Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sorki za tą fotkę,ale nie sadziłam ,ze w imageshack-u bedzie tak wielka.Tez mnie drażni ta wielkość. Każde miejsce na storczy na wagę złota zaczyna się robić.Szkoda ,ze taką doniczkę mam tylko jedną.Ściągnelam patyczki ze storczyka i teraz sobie swobodnie zwisaja kwiatki.Ja mam o tyle dobrze ,ze w każdej chwili mogę przenieść doniczkę w inne miejce nie robiąc śladu na ścianie.Mam gigipsy wiec gwoździe wchodfza jak w maslo...Rodzina nic na moja pasje nie mówi,bo wląsciwie i tak nie mają szans hihihihi
- Storczykowa

Pestko@, po raz n-ty przeglądam Twój wątek i najbardziej nabrałam ochoty na falka różowego w kropki z pierwszego postu 
widziałam identycznie kwitnące w Obi ale takie zabiedzone (sflaczałe liście i suche jak wiór korzenie powietrzne), że żal było patrzeć :/
Twój nowy nabytek przypomina mi rumiane jabłuszko
widziałam identycznie kwitnące w Obi ale takie zabiedzone (sflaczałe liście i suche jak wiór korzenie powietrzne), że żal było patrzeć :/
Twój nowy nabytek przypomina mi rumiane jabłuszko
Edyta
edysejaTez mi sie kiedyś podobał u innych forumowiczek.Gdzieś tam w marzeniach był,ale nie wzdychalam do niego i na siłe nie szukałam...sam sie znalazł.Pierwszy raz odwiedziłam NOMI i czekał na mnie chyba.Oslodził mi reszte dnia po wizycie u onkologa.Ma bardzo duże liście i kwiaty,Zadatek na ,,giganta,,. 
to ja miałam podobnie z różowym z białą warżkąPESTKA@ pisze:edysejaTez mi się kiedyś podobał u innych forumowiczek.Gdzieś tam w marzeniach był,ale nie wzdychalam do niego i na siłe nie szukałam...sam się znalazł.Pierwszy raz odwiedziłam NOMI i czekał na mnie chyba.Oslodził mi reszte dnia po wizycie u onkologa.Ma bardzo duże liście i kwiaty,Zadatek na ,,giganta,,.
hobby storczykowe piękna rzecz - widok naszych ślicznotek wywołuje uśmiech na twarzy nawet w trudnych chwilach.. część orchidei mam ustawionych blisko łóżka abym mogła zachwycać się nimi rano po przebudzeniu i wieczorami gdy kładę się spać
Edyta
- Storczykowa

ja też uważam, że storczyki to piękna rzecz. moje są na oknach i stole pod oknem, ale jak się budzę i tak je widzę, a siedząc na komputerze żeby je zobaczyć wystarczy, że odwrócę się do tyłu lub spojrzę trochę na ukos, zawsze widzę jakieś moje storczyki.edyseja pisze:to ja miałam podobnie z różowym z białą warżkąPESTKA@ pisze:edysejaTez mi się kiedyś podobał u innych forumowiczek.Gdzieś tam w marzeniach był,ale nie wzdychalam do niego i na siłe nie szukałam...sam się znalazł.Pierwszy raz odwiedziłam NOMI i czekał na mnie chyba.Oslodził mi reszte dnia po wizycie u onkologa.Ma bardzo duże liście i kwiaty,Zadatek na ,,giganta,,.
hobby storczykowe piękna rzecz - widok naszych ślicznotek wywołuje uśmiech na twarzy nawet w trudnych chwilach.. część orchidei mam ustawionych blisko łóżka abym mogła zachwycać się nimi rano po przebudzeniu i wieczorami gdy kładę się spać
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za milutkie slowa dziewczynki.Czasem jest taki dzien ,ze są one bardzo potrzebne.Z tą doniczką to był pomysł jednosekundowy i nie planowany ,ale efekt tez mi sie podoba zwłaszcza jak idę do domu.Z daleka widzę ukwiecone okno.Kwiat we wnęce okiennej tez sie bardzo fajnie prezentuje.Na oknie mozna powiesiec kwiatki od strony nie otwieranego skzrydła,zeby nie przeszkadzały i już.Szkoda ,ze mam tylko taką jedną doniczkę(kiedyś gdzieś ja kupiłam przez przypadek) Do storczyka jest idealna.Mozna do niej nasypac keramzyt ,albo mech.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko bardzo mi się podoba ten kwietnik na storczyka. Ja zamierzam na wiosnę zrobić na ścianie kwietnik, gdzie planuję umieścić 9 doniczek ze storczykami. Aktualnie czekam na wykonanie podstawy do tego kwietnika. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
oooo no proszę.będę czekała na projekt tego kwietnika,albo na wykonanie.Ja na razie nie mogę sobie pozwolic na kwietnik na ścianie.Czeka mnie rtemont i tak naprawde sama nie wiem czego chcę w tym pokoju.Kwietnik zostawie na sam koniec,ale przyznam ,ze chodzi mi po glowie taki kącik storczykowy.To powinno byc blizko okna prawda????
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak blisko okna, ja chcę ten kwietnik zrobić na ścianie tuż przy balkonie tak by miały dużo światła. Jak będzie gotowy zrobię zdjęcie i pokażę.
Początek mojej przygody.
))
- Storczykowa

taka doniczka na ściance w oknie to całkiem fajny pomysł, chętnie bym tak zrobiła na moim oknie, ale wątpię, by się zgodzili
można też na haczykach powiesić doniczki i powkładać storczyki. ja mam 1 haczyk, na którym kiedyś wisiała ogromna Vanda (niestety wykończyła ją deszczówka), może kiedyś kupię jakąś wiszącą doniczkę i powieszę tam storczyka, tylko może miałby tam latem za widno, bo to południowe okno w pełnym słońcu, ale może coś się wymyśli... miejsca brak, a wymarzone storczyki zawsze są. a gdzieś je trzeba ustawiać.
a co do osłonek, może tak jakieś bylejakie doniczki okleić czymś lub owinąć kolorowym materiałem, a w to wsadzić doniczkę ze storczykiem? albo pomalować zwykłą glinianą doniczkę.
a co do osłonek, może tak jakieś bylejakie doniczki okleić czymś lub owinąć kolorowym materiałem, a w to wsadzić doniczkę ze storczykiem? albo pomalować zwykłą glinianą doniczkę.