Ogród pod wierzbą 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą 3

Post »

Martuniu, odwzajemniam życzenia wszystkiego najlepszego na Nowy Rok ;:196

Jak będzie śnieg, to rośliny przetrwają. Dobrze, że podsypałaś liśćmi te wyrywne. Będą miały większą szansę i dadzą radę :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś miłek o tej porze z kwiatkiem. ;:oj Kaliny pięknie kwitną. Dobrze, że zimno, to rośliny zahibernują. ;:108
Nasiona malabarskiego piękne. Dzięki temu zdjęciu dowiedziałam się co to za roślina. ;:180 Widziałam u kogoś i się zastanawiałam co to.
Spokojnego roku dla Was. ;:4
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś przyszła zima ,dziadków w domu trzyma,Żebyście zdrowi byli i pięknej ,spokojnej zimy zażyli.W ten czas odpoczywać trzeba a wiosną jak ptaszek zaśpiewa i zazielenią się drzewa,do ogrodów ruszymy bo my się pracy nie boimy. ;:33 każdy ogrodnik super gość z każdego korzonka wyhoduje coś.Dużo zdrowia i powodzenia a Twoja natura niech się nigdy nie zmienia. ;:138 ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Martuś, ten szpinak miał mieć bordowe gałązki ;:124
Ależ Ty masz rękę do roślin! ;:180
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i w kolejnym sezonie ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Witajcie, kochani goście w nowym roku! :wit
Dziękuję za wszystkie życzenia i Wam również życzę dobrego roku w życiu i ogrodzie. ;:196

Kasiu, trochę mrozi, a śniegu tyle co nic. Ciągle obiecują opady, ale nic z tych obietnic nie wynika, a obiecują też dwucyfrowe mrozy, to grubsza kołderka dla roślin, byłaby mile widziana, a będzie co ma być.

Małgosiu, z jednej strony wyglądam śniegu dla roślin, a z drugiej, jeszcze nie mam ochoty na odśnieżanie, bo trochę przeczołgało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chciałabym, żeby wróciło. ;:14

Soniu, odkąd nastały ciepłe jesienie, miłkowi przestawiła się pora kwitnienia i startuje za wcześnie. Niby on nie lubi przesadzania, ale chyba spróbuję zmienić mu miejscówkę na chłodniejszą i może będzie kwitł dopiero wiosną jak kiedyś? Miał piękne kwiaty, kiedy pokazywał się dopiero wiosną, a teraz pąki zmęczone zimą i kwiatki takie poszarpane bez sensu.
Soniu, identyczne osnówki jak ten szpinak, mają też nasiona szkarłatki amerykańskiej, to mogła też być ona.

Jolu, wiersze układasz? ;:oj Po prostu nie wiem co napisać! ;:180
Oby jak najszybciej drzewa nam się zazieleniły!

Beatko, latem szpinak miał bordowe łodygi, a nawet nerwy liści, tylko jakoś nigdy nie zrobiłam mu zdjęcia przed ogryzieniem. :oops: Teraz już od dawna stoi w domu i mimo sporej ilości światła, jest jasnozielony. Dnia już przybywa, to może znów zacznie nabierać koloru. ;:333
Czy Ty chcesz powiedzieć, Beatko, że nie wyhodowałaś tego szpinaku?

Zima u mnie mało fotogeniczna, to może kilka wspomnień lata?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś piękne letnie widoki, oj przyjdzie jeszcze poczekać aż znów tak bedzie.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Cześć Martuś ,jak mi się taka głupawka włączy to lubię sobie tak popleść ;:306 Mój sąsiad to całą książeczkę tego typu wierszem napisał i czuje się zdolniacha ale ja wiem że to żadna twórczość jedynie pobawić się tak można. :;230 Teraz bardzo wyszukani a jak dla mnie prostej kobiety kompletnie niezrozumiani.Zima powoli jak by się rozpędzała ,czuję to w kościach nic nie robię a obolała jak po żniwach ;:306 .Teraz nabieram chęci do planów i marzeń bo wreszcie się Święta kończą i można pożyć swoim życie,czyli wolnym swobodnym tempem. :heja :tan Mam w planie zrobić drugą rabatkę z floksami i będą tak w półcieniu jak myślisz poradzą sobie bo nic innego tam nie pasuje,ziemia dostaje mchu a floks ma dobry system korzeniowy ,może podoła.usciski gorące. ;:168
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Martuś, kolorowe, letnie fotki zawsze oko cieszą :) Wrzucaj jak najwięcej :)
Ciekawa jestem, czy floksy od Ciebie też będą się u mnie tak rozsiewały? Niech się sieją, gdzie chcą :D

Jolu, też tak mam, że od obijania się w domu na kanapie plecy mnie bolą :lol:
Ja chcę już wiosnę, bo zaczynam wrzucać do koszyków w sklepach internetowych coraz dziwniejsze rzeczy ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Uff, to dobrze, że było trochę fioletu na szpinaku.
Wyhodowałam, a jakże - wyhodowałam - ale ku uciesze innych żyjątek. Nie wiem co go pożarło i to dość szybko...
Były ogórki, cukinia. Ale też krótko - bardzo się szybko spodobały. Dokupiłam więc cukinię, już taką większą. Ale też to nie przeszkadzało, że kupna - szybko poszła.
Jak zamawiałam tulipany jesienią - to kupiłam raz jeszcze ten szpinak. Spróbuję go przypilnować teraz tak na serio.
Piękne kolejne letnie fotki ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”