Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Mambo, nie wiem jak ja mogłam przegapić (od 15-go lutego !!!) takie cudne zdjęcia w Twoim wątku :?:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozwoliłam sobie je powtórzyć, bo są tak piękne, że warto je jeszcze raz przypomnieć ;:215
Ciekawa jestem kilku rzeczy - jak długie kwitnienie ma ten pierwszy z 'woskowymi' płatkami ?
- czy keiki na Phal. equestris mają już jakieś zaczątki korzonków ?
I na koniec jeszcze zasłużone "achy i ochy" dla kwitnącej mamy z kwitnącym keiki z sobotnich zdjęć ;:138
Gratulacje Mambo :!:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie pochwały i życzenia ;:32

Art, woskowy kwitnie długo i chętnie, choć nie ma wielu kwiatów. Mam go ok. roku, a wypuścił u mnie już drugi pęd :D Jedno keiki Phal. equestris ma już całkiem spory korzonek o dł. 2cm, a drugie i trzecie keiki też wypuszczają korzonki. Ogólnie keiki tego storczyka rosną bardzo szybko :lol: Chyba wspominałam już, że zaczął rosnąć pędzik ;:33

Pokażę jeszcze dwa storczyki w pełnym rozkwicie. Pierwszy to Phalaenopsis Magic Moment i kiedyś już go pokazywałam. Teraz rozwinął wszystkie pączusie i zaczął wydłużać pęd :lol:

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Kochana ty szalejesz na calego, one sa bardzo ladne :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Cała kolekcja jest piękna - jeden ładniejszy od drugiego :D Ostatnie phalaenopsis'y są śliczne :wink:
Coś mi sie zdaje, że czytałam gdzieś o Twoim nowym Paphiopedilum... :twisted: A gdzie fotki :?:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mambo nie mogę się napatrzeć na to dziecko :shock: :wink: prześlicznie i słodko wygląda razem z mamą :wink:
Co do woskowego falenopsisa, mój też kwitnie dość długo (ok 4 miesięcy) ale właśnie nie ma zbyt wielu kwiatów :? w tej chwili na nowym pędzie ma 3, poprzednio też miał 3 a potem przedłużył jeszcze o 2 pączki...a jak go kupiłam miał coś koło 8 kwiatów :roll: liczyłam że zawsze będzie kwitł w takiej ilości :lol: ale za to teraz jest ładniej wybarwiony i ma więcej żółtego, także suma sumarum jestem z niego zadowolona 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

wszystkie Phalaenopsisy śliczne. keiki słodkie, takie malutkie, a już ma kwiatek.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Mambo...Ten ostatni podoba mi się najbardziej.Kolorek i wzorek imponujące Czy ty doświetlasz swoje storczyki,że mają tak mocne kolory?

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybaczcie, ale ostatnio mam tak mało czasu, że tylko czytam forum i prawie nie piszę :cry:

Jolu, szaleję i to jeszcze nie wszystko co mam do pokazania :twisted: ale czasu brak....

Aniu, dziękuję. Faktycznie pisałam o Paphiopedilum i zdjęcia nawet już zrobiłam. Jak znajdę więcej czasu umieszczę je.

Asiu, dziękuję. Mój woskowy, jak już pisałam, wypuścił u mnie drugi pęd, a pierwszy też wydłużał. Nie ma zbyt wielu kwiatów, ale są tak wyjątkowe, że wybaczam mu to :D

Dusiu, maluszek jest faktycznie słodki, a przy tym ma kwiat wielkości jak dorosły storczyk.

Danuto, dziękuję. Nie doświetlam swoich kwiatów, choć pewnie niektóre potrzebowałyby tego. Akurat te ostatnio pokazane rosną na parapecie południowego okna i to miejsce im sprzyja. Gdy słońce zacznie mocniej grzać będę musiała pomysleć o ich cieniowaniu.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto obiecane zdjęcia, a właściwie spora sesja zdjęciowa, mojego pierwszego Paphiopedilum :) Mam nadzieję, ze Ci się spodoba Anussko :lol: i że nikogo nie zanudzę :twisted:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo śliczne paphiopedlium. Mój potrzebuje jakieś 2 dni , by pokazać się w pełni. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Oj same przepiękne cudeńka :D :D :D :D :D :shock: :shock: :D :D :D
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Mambo ależ przecudny! Jakie kolory zachwycające :D Niesamowity.....
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Slicznoty masz Mambo :shock: :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Oj podoba mi się, podoba :D Śliczne paphiopedilum, jedno z ładniejszych, z wszystkich, które widziałam :wink:
I na pewno też nie zanudzasz - fotek nigdy za dużo! ;:165
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Mambo,Paphiopedilum piękne,zresztą mam identyczne i na razie jedno w całej kolekcji.Parę tygodni temu przekwitło i do momentu aż nie zakwitnie u mnie ponownie pozostanie jedno.Reszta jak zwykle oszałamiająca.Mama z dzieckiem są śliczne.Szok że takie maleństwo a juz kwitnie-pozazdrościc. :) :) :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”