Grazka_j mój ogród. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Ulu! Moja kotka( jak dzieci były małe miały jeszcze papugi, myszy, świnkę morską )wskakiwała do papużek podnosiła drzwiczki łapą i do połowy siedziała w klatce. Działo się tak, kiedy wszyscy byliśmy poza domem. W końcu oddaliśmy papużki. Niestety nie mieliśmy pieska, a kotka jeździła z nami 600km do rodziców. Pozdrowionka.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

zwierzaki dostarczają sporo wrażeń:)
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Grażynko - znasz odmianę swojego pięciornika krzewiastego?
grazka_j
1000p
1000p

Post »

eukomis Witaj! Cieszę się, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za mile słowa. ;:48
Byłam z rewizytą u Ciebie, ale jeszcze nie zdążyłam obejrzec wszystkich stron. Jestem pod wielkim wrażeniem. Jak pięknie to wszystko urządziłaś i na takiej małej powierzchni tyle kwiatów? Brawo! ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam. Grażyna
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Danusiu dziękuję za informacje o ogniku. Muszę sobie kupic, bo bardzo mi się podoba. Jeśli chodzi o hortensje: ja spryskałam lakierem do włosów i to cała filozofia.Gdzieś to wyczytałam. Trzymają się bardzo dobrze. ;:333 Pozdrawiam serdecznie.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Asiu niestety nie znam nazwy pięciornika. Mam go już 3 lata i jest naprawdę wspaniały.Kwitnie na okrągło. Jesienią dokupiłam jeszcze dwa inne, biały i intensywnie żółty. Mam nadzieję, ze już tego roku zakwitną.
Pozdrawiam serdecznie.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydawało mi się, że masz biały lub kremowy, widocznie fotka trochę zmieniła. Marzy mi się biały, szukam gdzie rośnie - może ktoś mi poradzi silną, długo i obficie kwitnącą odmianę.
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Asiu Pięciornik na zdjęciu jest kremowy. Pisałam , że kupiłam jesienią jeszcze m.in biały. Jest jeszcze mały. Zobaczymy czy zakwitnie? Jak zakwitnie spróbuję zrobic sadzonkę tj. ukorzenic. Trzeba jednak poczekac jak urośnie.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - Dzięki za obietnicę! Jestem ogromnie ciekawa, jak Ci się będzie sprawował. Mam różowy 'Pink Queen' - będziesz chciała, by zrobić z niego sadzonkę?
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Asiu bardzo chętnie. Z góry dziękuję.
W ubiegłym roku zrobiłam sadzonkę z kremowego, tego ze zdjęcia. Posadziłam go na drugiej działce Zobaczymy czy się przyjął? Tam na razie hula zimny wiatr, a ja go nie okryłam. Pozdrawiam z rana.
grazka_j - moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapisałam. Masz obiecany.
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Dobrze! Cieszę się ogromnie. Jeszcze raz dziękuję. :P Też zapisuję w kajecie, ale na wszelki wypadek jeszcze przypomnij się.
Widzę, że Jesteś i przeglądasz forum Ja zakupiłam na allegro rośliny i właśnie przelewam pieniądze. Pozdrowionka.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cóż, jak już wydałam taką masę pieniędzy, że do końca lutego postawiłam sobie szlaban :lol: . Wolę nawet nie zerkać na all... Od marca się już biorę za przegląd oferty krzewiasto-drzewiastej :D . Ten rok powinien przynieść dużo zmian, nie trzyma mnie już kredyt budowlany ;:1 .
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Ja też jestem ostrożna i nie szaleję z zakupami! Uparłam się jednak na agrowłókninę czarną taką żeby zapobiec rozrastaniu się chwastów. Z tymi roślinami, to jak magnes, ale jak jestem u rodziców to raczej tam kupuję, bo jest zdecydowanie taniej. Później mój M się złości, że nie ma miejsca w samochodzie.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Teraz zamierzam jeszcze wysiac trochę nasion kwiatów. W ubiegłym roku nakupiłam tyle nasion i nie wysiałam żadnych, bo się okazało, że musiałam wyjechac. Potem u nas była susza prawie, 2 miesiące nie padało, więc nawet nie próbowałam siac. Może coś z nich jeszcze wykiełkuje? Cieszę się jednak, że zdążyłam z trawnikiem, jeszcze z wiosny było trochę wilgoci, to trawa wykiełkowała. Miłego dnia Ci życzę. ;:6
grazka_j - moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”