Zieloni przybysze - Carol1
Witam, wróciłem już, więc czas na nowe zdjecia 
Zaczne od pamiątki, którą sobie kupiłem:

Dodatkowo kupiłem sobie nasiona kaktusików:

Pisałem już wcześniej, że kupiłem żywe kamienie i jakiegoś kaktusa-opuncje (tak pisało na aukcji
), oto żywe kamienie:

I tajemniczy kaktus-opuncja:

Kolejna nowość czyli podebrana gdzieś roślina, wydaje mi się, że jest to jakieś kalanchoe:

Po powrocie storczyki zrobiły mi miłą niespodzianke, jeszcze nie kwitną ale jeden pokazał pęd a drugi ładne pąki:

No i ostatni prezent, który mi zrobiły rośliny to kwiaty na azali:

Zostawiłem rośliny pod opieką, a mimo tego po powrocie miały w donicach pustynie... kiwi już nawet nie było sensu ratować, a reszta odżyła, chociaż straty w liściach były bardzo duże...
Jeśli znacie te sukulenty, które pokazałem to powiedzcie jak się nazywają, z góry dziękuję i pozdrawiam - Karol.
Zaczne od pamiątki, którą sobie kupiłem:

Dodatkowo kupiłem sobie nasiona kaktusików:

Pisałem już wcześniej, że kupiłem żywe kamienie i jakiegoś kaktusa-opuncje (tak pisało na aukcji

I tajemniczy kaktus-opuncja:

Kolejna nowość czyli podebrana gdzieś roślina, wydaje mi się, że jest to jakieś kalanchoe:

Po powrocie storczyki zrobiły mi miłą niespodzianke, jeszcze nie kwitną ale jeden pokazał pęd a drugi ładne pąki:

No i ostatni prezent, który mi zrobiły rośliny to kwiaty na azali:

Zostawiłem rośliny pod opieką, a mimo tego po powrocie miały w donicach pustynie... kiwi już nawet nie było sensu ratować, a reszta odżyła, chociaż straty w liściach były bardzo duże...
Jeśli znacie te sukulenty, które pokazałem to powiedzcie jak się nazywają, z góry dziękuję i pozdrawiam - Karol.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Carolu, roślinki bardzo ładne.
Azalia, cudna. Moja już poszła spać
Co do pierwszego cacti, to wydaje mi się że to Gruson(fotel teściowej)
czyli Echinocactus grusonii a ta tajemnicza opuntia, to niestety nie opuntia ale Euphorbia, chyba baiosensis albo mammillaris
Azalia, cudna. Moja już poszła spać
Co do pierwszego cacti, to wydaje mi się że to Gruson(fotel teściowej)
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Karol nie ma jak to sobie samemu sprawić prezent
lub pamiątkę , ja z Krymu też przywiozłam pamiątki kaktusy
Bardzo ładne te żywe kamienie
kurcze ja się też przymierzałam kupić te nasionka kaktusów ale boję się ,że sobie nie poradzę
Storczyki pięknie rosną , a jeden to zaraz się rozwinie
Azalia przepiękna

Bardzo ładne te żywe kamienie
Azalia przepiękna
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdradze wam tajemnice, robiłem kolejną fotorelacje. Nie udalo siętak jak chciałem, chociaż jest coraz lepiej musze poczekać na efekty. Jednak specjalnie dla was już dzisiaj 3 zdjęcia moich butelkowych dracen sanderiana.

Wydaje się, że woda jest strasznie brudna, to złudzenie przez tło, bańki powietrza osadzające się na ściankach i przez osad który jednak pływa jeszcze w wodzie, ale opada i jest coraz lepiej.

Wydaje się, że woda jest strasznie brudna, to złudzenie przez tło, bańki powietrza osadzające się na ściankach i przez osad który jednak pływa jeszcze w wodzie, ale opada i jest coraz lepiej.

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Specjalnie dla was! fotorelacja - jak zrobić butelkową dracene!
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 146#658146

P.S.
Wytargowałem kaktusa liściastego od koleżanki jak się u mnie pojawi to się pochwale
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 146#658146
P.S.
Wytargowałem kaktusa liściastego od koleżanki jak się u mnie pojawi to się pochwale
Jadziu nie wiem, które życzenia mam powiedzieć... te rośline, czy nie... za dużo ich mam, więc może nie będę pisał bo się nie spełnią, ale bardzo Ci dziękuję 
Natija baaaardzo dziękuję, to chyba najmilszy komentarz jaki dostałem
To teraz kilka roślin
Zaczne od storczyków w te zimowe dni:

Krzywe kaktusy:

Żyworódka:

Ukorzeniający się maluch:

Pamietacie mojego ostatniego posta? napisałem że wytargowałem kaktusa liściastego, okazało się, że to aloes ościsty (poprawione) :P Kaktusem został nazwany przez kolce na listkach... No ale nic, bardzo mi się podoba, jestem zadowolony
Jedyny kłopot to brak korzeni... chyba zgniły i korzeń główny się złamał (zrobiłem zdjęcie, ale to brzydki widok)... od razu przesadziłem do odpowiedniej ziemi i teraz zostaje czekać i trzymać kciuki

Troche dzisiaj przesadzałem roślin, posypałem do sukulentów kamyczki... taka randka z roślinami w walentynki :P (bo dziewczyna chora). Cały czas przygotowuje się do matury, ale staram się w każdej wolnej chwili zaglądać na forum, czekam z niecierpliwością na wiosne, będę mógł popatrzeć na wasze kwitnące rośliny
Zauważyłem na forum mode na avatary ze zdjęciami... mam nadzieje, że to moda, a nie konieczność... :P Pozdrawiam 
Natija baaaardzo dziękuję, to chyba najmilszy komentarz jaki dostałem
To teraz kilka roślin
Zaczne od storczyków w te zimowe dni:

Krzywe kaktusy:

Żyworódka:

Ukorzeniający się maluch:

Pamietacie mojego ostatniego posta? napisałem że wytargowałem kaktusa liściastego, okazało się, że to aloes ościsty (poprawione) :P Kaktusem został nazwany przez kolce na listkach... No ale nic, bardzo mi się podoba, jestem zadowolony

Troche dzisiaj przesadzałem roślin, posypałem do sukulentów kamyczki... taka randka z roślinami w walentynki :P (bo dziewczyna chora). Cały czas przygotowuje się do matury, ale staram się w każdej wolnej chwili zaglądać na forum, czekam z niecierpliwością na wiosne, będę mógł popatrzeć na wasze kwitnące rośliny