Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Post »

Ogrodowe hortensje kwitły przecudnie, niebieska zjawiskowa. ;:oj
Ulubioną białą kleome dojrzałam. :)
Jolu spokojnego tygodnia. ;:196
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Soniu,dzisiaj był bardzo pracowity dzień,jutro się szwędamy,wspominamy.Mam nadzieję że pogoda dopisze.Ten rok był w miarę dobry na kwitnienie,na wiosnę zamawiam więcej zdrowia,bo,jak ja sprawna to roślinom też lepiej 😄Dzięki Soniu za miłe słowa,u ciebie cały rok pięknie,kolorowo .Ja pod domem już posprzątałam że zdjęć nie ma z czego robić.Jak deszcz jutro nie przeszkodzi to idę na jesienny spacer.Życzę miłych dni w gronie rodzinki.🤗😘
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Jolu, widziałem na zdjęciach, że pięknie kwitły Ci dalie więc trafiły w dobre ręce. Moje już miesiąc temu zmarzły ale jeszcze trochę kolorów jest od astrów, chryzantem i jeszcze kilku innych roślin. Pozdrawiam Cię i życzę dużo siły!
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Florianie dalie już pochowane teraz ciągle jakieś dolegliwości mnie trapią że nawet na forum jakoś nie mam ochoty wchodzić.Zdjęć nie robiłam i w ogóle taki marazm u mnie.na drugi rok dalie będą w jednym miejscu to je troszkę podwiążę bo mimo że niskie to te wiatry trochę niszczą ,te najniższe mam pod domem to bezobsługowe.Z roku na rok coś sobie obiecuje że wykonam a potem taka przypadkowość zdarzeń że nie wszystko się udaje.Dalie się o tyle mi teraz opłacają że ich nie wysiekam bo widzę ;:306 te drobne albo zanikające mają gorzej.Na wiosnę będę miała dużo do przesadzania to muszę sobie jakiś plan zrobić żeby potem nie na łapu-capu.Tej jesieni nie wyszły mi zimowity kiedy one mają się pojawić czy bardzo wczesną wiosną?bo są chyba dwa rodzaje?Nie znam się na zimowitach.Pozdrawiam serdecznie i dobrego wypoczynku przez zimowe wieczory,ja się nie nudzę czak łuskanie orzechów albo szycie różnych głupotek typu fartuszki,poszewki zasłonki czy przeszywanie starych firanek.Dużo zajęcia nie wiele pożytku. :lol: :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu wszystkich nas dopada jesienno-zimowa melancholia. ;:108
Podziwiam umiejętności krawieckie. ;:180
Dużo zdrowia i spokojnych dni na przedświąteczne aktywności. ;:168
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Zmartwiłaś mnie w temacie zimowitów, bo zdaje mi się, że cebulki były dobrej jakości. Czyli nie zakwitły? Pokop przy nich i sprawdź, w jakim stanie są cebulki. Jak nie teraz, to wiosną. One na wiosnę wypuszczają liście a mniej więcej na przełomie sierpnia i września kwitną.Taki jest ich cykl.
Dużo zdrowia życzę!
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam was bardzo serdecznie dzisiaj pogoda depresyjna,nic mi się nie chce chyba przekimam przed telewizorem pół niedzieli.
Soniu wszystko się zmieni jak tylko słońce wyglądnie zza chmur ,zaraz człowiekowi więcej radości nada.Chyba bardziej przygniata mnie świadomość ciężkiej pracy przed świętami ale powoli się zmuszam. ;:131 Z roku na rok jest coraz ciężej w tym roku muszę zminimalizować ilości dań na wigilię ,żeby zjeść na Wigilię co ma być zjedzone wyliczone pierożki,gołąbki itd a nie jak co roku że jeszcze rozdaje.Jeszcze dość czasu ale już zakamarki trzeba sprzątać a mnie jak co roku jeszcze to szycie dokucza.Zrobiłam firankę z odzysku a że klękać na podłodze mi ciężko to za długo wymierzyłam i wczoraj było prucie i skracanie,szycie w trakcie gotowania obiadu,Zobaczymy jak wyjdą zasłonki bo jeszcze nie wieszałam.I tak to jest dzięki za życzenia i Tobie Soniu też dużo sił i zdrowia bo jesteś aktywna babcia ;:138 ;:196 .
Florianie zobaczymy na wiosnę mam pewne obawy bo nie daleko posadzonych zimowitów samoczynnie wschodzą konwalie ,M. lubi tak sobie wyrwać to i owo w ogrodzie jak myślał że to konwalie może mi wyplewił ;:223 mają troszkę podobne liście chociaż delikatniejsze.Cebulki były super,bardzo mi szkoda gdyby zanikły.Mam jeszcze nadzieję że będzie ok.Pozdrawiam serdecznie i gratulacje twoje dokonania na wystawach są niesamowite. ;:138 ;:180
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jolu, nie martw się na zapas, zimowity nie tak łatwo wyrwać. Jeśli nawet eM się przyłożył, to tylko liście wyrwał, a cebule zostały. One już teraz wystawiły zielone szczyty, to, jak przestanie padać, obejrzyj miejsce, gdzie je wsadziłaś i zobaczysz, że są.
Może nie kwitły, bo świeżo wsadzone, chcą się zadomowić, ale w następnym roku z pewnością pokażą swoje liliowe kielichy! ;:215
A może kwitły w początkach sierpnia i nie zauważyłaś ich wśród konwaliowych liści?
Chyba za bardzo przejmujemy się pełnymi garami na Święta, zamiast cieszyć się tym pięknym czasem?
Nie zaharowywuj się, może warto zrobić składkowy stół? Każdy coś ugotuje i nikt się nie zmęczy. Mimo wszystko, trochę odpoczynku Ci życzę! ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dołączam się do tego, co Marta napisała. To święta są dla ludzi, nie ludzie dla świąt.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dołączam się do poprzednich głosów. ;:108
Kolację robimy raz u siostry, raz u mnie.
Od zawsze dzieliłyśmy się z siostrą po połowie, a teraz jeszcze synowe coś przynoszą, nie męczą mnie święta.
Sprzątam też po świętach, bo i tak się nabrudzi. ;:306
Spokojnych przygotowań. Dbaj o siebie. ;:168
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Jolu, głowa do góry. Zarządź podział zadań i wszyscy będą zadowoleni :)

Ja zrezygnowałam z firan, zasłon (tylko w sypialni mam zasłony zacieniające) i dywanów. Wygląda bardziej ascetycznie, ale o ile mniej roboty! Pamiętaj, że nie ważne, czy okna będą czyste, czy nie, to święta i tak się odbędą. Nie spotkałam też jeszcze księdza, który na kolędzie zaglądał by pod szafę, czy kurz wysprzątany. :wink:

A na poprawę nastroju na jesień i zimę proponuję jeden z suplementów: Depresanum, Deprim lub Tryptofan - tylko nie wszystko na raz, a na zmianę. :D Sama stosuję i jestem zadowolona, bo też ulegam w tych ciemnych miesiącach nastrojom depresyjnym :D
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani witam Was bardzo serdecznie ,dziękuję za wsparcie ;:138 przepraszam że tak późno odpisuję ale właśnie cały tydzień zleciał mi na przygotowaniu wcześniej i mam ogarnięty trochę porządek,zrobione pierogi ruskie,pierogi ze śliwką,uszka ,gołąbki z pieczarkami i z mięsem,upieczone pierniczki,ciastka kawowe,ciastka orzechowe,piernik w kształcie choinki a dzisiaj zmieliłam mak na makownik zwijany.Jutro w akcji makowniki a że mam już zupę dyniową i łazanki na jutro to robię na luziku. :tan To co najbardziej pracochłonne mam z głowy tylko potem pogotować kapucha z grochem ,rybę zrobi jedna córka a barszcz zaoferowała się druga.Sosy do gołąbków pomidorowy i pieczarkowy,kompot i można świętować.Jeszcze prezenty dzieciom popakować ale już spokojnie,jeszcze nie wiem jaki placek zrobię z tych przekładanych,Kora orzechowa była,Pychotka była,Ikar był,najpewniejszy będzie taki kakaowo kokosowo orzechowy z 3 placków bo mój piekarnik nie pewny.Muszę zaglądnąć na stronę z przepisami bo tutaj nadwyrężam pisanie nie w temacie ogrodowym, :oops: przepraszam.

Martuś,Loki,Soniu,Małgosiu dziękuję bardzo,uspokoiliście mnie na całego wszyscy macie zupełną rację ale jak człowiek za młodu zbytnio goniony tak na starość zatrzymać się nie może chyba że już ,nie może... ;:306 Bardzo serdecznie was ściskam i życzę dużo zdrowia ,nie zmieniajcie się jesteście super ;:138 Obiecuje że po Świętach wybiorę się na spacer i kliknę parę fotek jak i co na mojej Starej Górce.a teraz wspomnienia i muszę poszaleć po Waszych ogrodach. ;:138 ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Jolu, bardzo dużo przygotowałaś już na święta. Jestem pod wrażeniem. Ja nie robię aż tyle, ale ja mam malutką rodzinę. Wszystko brzmi przepysznie :D
Róże są zawsze piękne i z przyjemnością oglądam Twoje :)
Dużo zdrowia i radości Ci życzę ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”