Na starym po nowemu 6
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na starym po nowemu 6
Beatko, pochwaliłem się wiosną w ogrodzie
a ciemierniki i wrzośce też się już obudziły 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igo, Ewuś - forsycja u mnie w domu potrzebuje około dwóch tygodni do pełnego kwitnienia. Co roku to praktykuję by troszkę ocieplić zimę. Pewnie jeszcze jedno cięcie będzie do wazonu zanim zakwitnie w ogrodzie.
Igo, też miałam już ciąć co nieco z bylin, ale jakiś filmik mi wczoraj wpadł na YT, żeby z niektórymi poczekać do marca. Ciężko będzie, ale zaczekam np. z chryzantemami czy jeżówkami. Zobaczę czy tak dla nich będzie lepiej.
Ptaki zawsze jadły dużo, ale tak jak w tym roku to jeszcze nigdy. Kilka kulek na dobę. A na zdrowie!
Ewuś - co nieco już można robić w ogrodzie. No chyba, że chce się mieć więcej wolnego
Tylko do środy ma być mroźniej, więc zaraz potem zabieram się za cięcie niektórych roślin (hibiskusy, tawuły, perovskią, itp).
Podziwiam Cię, że masz jeszcze tyle werwy by tak dużo sadzić nowych roślin i tym wszystkim się zaopiekować. Cudowna sprawa!
Andrzejku - a bardzo dziękuję, że wiosennie ruszyłeś już ze swoim wątkiem.
Jednego ciemiernika mam stale w doniczce - i on jest najładniejszy. Te w gruncie u mnie tak nie za bardzo chcą szaleć. Jak podejdę podobną odmianę to tego co w doniczce - to posadzę w gruncie. Bo może to sprawa odmiany, że któreś są marniejsze.
Igo, też miałam już ciąć co nieco z bylin, ale jakiś filmik mi wczoraj wpadł na YT, żeby z niektórymi poczekać do marca. Ciężko będzie, ale zaczekam np. z chryzantemami czy jeżówkami. Zobaczę czy tak dla nich będzie lepiej.
Ptaki zawsze jadły dużo, ale tak jak w tym roku to jeszcze nigdy. Kilka kulek na dobę. A na zdrowie!
Ewuś - co nieco już można robić w ogrodzie. No chyba, że chce się mieć więcej wolnego
Tylko do środy ma być mroźniej, więc zaraz potem zabieram się za cięcie niektórych roślin (hibiskusy, tawuły, perovskią, itp).
Podziwiam Cię, że masz jeszcze tyle werwy by tak dużo sadzić nowych roślin i tym wszystkim się zaopiekować. Cudowna sprawa!
Andrzejku - a bardzo dziękuję, że wiosennie ruszyłeś już ze swoim wątkiem.
Jednego ciemiernika mam stale w doniczce - i on jest najładniejszy. Te w gruncie u mnie tak nie za bardzo chcą szaleć. Jak podejdę podobną odmianę to tego co w doniczce - to posadzę w gruncie. Bo może to sprawa odmiany, że któreś są marniejsze.
- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Dziękuję ci bardzo za zdjęcia z Filipowic; tym bardziej że wymagało to podwójnej pracy
Mnóstwo tam widzę fajnych pomysłów. To z nimi właśnie zaczynałam moje ogrodnicze zainteresowania a potem moją ogrodniczą pasję a teraz je oglądam na YT.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetne foty z wycieczek, szkoda że to tak daleko, ale w pobliżu też mam co nieco co zwiedzania 
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepięknie kolorowe kolaże z Zabrzega,Muszyny,Goczałkowic i pozostałe
Jeździsz i zwiedzasz nasz kraj no i bardzo dobrze i o to chodzi tak trzymaj
Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy życzę
Jeździsz i zwiedzasz nasz kraj no i bardzo dobrze i o to chodzi tak trzymaj
Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy życzę
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Beatko, w Bolestraszycach, jak i w każdym ogrodzie, warto byłoby być co najmniej raz w miesiącu, a nawet dwa, i to pewnie nie wszystko udałoby się zobaczyć w pełni kwitnienia.
Z ciemiernikami masz pod górkę? A nie próbowałaś wysiać tego donicowego? Może jego dzieci powtórzą cechy i zechcą zostać w ogrodzie? A mogą też zakwitnąć zupełnie inaczej.
Z ciemiernikami masz pod górkę? A nie próbowałaś wysiać tego donicowego? Może jego dzieci powtórzą cechy i zechcą zostać w ogrodzie? A mogą też zakwitnąć zupełnie inaczej.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3