Foxowej urosło cz.3 - reaktywacja.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Foxowej urosło cz.3 - reaktywacja.

Post »

kuneg pisze: 13 gru 2025, o 19:28
Foxowa pisze: 2 lis 2025, o 18:05 (...)
A córka... Niestety nienajlepiej. Zdiagnozowano ją jako dziecko w spektrum i ADHD więc mamy w związku z tym dużo problemów, głównie szkolnych. Pomimo że jest już duża to wymaga nadal nadzoru i opieki. To też powoduje że mój czas jest bardzo okrojony, bo do tego jeszcze przecież pracuję. Na tę działkę więc wcale nie mam tak dużo czasu, a szkoda.
Trzymam za Was kciuki. Skądś to znam. ;)
Młody na szczęście dobrze się uczy, ale jest nieco nieprzystosowany do życia w społeczeństwie i jak to zazwyczaj w takich przypadkach, ma swoje dziwactwa i zawsze je miał. Na szczęście jest to wszystko wysoko funkcjonalne.
Dużo cierpliwości i siły życzę ;:167
U mnie problemem okazała się być szkoła.
I niestety to ze strony wyszło mnóstwo problemów, w tym między innymi kontrola z kuratorium...
O swoich problemach w tym roku mogłabym książkę napisać.

A żeby było lepiej to się dalej w najlepsze ciągną...
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Maju witaj kochana piszesz, że szkoła jest problemem to nie tylko ta Twoja. Mam wnuka co dostał opinię i szkoła nic sobie z tego nie robi nie dostosowuje się do tego co powinna krzywdząc dziecko. Szkoła chce wmówić mu jakieś choroby których nie ma powoduje tylko same problemy, rozmowy z wychowawcą i pedagogiem i nawet z dyrekcja nic nie dają, a dziecko na tym traci po prostu koszmar. Wyobrażam sobie przez co przechodzisz trzymaj się i nie daj się będzie dobrze. Pozdrawiam serdeczne cieplutko miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, tragedia z tym systemem.

Na działce zima ❄️
Obrazek
Tak ładna warstweka śniegu że aż szkoda przejść żeby nie zdeptać.

Dziś mega zimno . Dorzuciłam tylko ptaszkom i uciekłam 🥶
Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Maju u mnie powoli śnieg znika na działkę nie jadę bo bardzo mrozi czekam na lepsze i cieplejsze dni za to w domu wysiewy. pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas śnieg pojawia się i znika. Zamraża i odmarza. Zawirowania na całego. Ale już czuć momentami że idzie wiosna.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zazdroszczę bo w moim regionie zima trzyma jak w termosie. Wczoraj było -16 🙄
Gdzie ta wiosna? 🙂
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas też tak samo ale dzisiaj jest 9C i słoneczko, wyniosłam moje zimowanki na chwilę. Siałaś już cos? Ja jeszcze nie ale zbieram się powoli.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna będzie, nie odwołali tylko długo się coś karaska 😁

U nas wczoraj piękne słoneczko 😍
A potem znienacka ulewny lodowaty deszcz.
Wszystko nocą zamarzło. Teraz odmarza i .. pewnie znowu się zamrozi.
Błoto po kolana, nawet psy nie chcą spacerować 😆

Podobno mają być duże przymrozki jeszcze.

Czekam cierpliwie na wiosnę. Chce mi się siać ale chodzić na działkę tak prawdę mówiąc nie.
Okropnie mnie zniechęciła cała atmosfera wkoło tych ogródków. Bez przerwy mamy jakieś problemy. W ubiegłym roku zmuszono nas do zgodzenia się na prąd, szykują przekopanie działek, teraz znowu jakieś inwestycje , chodzę na zebrania i słucham o planach jakbym była na chińskiej debacie. Niby nas angażują jako działkowców ale w rzeczywistości mają nasze zdanie w. Co zebranie to ostrzej i bardziej abstrakcyjnie.
Wymyślają ciągle nowe rzeczy. Radni mają swoje plany, składają projekty o których my nie wiemy, wymyślają, cudują, mają nasze zdania za nic. Siedzą na nas wmawiając mam że to super pożyteczne inicjatywy...tylko to wszystko naszym kosztem.
Ostatnim razem jeden z nich stwierdził że możnaby działkowcom zabrać tak z 30cm działek żeby zrobić ścieżkę rowerową.
Ja już nie mam słów i mówiąc wprost - nie chce mi się. Nie czuję się pewna w tym że mi nie odbiorą ogródka. Dlatego już coraz mniej się tam angażuję. Rok w rok to samo, te same problemy i ciągnie się to w nieskończoność.

Coraz więcej roślin zaczynam przenosić na wiejską działkę. Bo tam może nie bywam tak często i nie dbam ale nikt mi nagle tego nie zabierze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”