Trochę oko pocieszyłam czekając, aż ojca obsłużą na SORze.
Pozdrawiam cieplutko i nie życzę żadnych przymrozków

Pozdrawiam.
  Pozdrawiam.

rabaty trochę wypełnię jednorocznymi i przetacznikiem niebieskim, którego wysiałam i pikowałam ponad 30 sztuk.
  rabaty trochę wypełnię jednorocznymi i przetacznikiem niebieskim, którego wysiałam i pikowałam ponad 30 sztuk.   

Natomiast różowawy z plamką Whydidi?  mam pięć lat.   Od 2023 roku obydwa kolory rosną na tej grządce. Ponieważ podarowane, to zadbane, świetnie przyrastają i kwitną. Nawet 3 osoby już obdarowałam nimi.
  Natomiast różowawy z plamką Whydidi?  mam pięć lat.   Od 2023 roku obydwa kolory rosną na tej grządce. Ponieważ podarowane, to zadbane, świetnie przyrastają i kwitną. Nawet 3 osoby już obdarowałam nimi.

Podziwiam Twoje drzewa owocowe i rośliny użytkowe.  Moim małym warzywnikiem i kilkoma krzewami jagodowymi nie mogę się chwalić za bardzo.
  Podziwiam Twoje drzewa owocowe i rośliny użytkowe.  Moim małym warzywnikiem i kilkoma krzewami jagodowymi nie mogę się chwalić za bardzo. 

podzieliłam i rozsadzam, bo ładnie kwitną i nawet podzieliłam się z znajomymi ogrodniczkami. Posadzone latem   wysokie bordowe pokażą kwiaty.
 podzieliłam i rozsadzam, bo ładnie kwitną i nawet podzieliłam się z znajomymi ogrodniczkami. Posadzone latem   wysokie bordowe pokażą kwiaty.   Niskie na razie tylko ładne liście mają.
 Niskie na razie tylko ładne liście mają.  

Przynajmniej jeden kwiatek zobaczyłam.
  Przynajmniej jeden kwiatek zobaczyłam.

Te łany irysów cudowne a także innych piękności i wszystko w super porządeczku; chwasta nie znajdziesz!!! Super przemyślany design.
   Te łany irysów cudowne a także innych piękności i wszystko w super porządeczku; chwasta nie znajdziesz!!! Super przemyślany design.  

Po przekwitnięciu podzielę go, bo to piękna bylinka.
  Po przekwitnięciu podzielę go, bo to piękna bylinka. 

Ogród niekoniecznie z żurnala, ale odzwierciedla trochę mój pedantyczny charakter. Stale porządkuję świat wokół siebie, to i ogród trochę uładzony.
  Ogród niekoniecznie z żurnala, ale odzwierciedla trochę mój pedantyczny charakter. Stale porządkuję świat wokół siebie, to i ogród trochę uładzony.  

Lubię się bawić różnymi kolorami zieleni i fakturami liści. Niestety znowu  napadło mnie na przeróbki
 Lubię się bawić różnymi kolorami zieleni i fakturami liści. Niestety znowu  napadło mnie na przeróbki   i muszę dokupić kory, bo nasiona chwastów wyciągnięte na wierzch będą kiełkować.
  i muszę dokupić kory, bo nasiona chwastów wyciągnięte na wierzch będą kiełkować. 

Mam 46  sztuk kilkunastu odmian, w tym trzy siewki.
 Mam 46  sztuk kilkunastu odmian, w tym trzy siewki.

jak zwykle rośliny dopieszczone ,dorodne i wyeksponowane!
 jak zwykle rośliny dopieszczone ,dorodne i wyeksponowane!  

, one zawsze są piękne!
 , one zawsze są piękne!  

Dostałam truskawki od sąsiadki jesienią. Nie mam pojęcia jaka odmiana.
  Dostałam truskawki od sąsiadki jesienią. Nie mam pojęcia jaka odmiana. U mnie to najmniej pilnowane byliny. Jak przesadzam, zaprawiam dołek kompostem, czasem obornikiem granulowanym i dwa lata tylko czyszczę kwiaty i liście. Dopiero od trzeciego roku sypnę wiosną  jakiegoś nawozu z potasem.
  U mnie to najmniej pilnowane byliny. Jak przesadzam, zaprawiam dołek kompostem, czasem obornikiem granulowanym i dwa lata tylko czyszczę kwiaty i liście. Dopiero od trzeciego roku sypnę wiosną  jakiegoś nawozu z potasem. ale mało zajmuję się ogrodem. Nawożę raz wiosną i oczywiście odmładzam co roku dwie byliny, za rok kolejne i tak dalej. Mam też takie, które rosną po sześć, siedem lat i jakoś sobie radzą.
  ale mało zajmuję się ogrodem. Nawożę raz wiosną i oczywiście odmładzam co roku dwie byliny, za rok kolejne i tak dalej. Mam też takie, które rosną po sześć, siedem lat i jakoś sobie radzą.   Takie są żurawki Marmalade i zielone NN.
 Takie są żurawki Marmalade i zielone NN. 

Nie każdy złapie bakcyla ogrodowego i trzeba to uszanować.  Mój M też nic nie robi, chyba że poproszę o jakieś techniczne, albo cięższe prace. Na szczęście mam wolną rękę, nie wtrąca się w moje ogrodowe pomysły.
 Nie każdy złapie bakcyla ogrodowego i trzeba to uszanować.  Mój M też nic nie robi, chyba że poproszę o jakieś techniczne, albo cięższe prace. Na szczęście mam wolną rękę, nie wtrąca się w moje ogrodowe pomysły. Podziwiam Cię, że mimo przeciwności,  masz piękny ogród.
 Podziwiam Cię, że mimo przeciwności,  masz piękny ogród.   Nie musisz go porównywać do innych. Każdy ma inne warunki i pomysły.
 Nie musisz go porównywać do innych. Każdy ma inne warunki i pomysły.