U mnie to nadal najwięcej koloru nadają Cynie choć wśród nich jeszcze kwitną i inne kwiatki. Widocznie w cieniu wysokich Cynii dobrze się czują.

w tyle tej rabaty zakwitły Tytonie które sama wysiałam

Miskant Gigantus
 Miskant Gigantus owoce kaliny
 owoce kaliny owocniki Powojnika
 owocniki Powojnika owoce Róży
 owoce Róży owoce Pigwowca
 owoce Pigwowca a to Pigwy gruszkowej
 a to Pigwy gruszkowej 

Hej! Co tam słychać wiosną w ogrodzie?
 Hej! Co tam słychać wiosną w ogrodzie?

w nowym sezonie 2025
 w nowym sezonie 2025  

trochę przemarzł Ciemiernik
 trochę przemarzł Ciemiernik

Po paru tych cieplejszych dniach znowu zrobiło się zimno , w nocy przymrozki. No i doszła dla mnie nowe zajęcie.
  Po paru tych cieplejszych dniach znowu zrobiło się zimno , w nocy przymrozki. No i doszła dla mnie nowe zajęcie.  Tak się trafiło, że bardzo wcześnie doszły do mnie zamówione Powojniki / 10szt/ i jak było już ciepło wsadziłam je do gruntu.
  Tak się trafiło, że bardzo wcześnie doszły do mnie zamówione Powojniki / 10szt/ i jak było już ciepło wsadziłam je do gruntu.  Więc przez te ostatnie dni musiałam codziennie na wieczór przykrywać igliwiem. Niektóre sadzonki na dziś jeszcze dobrze wyglądają a niektóre oklapły. Ale mam nadzieję, że od korzenia wybiją nowe pędy. Natomiast inne posiane przykrywam na noc agrowłókniną. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach już nie pokażą się przymrozki ,choć jak pokazują pogodę to nie będą to zbyt słoneczne dni
  Więc przez te ostatnie dni musiałam codziennie na wieczór przykrywać igliwiem. Niektóre sadzonki na dziś jeszcze dobrze wyglądają a niektóre oklapły. Ale mam nadzieję, że od korzenia wybiją nowe pędy. Natomiast inne posiane przykrywam na noc agrowłókniną. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach już nie pokażą się przymrozki ,choć jak pokazują pogodę to nie będą to zbyt słoneczne dni  Więc raczej za dużo rozkwitów nie będzie a u mnie jeszcze nawet nie rozkwitły  wszystkie Krokusy
 Więc raczej za dużo rozkwitów nie będzie a u mnie jeszcze nawet nie rozkwitły  wszystkie Krokusy   

w tym sezonie tylko jeden zakwitł  kwiatek bo pewnie jak w ubiegłym sezonie na te miejsce posadziłam sadzonkę późniejszego kwiatka to gdzieś zagubiły się cebulki
 w tym sezonie tylko jeden zakwitł  kwiatek bo pewnie jak w ubiegłym sezonie na te miejsce posadziłam sadzonkę późniejszego kwiatka to gdzieś zagubiły się cebulki

[/
[/

Dereń jadalny ale coś jeszcze owoców nie miał ale kwiatki mała też ładne
 Dereń jadalny ale coś jeszcze owoców nie miał ale kwiatki mała też ładne

. Odkrywanie kolejnych meldujących się  roślinek, to najbardziej ekscytujące zajęcie w ogrodzie!
 . Odkrywanie kolejnych meldujących się  roślinek, to najbardziej ekscytujące zajęcie w ogrodzie!  
  . Chyba oszukujesz, że tylko jeden, bo na wcześniejszych zdjęciach są dwa, to razem trzy!
 . Chyba oszukujesz, że tylko jeden, bo na wcześniejszych zdjęciach są dwa, to razem trzy!  
  . Ten jest bezproblemowy i sieje się jak szalony.
 . Ten jest bezproblemowy i sieje się jak szalony.  

Pięknie, kolorowo, swojsko
  Pięknie, kolorowo, swojsko   Przy tak dużej powierzchni masz wszystko, o czym marzy każdy ogrodnik. Począwszy od drzew, po najmniejsze, ale jakże urocze kwiatuszki. Będę do Ciebie zaglądać z wielką przyjemnością
  Przy tak dużej powierzchni masz wszystko, o czym marzy każdy ogrodnik. Począwszy od drzew, po najmniejsze, ale jakże urocze kwiatuszki. Będę do Ciebie zaglądać z wielką przyjemnością  

Będę po wsi szukać rosnących Dereni
 Będę po wsi szukać rosnących Dereni  
  Na jesień będę szukać tych zimowych.
  Na jesień będę szukać tych zimowych. oczywiście zapraszam Cię do odwiedzania i oglądania zmian sezonowych na mojej działce.o się nie
 oczywiście zapraszam Cię do odwiedzania i oglądania zmian sezonowych na mojej działce.o się nie

tu leśne Przelaszczki
 tu leśne Przelaszczki

nie za ładny widok ale  karton służy do przykrywania dużych donic w mroźne dni
 nie za ładny widok ale  karton służy do przykrywania dużych donic w mroźne dni  

Narcyzów będzie więcej, jak widać.
  Narcyzów będzie więcej, jak widać.  U mnie już z tej wiosny to tylko narcyzy zostały i jeszcze je teraz mrozi.
  U mnie już z tej wiosny to tylko narcyzy zostały i jeszcze je teraz mrozi.  
  , chociaż na pewno ze szklarni, to warto przykrywać na mrozy. Jak przekwitną, albo zaczynałyby marnieć, dobrze byłoby je rozsadzić, będziesz mieć więcej kępek i mają większe szanse przetrwać dłużej w ogrodzie.
 , chociaż na pewno ze szklarni, to warto przykrywać na mrozy. Jak przekwitną, albo zaczynałyby marnieć, dobrze byłoby je rozsadzić, będziesz mieć więcej kępek i mają większe szanse przetrwać dłużej w ogrodzie. 

i chętnie z nich korzystam
 i chętnie z nich korzystam  

zamknięty
 zamknięty rozkwitnięty
 rozkwitnięty zamknięty
 zamknięty rozkwitnięty
 rozkwitnięty

a Szafirki są wszędzie rozsiane
 a Szafirki są wszędzie rozsiane te rosną pod Jarzębiną a tam rozrósł się Podgarecznik
 te rosną pod Jarzębiną a tam rozrósł się Podgarecznik

pod Sosną już wychodzą Konwalie
 pod Sosną już wychodzą Konwalie te dwa Ciemierniki jeszcze ładnie kwitną
 te dwa Ciemierniki jeszcze ładnie kwitną

ta stara śliwka Mirabelka w pełni kwitnienia wygląda przepięknie
 ta stara śliwka Mirabelka w pełni kwitnienia wygląda przepięknie