hostomanią i gdy odwiedzamy się to nasi mężowie i dzieci śmieja się i sami robia kawę bo my po godzinie wracamy do domu jak wszystko dokładnie pooglądamy.
Mam dużo zdjęć rabat hostowych ale najpiekniej wygladają pod jabłonimi.
Aniu jeśli będziesz chciała to mogę wrzucić jeszcze jakieś fotki.
Pochwal się proszę jakie róże kupiłaś i gdzie , ja chcę w tym roku kupić kilka ale jeszcze nie wiem gdzie :wink:
bardzo chętnie pooglądam fotki ogródka Twojej siostry :-)

a róże kupuję gdzie akurat trafię w miarę niedrogie. Ostatnie zakupy zrobiła w Tesco za 5,99 kupiłam TOm TOM (różowa); WHITE QUEEN (biała), JARO (pomarańczowa) - wielokwiatowe, i czerwono-żółtą szczepioną na pniu za 14,99.

KOlejną różówą i fioletową kupiłam w Castoramie też jakieś 5-6 zł, ale w gorszym stanie i kompletnie bez opisu co to za róże. Aha, na Allegro kupiłam jescze dwie: angielską bordową i trójkolorową (a przynajmniej mają być angielskie). Te licencjonowane są troszkę dla mnie zbyt drogie..... :oops:
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kielichowca wonnego - czy tulipanowca?
Mam jedno i drugie, kielichowiec mam nadzieję że zakwitnie w tym roku, a tulipanowca posadziłam wiosną zeszłego roku, w ciągu sezonu wypuścił z pięć dużych liści, a że był maleńki, podwoił tym samym swoją wielkość..... fajnie wyglądają te liście, szkoda że na kwiaty trzeba tak dłgo czekać :cry:
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu zajżyj na pw. :wink: napisz proszę coś więcej na temat kielichowca i tulipanowca , może masz zdjęcia, szukam coś żeby zacienić rabatę od strony wschodniej . Kupiłaś sporo róż ja mam na razie 5 angielską parkową Abraham Derby śliczna polecam, pnącą Westerland i Symphaty biała pnąca NN i pełnokwiatową Gloria Dei .
Chcę jeszcze coś dokupić w Rosarium w Poznaniu ale tam są różane piękności :roll:
Pozdrawiam Jola
x-d-a

Post »

Witaj, Aniu :!:

W moim ogrodzie panują podobne klimaty, jak w Twoim. Mam dużo starych drzew owocowych, a pod nimi sporo roślin cieniolubnych m.in. właśnie host. Uwielbiam też liliowce, hortensje i róże, ale tak naprawdę to nie ma kwiatów, których bym nie lubiła.

Tulipanowiec, to wielkie drzewo, a kielichowiec wonny to krzew kwitnący na bordowo, kwiaty mają ciekawy zapach.

A tak ja zagospodarowałam świetlisty cień pod wielką, rozłożystą jabłonią: Obrazek
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Aniu. :wit Piękne są drzewa w okresie kwitnienia. A jakie pyszne owoce, że aż ślinka leci.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu-hosty i ostatnio też róże to także moje ulubienice.Kupuję bez upamiętania a ile dojdzie pracy dodatkowej?Szczególnie z różami,bo hosty są bezproblemowe.Ale to się nie liczy prawda?
pozdrawiam Cię serdecznie.
Maria. ;:54
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dala pisze:Witaj, Aniu :!:

W moim ogrodzie panują podobne klimaty, jak w Twoim. Mam dużo starych drzew owocowych, a pod nimi sporo roślin cieniolubnych m.in. właśnie host. Uwielbiam też liliowce, hortensje i róże, ale tak naprawdę to nie ma kwiatów, których bym nie lubiła.

Tulipanowiec, to wielkie drzewo, a kielichowiec wonny to krzew kwitnący na bordowo, kwiaty mają ciekawy zapach.

A tak ja zagospodarowałam świetlisty cień pod wielką, rozłożystą jabłonią: Obrazek
Dala pięknie Ci się udał ten zakątek.... chciałabym pod moimi jabłonkami stworzyć coś podobnego. DZiękuję serde4cznie za inspiracje... na 100% skorzystam :-)

Jolu na PW już poszło... ;-) masz odmiany róż, o których ja marzę... będę ich teraz szukać :-)

Grazko
Witam Cię ponownie i dziękuję za odwiedziny :lol:

Marpa hi, i, hi ja tez kupuję bez opamiętania!!!!
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a teraz się chwalę co nakupiłam:

uwaga - to są objawy szaleństwa - w razie zauważenia u siebie podobnych - prosze rozpocząć leczenie!!! :shock:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.. i następne....
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

uff, strasznie mi się coś dziś knoci z tymi zdjęciami...
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

cd. nastąpi...... :twisted:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczny ten biały złocień a mrozy właśnie dzisiaj wysiałam :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu. To wszystko zakupy zrobione w Kw. ???
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Oj, czeka Cię sporo pracy! Zaszalałaś oczywiście. :D A co to jest na obrazku nad lewkonią? Pęcherznica, czy kalina?
Róże śliczne. Czy wszystkie są pnące?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ciekawe zakupy :) Śliczne róże :) Sparaxis chcesz uprawiać w gruncie czy donicy?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”