Parę roślin wysyłałam do Lucynki (Lany) i doszły całe (jeśli nie liczyć tego, co wcześniej z nimi zrobiła poczta niemiecka
Madzik - moje storczyki
- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Wam za miłe słowa
Po raz kolejny zakwitło niezmordowane Miltonidium 'Rosy Sunset' i idzie już kolejny pęd...
Bardzo lubię ten herbaciany kolor świeżo rozwiniętych kwiatów
, które z czasem, niestety, zaczynają się robić coraz bardziej różowawe

I jeszcze zdjęcie autorstwa mojego 10-letniego syna instruowanego przez tatusia

Po raz kolejny zakwitło niezmordowane Miltonidium 'Rosy Sunset' i idzie już kolejny pęd...
Bardzo lubię ten herbaciany kolor świeżo rozwiniętych kwiatów

I jeszcze zdjęcie autorstwa mojego 10-letniego syna instruowanego przez tatusia

Madziu, widać, że bardzo wdzięczne to Twoje Miltonidium. Kolor herbaciany rzeczywiście nie często spotykany.
Ciekawa jestem, czy pachnie ? Pewnie juz kiedys pisałaś, ale nie pamiętam.
Zdjęcia tak mistrzowsko zrobione, że na trzecim widać juz prawie pojedyncze komórki na płatkach.
A dla syna BRAWA
. Słszne, że Tato szkoli. Niech nam rośnie następca (lub czasem 'zastępca') 
Ciekawa jestem, czy pachnie ? Pewnie juz kiedys pisałaś, ale nie pamiętam.
Zdjęcia tak mistrzowsko zrobione, że na trzecim widać juz prawie pojedyncze komórki na płatkach.
A dla syna BRAWA
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Madziu, piękny 'Rosy Sunset', kedyś go miałam był to mój pierwszy storczyk, kwitł u mnie trzy razy ponimo mojej niewiedzy jak się nim zajmować, podlewałam go wtedy tak jak inne moje kwiaty i miał dosypaną ziemię, bo wówczas nie miałam pojęcia że ma być inaczej, ale przyszła choroba i już go nie mam, teraz poluję na niego, ale nie mogę spotkać. Zdjęcia robione przez syna rewelacja, nauka nie idzie w las, a czy miłością storczykową też już się zaraził, bo moja córa tak, już ma w pokoju półkę storczykową i ostatnio chciała żeby ją uczyć o storczykach.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Joasiu - faktycznie Miltonidium bezproblemowe (co innego żółte Oncidium - uparte jak osioł
). Kwitnie na każdym nowym, nie wykształconym jeszcze do końca przyroście. Pachnie, choć mnie ten zapach jakoś do gustu nie przypadł 
A syn bardzo dumny z pochlebnych słów - dziękuję w jego imieniu
Teresko - tylko ten jeden "poród" odbył się z komplikacjami
, następnie kwitnienia i proces wychodzenia łodyżki kwiatowej przebiegały już bez żadnych problemów
Renatko - syn jakoś nie chce iść w moje ślady (na razie....
), ale cały parapet w swoim pokoju ma zastawiony storczykami, więc prędzej czy później ta przypadłość go dopadnie (mam nadzieję...).
A Miltonidium chętnie się z Tobą podzielę - jak tylko trochę bardziej się rozrośnie
A syn bardzo dumny z pochlebnych słów - dziękuję w jego imieniu
Teresko - tylko ten jeden "poród" odbył się z komplikacjami
Renatko - syn jakoś nie chce iść w moje ślady (na razie....
A Miltonidium chętnie się z Tobą podzielę - jak tylko trochę bardziej się rozrośnie