Moje hobby - storczyki
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ma być moja pierwsza wystawa,więc nie wiem czego się spodziewac,nawet nie wiem czy plany wypalą,będę wtedy juz w mocno zaawansowanej ciąży,więc...Wybieram się,ale czy dotrę?Storczykowa pisze:tak, w Sosnowcu. ciekawe, co na niej będzie. jak dotąd byłam na wystawach 7 razy. są na niej głównie Phalaenopsisy, Paphiopedila, Cambriowate, Dendrobia, Miltonie, Cymbidia, kilka Vand, trochę małych storczyków... mam nadzieję, że będą moje wymarzone. chociaż 1 żeby był.elizabett-1977 pisze:A gdzie jest ta wystawa w lutym,jeśli moge zapytać?
Ja wiem o tej w kwietniu chyba w Sosnowcu?
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
na wystawach zwykle jest dużo Phalaenopsisów i innych, kilka Vand, trochę gatunkowych storczyków, ale nie dużo... mam nadzieję, że spełnię choć 1 swoje marzenie.elizabett-1977 pisze:To ma być moja pierwsza wystawa,więc nie wiem czego się spodziewac,nawet nie wiem czy plany wypalą,będę wtedy już w mocno zaawansowanej ciąży,więc...Wybieram się,ale czy dotrę?Storczykowa pisze:tak, w Sosnowcu. ciekawe, co na niej będzie. jak dotąd byłam na wystawach 7 razy. są na niej głównie Phalaenopsisy, Paphiopedila, Cambriowate, Dendrobia, Miltonie, Cymbidia, kilka Vand, trochę małych storczyków... mam nadzieję, że będą moje wymarzone. chociaż 1 żeby był.elizabett-1977 pisze:A gdzie jest ta wystawa w lutym,jeśli moge zapytać?
Ja wiem o tej w kwietniu chyba w Sosnowcu?
a miniaturek cudny. mam podobnego, ale mi teraz nie kwitnie.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Gelko ależ słodziutki maluszek
też jeszcze nigdy takiego nie widziałam, bardzo ciekawe połączenie kolorków
Niech długo cieszy Twoje oczy
też jeszcze nigdy takiego nie widziałam, bardzo ciekawe połączenie kolorków
Niech długo cieszy Twoje oczy
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Stan moich kwiatkow na dzien dzisiejszy wyglada nastepujaco:
ten co wypuscil odgalezienie ma juz jeden sliczny paczu i juz wupuszcza drugi, cytrynek ładnie kwintnie otwierajac koljne paczki, filetowy z biala warzka zaczyna przekwitac:( bialy przekwitniety rosnie mu listek ale powoli i kilka korzonkow i jeden listek najstarszy robi sie zolty:( inny przewkitniety nadal ma dwa zielone pedy i nic nie widac aby wyrastalo, bialy z malutkimi kwiatkami-traci paczki ale to pewnie na skutek aklimatyzacji-niestety, no i moja miniaturka powoli przewkita niestety- a dopiero co ja kupilam:( reszta wspaniale kwitnie i wypuszcza nowe korzonki
ten co wypuscil odgalezienie ma juz jeden sliczny paczu i juz wupuszcza drugi, cytrynek ładnie kwintnie otwierajac koljne paczki, filetowy z biala warzka zaczyna przekwitac:( bialy przekwitniety rosnie mu listek ale powoli i kilka korzonkow i jeden listek najstarszy robi sie zolty:( inny przewkitniety nadal ma dwa zielone pedy i nic nie widac aby wyrastalo, bialy z malutkimi kwiatkami-traci paczki ale to pewnie na skutek aklimatyzacji-niestety, no i moja miniaturka powoli przewkita niestety- a dopiero co ja kupilam:( reszta wspaniale kwitnie i wypuszcza nowe korzonki
gelka
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
A ile już masz wszystkich?
Rzeczywiście miniaturki mamy takie same, moja też ma doniczkę 9cm 
Elizabett, będziesz mamusią- gratulacje! To pierwsze Twoje maleństwo?
Elizabett, będziesz mamusią- gratulacje! To pierwsze Twoje maleństwo?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Agita

No prosze, ja 15!
Ale kto wie, moze na dniach Cie dogonie- widzialam ostatnio w carrefourze takiego zdechlaczka, ostatni w calym sklepie, polamany bez kwiatow, chcialam go wziasc z samej litosci ;) ale mial cene 29,99zl i nie bylo szefostwa zeby mi go przecenili. Wiec jeśli bedzie tam jeszcze przy nastepnej mojej wizycie... ;)
Mój mąż też już ma trochę dosyć, lubi te kwiatki, ale miejsce nam się kończy i coraz częściej słyszę protesty, że przesada, że moze raz coś innego...
Ale kto wie, moze na dniach Cie dogonie- widzialam ostatnio w carrefourze takiego zdechlaczka, ostatni w calym sklepie, polamany bez kwiatow, chcialam go wziasc z samej litosci ;) ale mial cene 29,99zl i nie bylo szefostwa zeby mi go przecenili. Wiec jeśli bedzie tam jeszcze przy nastepnej mojej wizycie... ;)
Mój mąż też już ma trochę dosyć, lubi te kwiatki, ale miejsce nam się kończy i coraz częściej słyszę protesty, że przesada, że moze raz coś innego...
Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita

No ja awantur jeszcze nie doczekałam na szczęście, ale też czuję już powoli zwrot energii ku tym co mam "w posiadaniu", tym bardziej, że jest ich już tyle że coś się tam zawsze dzieje- właśnie doczekałam rozkwitnięcia pierwszych kwiatów z odbić od pędu które wyrosły u mnie, ze stanu całkiem zielonego
No i obserwuję swój pierwszy całkiem nowy pęd...
Kupujemy teraz kwietnik, przenosimy kwiaty z parapetu na kwietnik i już nie będę chciała zastawić ponownie całego parapetu. I MAM NADZIEJĘ że mi się to uda!!
Kupujemy teraz kwietnik, przenosimy kwiaty z parapetu na kwietnik i już nie będę chciała zastawić ponownie całego parapetu. I MAM NADZIEJĘ że mi się to uda!!
Pozdrawiam, Agnieszka
oj to niebezpieczne- bo jak parapet sie zwolni to na pewno sie skonczy na tym ze pojawia sie tam nowe nabytki
ja jeszcze nie mam wlasnego pedu ale mam nadzieje ze keidys bedzie- jak na razie tylko mam to co wyszlo z uspionego oczka- i sie nie moge doczekac kiedy zakwitnie- gdyz nie znam koloru kwiatkow- bedzie niespodzianka:)
gelka