Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może i dobrze, że niektóre posty gdzieś zniknęły, można znów pisać tyle miłych słów, a fotki przecież każdy ma na innych serwerach do ściągnięcia.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mi to niezbyt pasuje, że nie ma postów, bo nie wiem, o czym ostatnio pisałam i co było ostatnio w wątkach. a zdjęcia to najmniejszy problem, bo mam je zapisane na komputerze i mogę wkleić znowu. mi skasowało tylko 4 ostatnie, dzisiaj znowu je wstawiłam.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

PESTKA@ pisze:U moich storczyków WIOSNA :P Wszystkie wypuszczaja nowe listki ;:91 ;:92
Gratulacje i oby oprócz tych listków masa pędzików kwiatkowatych była :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dzięki dziewczyny za miłe slowa.Skoro listki rosną zdrowo to pędziki kwiatowe na pewno też będą.U mnie zawsze tak jest...najpierw nowe liście ,a potem nowe pędy kwiatowe ;:8
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Pestko...,a ja wracam jeszcze do wand.Oglądałaś program w telewizji na ich temat.A jak ten pan co sadził wandy w podłoże je podlewał i jak często?

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosenka na parapetach u storczyków cieszy.
Gratuluję obfitości nowych listków :D
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

To beda piekne pedziki z kwiatkami :lol: , gratulacje udanej uprawy :D
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie dziękuję ,zeby nie zapeszyć :wink: .Troszke mam malo czasu na zagladanie tu .Mam remont w domu i w miedzyczasie testuje mgiełkę do storczyków.Jak dla mnie to dość mała buteleczka.Ledwo na 3 razy wystarcza.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Pestko...twoje storczyki są zdrowe i okazałe,a z tego wniosek,że nic im do szczęścia czyt.wzrostu nie brakuje.Myślę,że ta mgiełka to tylko pomnaża koszty utrzymania storczyków.Ale wypróbować nie zaszkodzi.

Pozdrawiam serdecznie. Danuta. :wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tęż mam wrazenie ,ze te wynalazki to jakiś ,,pic na wode,,Na mgiełce nie ma podanego składu....pisze;mgielka do storczyków z wit C i tyle.Witamine C mozna storczykom podac podczas zraszania woda deszczową poprzez wkropienie do wody soku z cytrtyny(ok 2 kropelki) bez narazania sie na koszty(10 zł za buteleczkę)
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Ja stosuję ją prawie dwa miesiące i muszę przyznać,że kondycja korzonków dużo się polepszyła.Nie zraszam codziennie,tylko dwa razy w tygodniu,i jeszcze jednej butelki nie skończyłam ;:100
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elizabetja zrosiłam 2 razy i mam jeszcze na jeden raz :cry: Chyba będę traktowac taką mgiełkę jak cukierek dla storczyka....Dość drogie jak na moja ilość kwiatów....Poprawy nie zauwazyłam...moz etylko tyle ze nie czepia sie kurz liści,a mam remont wiec na 100% mogę powiedzieć ,ze w tym tewmacie mgiełka działa bez zarzutów.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Troche ta mgiełka u Ciebie droga :( Ja kupuję ją po 4,50 straszne zdzierstwo!!!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta mgielkę kupiłam w Castoramie w Gorzowie rowno 10 zl z firmu AGRECO .Faktem jest ,ze mnie tez ta cena żdziwila.AASASHI SL tam kosztuje 12 zł ..tez wydaje mi sie ze drogo :cry:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś znalazlam czas na wykapanie phalków i.....moje wszystkie storczyki wypuściły nowy listek,a na starych pedach kwiatowych mają po kilka oczek,z ktorych wychodzą nowe pędy kwiatowe :P Mogę z cala stanowczością powiedzieć ,ze zima odeszla z parapetów na dobre.Zimowy bilans;strat-0 zyski-1+3 basel keiki.Przez zime kupiłam tylko jednego storczyka(złamana zasada nie kupowania wcale).Sprawdziłam metodę cięcia pędów kwiatowych za trzecim oczkiem i stwierdzam ,ze taki sposób przyśpiesza znacznie wzrost nowych pędów kwiatowych z bocznych oczek.Rosną jak oszalałe juz po pieciu dniach przycięcia. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”