Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tęż mam wrazenie ,ze te wynalazki to jakiś ,,pic na wode,,Na mgiełce nie ma podanego składu....pisze;mgielka do storczyków z wit C i tyle.Witamine C mozna storczykom podac podczas zraszania woda deszczową poprzez wkropienie do wody soku z cytrtyny(ok 2 kropelki) bez narazania sie na koszty(10 zł za buteleczkę)
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
elizabetja zrosiłam 2 razy i mam jeszcze na jeden raz
Chyba będę traktowac taką mgiełkę jak cukierek dla storczyka....Dość drogie jak na moja ilość kwiatów....Poprawy nie zauwazyłam...moz etylko tyle ze nie czepia sie kurz liści,a mam remont wiec na 100% mogę powiedzieć ,ze w tym tewmacie mgiełka działa bez zarzutów.
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś znalazlam czas na wykapanie phalków i.....moje wszystkie storczyki wypuściły nowy listek,a na starych pedach kwiatowych mają po kilka oczek,z ktorych wychodzą nowe pędy kwiatowe :P Mogę z cala stanowczością powiedzieć ,ze zima odeszla z parapetów na dobre.Zimowy bilans;strat-0 zyski-1+3 basel keiki.Przez zime kupiłam tylko jednego storczyka(złamana zasada nie kupowania wcale).Sprawdziłam metodę cięcia pędów kwiatowych za trzecim oczkiem i stwierdzam ,ze taki sposób przyśpiesza znacznie wzrost nowych pędów kwiatowych z bocznych oczek.Rosną jak oszalałe juz po pieciu dniach przycięcia.