To ja też bedę wyciągać mieszadełka bo raz zrobiłam dziurę na pół chleba bo mi wlazło do srodka jak wyciągnąć chciałam! :x
No otwieram automat, odgarniam ciasto, wyjmuję, i ponieważ to ciasto po moim grzebaniu leży byle jakbasga pisze:No tak,wiem że poza pojemnikiem...jak to "formujesz bochenek"?
![]()
W automacie formujesz? :P
To ja też bedę wyciągać mieszadełka bo raz zrobiłam dziurę na pół chleba bo mi wlazło do srodka jak wyciągnąć chciałam! :x
Może to 2000 to rok produkcji?liska pisze:I ja dziś upiekłam chleb (z mojego przepisu na drożdżach).. coś mnie podkusilo, zeby zmienić przepis i dodałam tej mojej mąki żytniej 2000 (cokolwiek to znaczy) i trochę ciężki jest ...
ale i tak już połowę nie ma hihihihih (choć mój jest okrągły i wielki)
a Ewa pozwoli? No poszłam zrobić zdjęcie...bishop pisze:Może to 2000 to rok produkcji?liska pisze:I ja dziś upiekłam chleb (z mojego przepisu na drożdżach).. coś mnie podkusilo, zeby zmienić przepis i dodałam tej mojej mąki żytniej 2000 (cokolwiek to znaczy) i trochę ciężki jest ...
ale i tak już połowę nie ma hihihihih (choć mój jest okrągły i wielki)
A gdzie zdjęcia?
Ad 1) Mąki nie trzeba kupować specjalnej, jeśli masz niedaleko młyn, lub dobrze zaopatrzony sklep. Kupisz bez problemów. Ja kupuję w Auchanie.ogis1 pisze:Witam wszystkich
1) Nie mam maszyny do pieczenia chleba ale czytając Wasze posty to jakoś mi się zbiera na kupno.Tylko, że pewnie trzeba by kupować mąkę/ mieszankę specjalną do takiego pieczenia? Jak myślicie?
2) Tak czytam i czytam to faktycznie nas wzięło na te pieczenie![]()
Ale to pewnie tylko do wiosny bo jak pójdziemy na działki albo do ogrodów to czasu braknie na pieczenie chleba.
Ewa