Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1
Działeczka baardzo zadbana.Taki stan jest u mnie niemożliwy, ale ścigam się z zielskiem.Podziwiam dużą rożnorodność roślin.Pozdrawiam
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
iRENKO muszę też dołączyć do tych wszystkich pochwał i swoją . Tylko szkoda ,że mnie tu szybciej nie było . Ale nic nie straciłam wszystko nadrobione . Masz piękny i zadbany ogród i taka różnorodność roślin . Wtym roku też muszę polować na ciemierniki ,bo bardzo mi się podobają no i ranniki też piękne . Z tawułek mam bordową i różową ,no i parzydło też mam rośnie sobie pod płotem ,bo zajmuje dużo miejsca .Niedługo wpadnę znowu z wizytą
Ewuniu dziękuję za odwiedziny i sympatyczne słowa pochwały, jesteś bardzo "skromna", masz tak piękny ogród, kolekcje przepięknych lilii i irysów, że mało kto tutaj ci dorówna. Wspominasz o różnych roślinach, z twoimi możliwościami i dużym ogrodem masz super warunki do urządzenia cudownego ogrodu.
Jadziu nic nie straciłaś, że prędzej cię nie było, tu na forum kwiaty nie przekwitają, można je cały czas oglądać. Wspominasz o ciemiernikach, mnie też się podobają a marzą mi się pełne, nie mogę ich napotkać. Widzę, że lubimy podobne kwiaty.
Jadziu nic nie straciłaś, że prędzej cię nie było, tu na forum kwiaty nie przekwitają, można je cały czas oglądać. Wspominasz o ciemiernikach, mnie też się podobają a marzą mi się pełne, nie mogę ich napotkać. Widzę, że lubimy podobne kwiaty.
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Irenko! tawułki też mnie zauroczyły ale kolekcja róż powaliła, jak by to było mało to na koniec ten ważywnik, ;:8 poczułam smak ogórków,kiedy nadejdzie wiosna
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko tylko żeby w tym roku był taki urodzaj ogórków . Też w tym tygodniu wybieram się na zakupy po ogórki ,ale zastanawiam się czy kupić normalne czy z tych F1 .Zawsze zbieram nasionka ,ale w ubiegłym roku nie miałam za bardzo z czego nie mialam zbytniego urodzaju .Na jesień zlałam cały ogródek EMami [efektywne mikroorganizmy ]i liczę ,że w tym roku będzie lepiej {OBY}
Witaj Zosieńko, miło cię znów widzieć. Tak kwiaty były ładne a ogórki bardzo smaczne, nie miały goryczy.
Jadziu u mnie ogórki obrodziły a odmianę Polany F1 mam od kilkunastu lat, nasionka robię sama gdyż mam pewność co sieję. Pod ogórki każdego roku daję obornik, robię rowek i wypełniam go przerobionym obornikiem, przykrywam to lekko ziemią i wysiewam na to nasionka, obstawiam szybami (na zdjęciach to widać) i po kilku dniach wschodzą, przeważnie zawsze mam dobre plony.
Anulko to są jaskry, posadziłam je na warzywach, bo są dość wysokie, nie miałam na nie innego miejsca, w szczypiorku też dobrze wyglądały, na str. 14 trochę lepiej je widać.
Pozdrawiam.
Jadziu u mnie ogórki obrodziły a odmianę Polany F1 mam od kilkunastu lat, nasionka robię sama gdyż mam pewność co sieję. Pod ogórki każdego roku daję obornik, robię rowek i wypełniam go przerobionym obornikiem, przykrywam to lekko ziemią i wysiewam na to nasionka, obstawiam szybami (na zdjęciach to widać) i po kilku dniach wschodzą, przeważnie zawsze mam dobre plony.
Anulko to są jaskry, posadziłam je na warzywach, bo są dość wysokie, nie miałam na nie innego miejsca, w szczypiorku też dobrze wyglądały, na str. 14 trochę lepiej je widać.
Pozdrawiam.
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Irenko. Dawno u Ciebie nie byłam i może wcześniej przegapiłam, bo dotąd nie widziałam nigdzie Twego warzywnika.
Dopiero teraz widzę jak odgrodzoną masz tę cudną cześć-ozdobną działki od części warzywnej-równie pięknej. Wspaniale wszystko rośnie i ślicznie prowadzone. Mi nawet takie rozwiązania sie nie śniły. Podpatrzę i może co nieco u siebie poczynie w tym temacie- jak pozwolisz. :P
Już nie moge się doczekać Twoich nowych fotek. Oby do wiosny. :P Pozdrawiam serdecznie
Dopiero teraz widzę jak odgrodzoną masz tę cudną cześć-ozdobną działki od części warzywnej-równie pięknej. Wspaniale wszystko rośnie i ślicznie prowadzone. Mi nawet takie rozwiązania sie nie śniły. Podpatrzę i może co nieco u siebie poczynie w tym temacie- jak pozwolisz. :P
Już nie moge się doczekać Twoich nowych fotek. Oby do wiosny. :P Pozdrawiam serdecznie
Witaj Giguniu rzeczywiście dawno cię nie było, tym bardziej jest mi miło. Myślałam, że taki mały warzywniaczek to nic takiego, a jak bardzo się przydaje, tyle swoich nowalijek (bez oprysków), najbardziej zależało mi na sałacie, szczypiorku, rzodkiewce i ogórkach, no i oczywiście na włoszczyźnie. Na tej malutkiej powierzchni wszystko to się mieści. Jak ci się podoba takie odgrodzenie i taki układ to zakładaj warzywniaczek, tylko nie zapomnij o zdjęciach. Miłego wieczoru.
Jolu miło cię gościć. Widzę, że mój warzywniaczek wzbudził zainteresowanie. Jeżeli podoba ci się taki układ to odpatruj i jeszcze upiększaj, żeby był jeszcze ładniejszy. Pytasz o nawożenie, w tym roku pierwszy raz będę nawozić obornikiem granulowanym, nie wiem co z tego wyjdzie. Na razie nie mam możliwości zakupu obornika naturalnego.
Jolu miło cię gościć. Widzę, że mój warzywniaczek wzbudził zainteresowanie. Jeżeli podoba ci się taki układ to odpatruj i jeszcze upiększaj, żeby był jeszcze ładniejszy. Pytasz o nawożenie, w tym roku pierwszy raz będę nawozić obornikiem granulowanym, nie wiem co z tego wyjdzie. Na razie nie mam możliwości zakupu obornika naturalnego.