Zieloni przybysze - Carol1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Karol jeszcze nie wyjeżdżaj :wink: wpadnij na moment do mnie wkleiłam storczyka którego wiesz co zrobiłam z miłości :(
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Witam, wróciłem już, więc czas na nowe zdjecia :)

Zaczne od pamiątki, którą sobie kupiłem:

Obrazek

Obrazek

Dodatkowo kupiłem sobie nasiona kaktusików:

Obrazek

Pisałem już wcześniej, że kupiłem żywe kamienie i jakiegoś kaktusa-opuncje (tak pisało na aukcji :D ), oto żywe kamienie:

Obrazek

I tajemniczy kaktus-opuncja:

Obrazek

Kolejna nowość czyli podebrana gdzieś roślina, wydaje mi się, że jest to jakieś kalanchoe:

Obrazek

Po powrocie storczyki zrobiły mi miłą niespodzianke, jeszcze nie kwitną ale jeden pokazał pęd a drugi ładne pąki:

Obrazek

Obrazek

No i ostatni prezent, który mi zrobiły rośliny to kwiaty na azali:

Obrazek

Obrazek

Zostawiłem rośliny pod opieką, a mimo tego po powrocie miały w donicach pustynie... kiwi już nawet nie było sensu ratować, a reszta odżyła, chociaż straty w liściach były bardzo duże... :(

Jeśli znacie te sukulenty, które pokazałem to powiedzcie jak się nazywają, z góry dziękuję i pozdrawiam - Karol. :)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Carolu, roślinki bardzo ładne.
Azalia, cudna. Moja już poszła spać :D
Co do pierwszego cacti, to wydaje mi się że to Gruson(fotel teściowej) :lol: czyli Echinocactus grusonii a ta tajemnicza opuntia, to niestety nie opuntia ale Euphorbia, chyba baiosensis albo mammillaris
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol nie ma jak to sobie samemu sprawić prezent :lol: lub pamiątkę , ja z Krymu też przywiozłam pamiątki kaktusy :lol: :lol:
Bardzo ładne te żywe kamienie :shock: kurcze ja się też przymierzałam kupić te nasionka kaktusów ale boję się ,że sobie nie poradzę :? Storczyki pięknie rosną , a jeden to zaraz się rozwinie :lol:
Azalia przepiękna :shock: :lol:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Karol,pomimo,że źle się opiekowano Twoimi roślinami ,nie dały się .Azalia ładnie kwitnie a niedługo będziesz miał kwitnące storczyki.
Super prezenty przywiozłeś.Żywe kamienie robią niesamowite wrażenie.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie jest źle, Karolu - storczyki z tęsknoty za Tobą dały z siebie wszystko :)
Ja dzisiaj pochowałam oleandra z Macedonii - zostawiłam go pod opieką mojej Mamy, a ona go zasuszyła na amen. Ciągle jest mi strasznie przyrko, no ale co robić.... nawet pokrzyczeć sobie nie mogę :(
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kolejne nowości się pojawiły. Super.

Szkoda, że opiekun roślinek nie wywiązał się z zadania :roll: Mam nadzieję, że więcej roślinnych strat nie będzie.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Przykro mi z powodu strat, tak to jest jak samemu nie można dopilnować :twisted: Nowinki przecudnej urody :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Karolu tak jak Kati napisała to nie opuntia ale euphorbia. Swoją drogą śliczne zdjęcie jej zrobiłeś, zresztą wszystkie na tym czarnym tle nieźle się prezentują :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p

Post »

Zdradze wam tajemnice, robiłem kolejną fotorelacje. Nie udalo siętak jak chciałem, chociaż jest coraz lepiej musze poczekać na efekty. Jednak specjalnie dla was już dzisiaj 3 zdjęcia moich butelkowych dracen sanderiana.

Obrazek

Wydaje się, że woda jest strasznie brudna, to złudzenie przez tło, bańki powietrza osadzające się na ściankach i przez osad który jednak pływa jeszcze w wodzie, ale opada i jest coraz lepiej.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Azalia pięknie kwitnie :lol: U mnie teraz jakoś nie wypuszcza nowych pąków a wcześniej tak obficie kwitła.... :(
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p

Post »

Specjalnie dla was! fotorelacja - jak zrobić butelkową dracene!

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 146#658146

:)

P.S.
Wytargowałem kaktusa liściastego od koleżanki jak się u mnie pojawi to się pochwale :D
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol to dawaj te życzenie może się uda :lol: pogadam z tą złotą :twisted: Powiem jej żeś miły facet to może coś wyczaruje :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Witaj,masz piekne kwiaty i bardzo fajnie sie czyta Twoje relacje,bardzo ciekawie opisujesz,az sie nie chce niczego omijac :)na pewno będę do Ciebie zagladala,bo nie mu tu nudy i monotonii :)pozdrawiam.
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p

Post »

Jadziu nie wiem, które życzenia mam powiedzieć... te rośline, czy nie... za dużo ich mam, więc może nie będę pisał bo się nie spełnią, ale bardzo Ci dziękuję :)

Natija baaaardzo dziękuję, to chyba najmilszy komentarz jaki dostałem :)

To teraz kilka roślin :)

Zaczne od storczyków w te zimowe dni:

Obrazek

Obrazek

Krzywe kaktusy:
Obrazek

Obrazek

Żyworódka:
Obrazek

Ukorzeniający się maluch:
Obrazek

Pamietacie mojego ostatniego posta? napisałem że wytargowałem kaktusa liściastego, okazało się, że to aloes ościsty (poprawione) :P Kaktusem został nazwany przez kolce na listkach... No ale nic, bardzo mi się podoba, jestem zadowolony :) Jedyny kłopot to brak korzeni... chyba zgniły i korzeń główny się złamał (zrobiłem zdjęcie, ale to brzydki widok)... od razu przesadziłem do odpowiedniej ziemi i teraz zostaje czekać i trzymać kciuki :)
Obrazek

Obrazek

Troche dzisiaj przesadzałem roślin, posypałem do sukulentów kamyczki... taka randka z roślinami w walentynki :P (bo dziewczyna chora). Cały czas przygotowuje się do matury, ale staram się w każdej wolnej chwili zaglądać na forum, czekam z niecierpliwością na wiosne, będę mógł popatrzeć na wasze kwitnące rośliny :) Zauważyłem na forum mode na avatary ze zdjęciami... mam nadzieje, że to moda, a nie konieczność... :P Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”