Edyseja - orchidee

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

edyseja pisze:
AGNESS pisze:To Ci się trafiło z tą wiadomością z all. chyba nie było możliwości, żebyś nie była zainteresowana taką pięknością :D W świetny sposób zwiększyła Ci się kolekcja :D
na Allegro wypatrzyłam jeszcze innego żółtego falka w ciapki (też mi się b. podoba) - Phal. Haur Jin Princess.. w tym przypadku miałam pecha, bo kiedy miałam kliknąć i go kupić zadzwonił telefon, a jak za chwilę zajrzałam na aukcję został już sprzedany.. widać nie mnie był przeznaczony ;)

tak się prezentuje: http://allegro.pl/item539118419_storczy ... ess_2.html
udało mi się upolować takie cudo: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=560628806 ;:1

a Phal. Haur Jin Princess mam już obiecaną i to z pędem kwiatowym ;:82
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cudo... ja bym chciała mieć jakieś oryginalne Phalaenopsisy, ale większość moich jest zwyczajna.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:cudo... ja bym chciała mieć jakieś oryginalne Phalaenopsisy, ale większość moich jest zwyczajna.
może w końcu rodzice się zgodzą, żebyś mogła kupować na Allegro.. ani się nie obejrzysz jak skończysz 18 lat, a wtedy sama się zarejestrujesz i będziesz zamawiać
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:
Storczykowa pisze:cudo... ja bym chciała mieć jakieś oryginalne Phalaenopsisy, ale większość moich jest zwyczajna.
może w końcu rodzice się zgodzą, żebyś mogła kupować na Allegro.. ani się nie obejrzysz jak skończysz 18 lat, a wtedy sama się zarejestrujesz i będziesz zamawiać
dopiero za 2 lata skończę... ale wtedy też to, czy mogę zamawiać, będzie zależało od R. teraz na pewno się nie zgodzą, bo koszty przesyłki są za duże, wolą mi kupić na wystawie. a wystawy są tak rzadko i nie ma za wiele gatunkowych...
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

u mnie koszty wysyłki są takie same jak biletów autobusowych także zamawiając przez internet zyskuję na tym jeszcze, bo nie muszę tracić czasu (minimum godziny) na dojazdy
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:u mnie koszty wysyłki są takie same jak biletów autobusowych także zamawiając przez internet zyskuję na tym jeszcze, bo nie muszę tracić czasu (minimum godziny) na dojazdy
to masz tak daleko na wystawę? ja na wystawę mam chyba kilkanaście km, jadę z T. i jazda nie trwa zbyt długo... autobusem raczej by się nie dało dojechać na wystawę. ale niestety 17.04 T. prawdopodobnie będzie pracował, więc nie spełnię żadnego z moich storczykowych marzeń, bo w sobotę na pewno już nic nie zostanie, tylko trochę zwykłych hybryd i nie-Phalaenopsisów.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

na wystawę będę pewnie jechać ze 45 min.. daleko nie mam tylko muszę się przedrzeć przez centrum (korki + światła), a i połączenie jest takie sobie (spory kawałek trza będzie zaiwaniać na piechotę).. a pisałam o dojeździe do najbliższych marketów budowlanych, tak się akurat składa, że od najbliższego dzieli mnie pół miasta
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha... ale pewnie masz dużo do wyboru... w mojej miejscowości nie ma żadnego, muszę dojeżdżać gdzieś dalej. najbliższe są oddalone o 5-10 km, ale tam nie ma za dużego wyboru. podobno duży wybór jest w obi, ale jest daleko i bardzo zły dojazd, długo się jedzie i dlatego jestem tam bardzo rzadko. ostatnio byłam tam w październiku 2008, a wcześniej w maju 2007. w sumie i tak na wystawach jest największy wybór... jak dotąd byłam na wystawach chyba z 7 razy.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

ja byłam w Obi tylko raz.. znajduje się na drugim końcu miasta i zupełnie mi tam nie po drodze (ponad godzina jazdy w jedną stronę).. ale storczyki mają ładne więc co jakiś czas mam zamiar tam jeździć :D
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja mam ze 25-30 km i się długo jedzie... więc nie jeżdżę, ale mam nadzieję, że w tym roku będę chociaż raz. może na wiosnę lub jesień... może byłyby moje wymarzone Phalaenopsisy z mazami. może wcześniej spotkam je na wystawie, ale wątpię w to. nigdy ich nie było na wystawie, więc teraz pewnie też nie będzie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Edytko przepiękny..Ja swojego też mam od Bee ;:11
I mój już puścił boczny pędzik ;:6
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

agata0806 pisze:Edytko przepiękny..Ja swojego też mam od Bee ;:11
I mój już puścił boczny pędzik ;:6
dziękuję w imieniu storczyka ;:31

wydaje mi się, że jest identyczny jak Twój, już nie muszę sępić keiki ;:86 :D
Edyta
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Tak identyczny ;:13 Keiki nie ma ;:145
Ach,tak się pomylić :!: :!: To będzie pęd o którym wcześniej pisałam..Ale i tak się cieszę ;:1
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

agata0806 pisze:Tak identyczny ;:13 Keiki nie ma ;:145
Ach,tak się pomylić :!: :!: To będzie pęd o którym wcześniej pisałam..Ale i tak się cieszę ;:1
Szkoda, ale ped to superek wiadomosc takze :wink: Niema to jak piekny dorodny ped - no nie? :lol:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Kurcze, Edyseja, jak Ty to robisz, wszystkie nowinki z allegro wyłapujesz!! :shock: Najpierw ten dla AnnyL, teraz ten- cudo, marzenie, poluję ne takiego..! Nawet dziś byłam w obi, była świeżutka dostawa i 150 wzorów i kolorów, ale takiego kropy nieee.. :(

Zapraszam do mnie, otworzył mi się już ten bidulek z allegro, o którym rozmawiałyśmy i jest piekny! :)

Agata- nie ma keiki?! To ten o którym dyskutowałyśmy..? Idę do Ciebie zobaczyć...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”