Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza przypomniałaś mi swoimi zdjęciami,że chyba mam gdzieś w piwnicy zapakowane jeszcze a kupione w zeszłym roku kwiaty
podobne do twoich jaskrów.Idę dziś na poszukiwanie ich,nie wiedziałam,że tak ładnie wyglądają w ogrodzie.
podobne do twoich jaskrów.Idę dziś na poszukiwanie ich,nie wiedziałam,że tak ładnie wyglądają w ogrodzie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaskry to naprawdę ładne kwiatki. Te moje na zdjęciach nie wyglądają rewelacyjnie, ale nie mam lepszych zdjęć. W tamtym okresie robiłam mało zdjęć. W tym roku już wiem jakie zdjęcia powinnam robić pod kątem forum
Aniu - szukaj! Choć jest też roślina podobna - pełnik europejski - kwitnie tylko na żółto i mam mniejsze kwiaty.
Moniko - trudno mi tak do końca Ci odpowiedzieć. Bulwek miałam tylko kilka. Na pewno nie kwitły wszystkie na raz.
Agness - Ty dziewczyno masz taką rękę do kwiatów, że na pewno będzie dobrze. Świetnie radzisz sobie ze storczykami to i z jaskrami dasz radę. A gdzie się wybierasz w marcu, jeśli to nie tajemnica...?
Kilka fotek z wczorajszego wypadu na działkę:

Na ostatnim zdjęciu jest ciemiernik. Zastanawiam się czy to będzie kolejny listek czy może kwiatek...
Aniu - szukaj! Choć jest też roślina podobna - pełnik europejski - kwitnie tylko na żółto i mam mniejsze kwiaty.
Moniko - trudno mi tak do końca Ci odpowiedzieć. Bulwek miałam tylko kilka. Na pewno nie kwitły wszystkie na raz.
Agness - Ty dziewczyno masz taką rękę do kwiatów, że na pewno będzie dobrze. Świetnie radzisz sobie ze storczykami to i z jaskrami dasz radę. A gdzie się wybierasz w marcu, jeśli to nie tajemnica...?
Kilka fotek z wczorajszego wypadu na działkę:

Na ostatnim zdjęciu jest ciemiernik. Zastanawiam się czy to będzie kolejny listek czy może kwiatek...
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza znalazłam "cebulki",to są jaskry,na etykiecie w kolorze pomarańczowym.
Chciałam je posadzić,ale nie wiedziałam,gdzie jest góra a gdzie dól.
Te "odnóżki" do posadzić do góry,czy do dołu?
Chciałam je posadzić,ale nie wiedziałam,gdzie jest góra a gdzie dól.
Te "odnóżki" do posadzić do góry,czy do dołu?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tu.ja

Dziękuję Halinko za odwiedziny.
Agness- zajrzałam-dzięki. Życzę dobrych efektów.
Chyba lepiej Ewo, że się powstrzymałaś. Różnie mówią o pogodzie, więc pod kołderką ze śniegu jest bezpieczniejszy.
Aniu- trochę późno zobaczyłam twoje pytanie, ale widziałam,że Magda już Ci pomogła. Ja tylko dla wszystkich innych zainteresowanym napiszę, że jaskry sadzimy "pazurkami" w dół.
Obyś miał rację Karolu. Tego ciemiernika dostałam latem jako małą szczepkę z dwoma listkami. Gdyby zakwitł to bym była szczęśliwa
Na dowód, że biel nie musi być zimna i nudna moje dendronium:

Ogólnie nie prezentuje się najlepiej. Te starsze i większe pędy zasychają, ale zrobił mi wielka niespodziankę i zakwitł na malutkim, młodym pędzie. Może uda mi się utrzymać go przy życiu na dłużej...
Agness- zajrzałam-dzięki. Życzę dobrych efektów.
Chyba lepiej Ewo, że się powstrzymałaś. Różnie mówią o pogodzie, więc pod kołderką ze śniegu jest bezpieczniejszy.
Aniu- trochę późno zobaczyłam twoje pytanie, ale widziałam,że Magda już Ci pomogła. Ja tylko dla wszystkich innych zainteresowanym napiszę, że jaskry sadzimy "pazurkami" w dół.
Obyś miał rację Karolu. Tego ciemiernika dostałam latem jako małą szczepkę z dwoma listkami. Gdyby zakwitł to bym była szczęśliwa
Na dowód, że biel nie musi być zimna i nudna moje dendronium:

Ogólnie nie prezentuje się najlepiej. Te starsze i większe pędy zasychają, ale zrobił mi wielka niespodziankę i zakwitł na malutkim, młodym pędzie. Może uda mi się utrzymać go przy życiu na dłużej...
Witaj Iza masz wielkie szczęście że Twój młody ciemiernik tak szybciutko obdaruje Cię kwiatkiem . Ja dostałam młode sieweczki jesienią , dobrze chociaż że zdążyły się ukorzenić przed zimą o kwiatkach mogę pomarzyć dopiero kolejnej wiosny . Będę jednak czekała cierpliwie tym bardziej że zagadką pozostaje jakie to kwiaty i jakiego koloru
.
- tu.ja

Dzięki Aniu! Dobrze,że tylko 3 dni z życia Forum wcięło a nie więcej!
Elu - ja też nie wiem jakiego koloru mam ciemierniki. Latem dostałam 3 małe sadzonki, które miały po 2-3 listki.
A teraz dla wszystkich tych co mają dosyć zimy i tęsknią za wiosną promyk nadziei:

to zdjęcie zrobiłam wczoraj na działce sąsiadów. A tak wyglądają moje przebiśniegi: ( zdjęcia też robione wczoraj)

Elu - ja też nie wiem jakiego koloru mam ciemierniki. Latem dostałam 3 małe sadzonki, które miały po 2-3 listki.
A teraz dla wszystkich tych co mają dosyć zimy i tęsknią za wiosną promyk nadziei:

to zdjęcie zrobiłam wczoraj na działce sąsiadów. A tak wyglądają moje przebiśniegi: ( zdjęcia też robione wczoraj)