Dukat f1, a może ktoś inny je uprawiał i może powiedzieć mi swoje własne doświadczenie
z tymi odmianami ?

Smolkus1993- jak Ja mam Ci odpowiedzieć , jak nie wiem jak smaki pomidorów preferują Twoje kubki smakowe. Co mnie smakuje, to ja wiem i też pod tym kątem zakupuję odpowiednie odmiany pomidorów.Smolkus1993 pisze:Powiedźcie mi która odmiana jest lepsza Malinowy ożarowski ,rumba ożarowska,Krakus chodzi mi m.in o plenność . I czy wy już rozsialiście swoje pomidorki.

wszystkie nasiona mi wykiełkowały ....zarówno pomidory , ogórki, arbuz jak i papryka . Mam nadzieję,że nie będą tak szybko rosły jak wzeszły bo do konca kwietnia jeszcze daleko
  wszystkie nasiona mi wykiełkowały ....zarówno pomidory , ogórki, arbuz jak i papryka . Mam nadzieję,że nie będą tak szybko rosły jak wzeszły bo do konca kwietnia jeszcze daleko  

Leszku , obrywanie pierwszego kwiatu w rozwidleniu rośliny, dotyczy papryki, pisałem o tym niedawno w temacie o papryce..Jeszcze jedno pytanie, czy obrywasz pierwszy kwiat na pierwszym gronie? Doczytałem tu coś takiego, sam osobiście nigdy tego nie stosowałem.
zechciej uzasadnić swój sposób prowadzenia pędów pomidora, bo to jest ciekawsze niż sama informacja że prowadzisz na jeden pęd, i może wielu forumowiczów przekonać do takiego naśladownictwa.jak mamy w szklarni to zawsze prowadzimy na 1 pęd