Jak będzie śnieg, to rośliny przetrwają. Dobrze, że podsypałaś liśćmi te wyrywne. Będą miały większą szansę i dadzą radę
Ogród pod wierzbą 3
- kuneg
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sty 2021, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród pod wierzbą 3
Martuniu, odwzajemniam życzenia wszystkiego najlepszego na Nowy Rok
Jak będzie śnieg, to rośliny przetrwają. Dobrze, że podsypałaś liśćmi te wyrywne. Będą miały większą szansę i dadzą radę
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś miłek o tej porze z kwiatkiem.
Kaliny pięknie kwitną. Dobrze, że zimno, to rośliny zahibernują.
Nasiona malabarskiego piękne. Dzięki temu zdjęciu dowiedziałam się co to za roślina.
Widziałam u kogoś i się zastanawiałam co to.
Spokojnego roku dla Was.
Nasiona malabarskiego piękne. Dzięki temu zdjęciu dowiedziałam się co to za roślina.
Spokojnego roku dla Was.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Martuś przyszła zima ,dziadków w domu trzyma,Żebyście zdrowi byli i pięknej ,spokojnej zimy zażyli.W ten czas odpoczywać trzeba a wiosną jak ptaszek zaśpiewa i zazielenią się drzewa,do ogrodów ruszymy bo my się pracy nie boimy.
każdy ogrodnik super gość z każdego korzonka wyhoduje coś.Dużo zdrowia i powodzenia a Twoja natura niech się nigdy nie zmienia.

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Martuś, ten szpinak miał mieć bordowe gałązki
Ależ Ty masz rękę do roślin!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i w kolejnym sezonie
Ależ Ty masz rękę do roślin!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i w kolejnym sezonie
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Witajcie, kochani goście w nowym roku!
Dziękuję za wszystkie życzenia i Wam również życzę dobrego roku w życiu i ogrodzie.
Kasiu, trochę mrozi, a śniegu tyle co nic. Ciągle obiecują opady, ale nic z tych obietnic nie wynika, a obiecują też dwucyfrowe mrozy, to grubsza kołderka dla roślin, byłaby mile widziana, a będzie co ma być.
Małgosiu, z jednej strony wyglądam śniegu dla roślin, a z drugiej, jeszcze nie mam ochoty na odśnieżanie, bo trochę przeczołgało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chciałabym, żeby wróciło.
Soniu, odkąd nastały ciepłe jesienie, miłkowi przestawiła się pora kwitnienia i startuje za wcześnie. Niby on nie lubi przesadzania, ale chyba spróbuję zmienić mu miejscówkę na chłodniejszą i może będzie kwitł dopiero wiosną jak kiedyś? Miał piękne kwiaty, kiedy pokazywał się dopiero wiosną, a teraz pąki zmęczone zimą i kwiatki takie poszarpane bez sensu.
Soniu, identyczne osnówki jak ten szpinak, mają też nasiona szkarłatki amerykańskiej, to mogła też być ona.
Jolu, wiersze układasz?
Po prostu nie wiem co napisać!
Oby jak najszybciej drzewa nam się zazieleniły!
Beatko, latem szpinak miał bordowe łodygi, a nawet nerwy liści, tylko jakoś nigdy nie zrobiłam mu zdjęcia przed ogryzieniem.
Teraz już od dawna stoi w domu i mimo sporej ilości światła, jest jasnozielony. Dnia już przybywa, to może znów zacznie nabierać koloru.
Czy Ty chcesz powiedzieć, Beatko, że nie wyhodowałaś tego szpinaku?
Zima u mnie mało fotogeniczna, to może kilka wspomnień lata?

Dziękuję za wszystkie życzenia i Wam również życzę dobrego roku w życiu i ogrodzie.
Kasiu, trochę mrozi, a śniegu tyle co nic. Ciągle obiecują opady, ale nic z tych obietnic nie wynika, a obiecują też dwucyfrowe mrozy, to grubsza kołderka dla roślin, byłaby mile widziana, a będzie co ma być.
Małgosiu, z jednej strony wyglądam śniegu dla roślin, a z drugiej, jeszcze nie mam ochoty na odśnieżanie, bo trochę przeczołgało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chciałabym, żeby wróciło.
Soniu, odkąd nastały ciepłe jesienie, miłkowi przestawiła się pora kwitnienia i startuje za wcześnie. Niby on nie lubi przesadzania, ale chyba spróbuję zmienić mu miejscówkę na chłodniejszą i może będzie kwitł dopiero wiosną jak kiedyś? Miał piękne kwiaty, kiedy pokazywał się dopiero wiosną, a teraz pąki zmęczone zimą i kwiatki takie poszarpane bez sensu.
Soniu, identyczne osnówki jak ten szpinak, mają też nasiona szkarłatki amerykańskiej, to mogła też być ona.
Jolu, wiersze układasz?
Oby jak najszybciej drzewa nam się zazieleniły!
Beatko, latem szpinak miał bordowe łodygi, a nawet nerwy liści, tylko jakoś nigdy nie zrobiłam mu zdjęcia przed ogryzieniem.
Czy Ty chcesz powiedzieć, Beatko, że nie wyhodowałaś tego szpinaku?
Zima u mnie mało fotogeniczna, to może kilka wspomnień lata?

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś piękne letnie widoki, oj przyjdzie jeszcze poczekać aż znów tak bedzie.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć Martuś ,jak mi się taka głupawka włączy to lubię sobie tak popleść
Mój sąsiad to całą książeczkę tego typu wierszem napisał i czuje się zdolniacha ale ja wiem że to żadna twórczość jedynie pobawić się tak można.
Teraz bardzo wyszukani a jak dla mnie prostej kobiety kompletnie niezrozumiani.Zima powoli jak by się rozpędzała ,czuję to w kościach nic nie robię a obolała jak po żniwach
.Teraz nabieram chęci do planów i marzeń bo wreszcie się Święta kończą i można pożyć swoim życie,czyli wolnym swobodnym tempem.
Mam w planie zrobić drugą rabatkę z floksami i będą tak w półcieniu jak myślisz poradzą sobie bo nic innego tam nie pasuje,ziemia dostaje mchu a floks ma dobry system korzeniowy ,może podoła.usciski gorące. 
- kuneg

- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Martuś, kolorowe, letnie fotki zawsze oko cieszą
Wrzucaj jak najwięcej 
Ciekawa jestem, czy floksy od Ciebie też będą się u mnie tak rozsiewały? Niech się sieją, gdzie chcą
Jolu, też tak mam, że od obijania się w domu na kanapie plecy mnie bolą
Ja chcę już wiosnę, bo zaczynam wrzucać do koszyków w sklepach internetowych coraz dziwniejsze rzeczy

Ciekawa jestem, czy floksy od Ciebie też będą się u mnie tak rozsiewały? Niech się sieją, gdzie chcą
Jolu, też tak mam, że od obijania się w domu na kanapie plecy mnie bolą
Ja chcę już wiosnę, bo zaczynam wrzucać do koszyków w sklepach internetowych coraz dziwniejsze rzeczy
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Uff, to dobrze, że było trochę fioletu na szpinaku.
Wyhodowałam, a jakże - wyhodowałam - ale ku uciesze innych żyjątek. Nie wiem co go pożarło i to dość szybko...
Były ogórki, cukinia. Ale też krótko - bardzo się szybko spodobały. Dokupiłam więc cukinię, już taką większą. Ale też to nie przeszkadzało, że kupna - szybko poszła.
Jak zamawiałam tulipany jesienią - to kupiłam raz jeszcze ten szpinak. Spróbuję go przypilnować teraz tak na serio.
Piękne kolejne letnie fotki
Wyhodowałam, a jakże - wyhodowałam - ale ku uciesze innych żyjątek. Nie wiem co go pożarło i to dość szybko...
Były ogórki, cukinia. Ale też krótko - bardzo się szybko spodobały. Dokupiłam więc cukinię, już taką większą. Ale też to nie przeszkadzało, że kupna - szybko poszła.
Jak zamawiałam tulipany jesienią - to kupiłam raz jeszcze ten szpinak. Spróbuję go przypilnować teraz tak na serio.
Piękne kolejne letnie fotki