Nie ma problemu z odpadkami i jest wspaniały pachnący kompost z którego wszystkie roślinki się cieszą
W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
-
x-d-a
Macie rację, dziewczynki, warto mieć kompostownik w ogrodzie, bo w przeciwnym wypadku, co robić z kilogramami odpadów? A tak, to wiosną i jesienią - smyk i kilka garstek pod roślinki. Jak one to lubią! W zasadzie żadna azofoska nie jest już potrzebna. Moje warzywka wyhodowane na kompoście i podlewane rożcieńczoną gnojowicą są zdrowe i rosną jak na drożdżach. Polecam!
Halinko, pozdrawiam serdecznie
Halinko, pozdrawiam serdecznie
-
x-d-a
Mam na myśli taką śmierdzącą ciecz z pokrzyw. U mnie ich dostatek, w maju, jeszcze przed kwitnieniem zbieram, zalewam wodą, mieszam codziennie, tak przez ok. 3 tyg., a potem podlewam po 10 krotnym rozcieńczeniu. Można też pryskać np. róże zaatakowane przez mszyce. Skutecznie, ekologicznie i wcale nie tak śmierdząco. Pozdrawiam
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko witaj. Chwilke mnie nie było a tu juz tyle nowych cennych rad w Twoim wątku.
Nie przejmuj sie moja męczennica tez nie ma zamiaru wyjrzeć na wierzch. Chyba nie dla nich pora.
Kompostownik, rozdrabniacz-super sprawy na działce, czy w ogrodzie. Jedno juz mam, drugiego sie musze dorobić.
Pozdrówka :P
Nie przejmuj sie moja męczennica tez nie ma zamiaru wyjrzeć na wierzch. Chyba nie dla nich pora.
Kompostownik, rozdrabniacz-super sprawy na działce, czy w ogrodzie. Jedno juz mam, drugiego sie musze dorobić.
Pozdrówka :P
-
x-d-a
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kompostownik na prawdę warto mieć, oprócz resztek z ogrodu można umieszczeć tam resztki z kuchni. Mam zakupione plastikowe wiadro z pokrywą, które stoi obok kosza i gromadzę w nim obierki, resztki warzyw, owoców, fusy z kawy i herbaty itd. Co kilka dni wywożę na działkę i wyrzucam na kompostownik.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani, dziękuję, że zaglądacie do mojego ogrodu 
Zyto, byłam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=14 , ale nie znalazłam
Proszę, wyjaśni mi to na P.W.
Jolllu, nic, a nic
Dorotko i Mariolko, taki kompostownik, to super sprawa
Giguś, jak męczennica nie wyjdzie, nooo to trudno, pocieszę się słowami: "widocznie tak miało być"
Zyto, byłam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=14 , ale nie znalazłam
Proszę, wyjaśni mi to na P.W.
Jolllu, nic, a nic
Dorotko i Mariolko, taki kompostownik, to super sprawa
Giguś, jak męczennica nie wyjdzie, nooo to trudno, pocieszę się słowami: "widocznie tak miało być"