Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu, u mnie pod kępą trawy jest wielka jama, to robota przebrzydłych gryzoni! ;:14 Znajduję też różne larwy, przy przekopywaniu i myślę, że przydałoby się cały ogród poprzesadzać i te paskudy powybierać :roll: , ale to raczej niemożliwe, to tylko czasem opryskuję wrotyczem, czosnkiem i czeremchą
Moje cebulki też pokazują nosy, a tu dopiero zima się zacznie :( i chociaż prognozy mówią o ciepłej zimie, to zawsze mogą się mylić i przymrozi, a wtedy mogą trochę zmarznąć.
Szkoda martwić się na zapas, przed nami czas świętowania i niech to będą tylko piękne dni! ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, to wszystko rzeczywiście wygląda na początki wiosny, ale przecież z tyłu głowy wciąż kołacze się myśl o nadejściu zimy. No i nie wiadomo, czy zabezpieczać rośliny przed zimnem, czy odkrywać, żeby się nie podusiły. Ech...
A może mszyce lepiej wiedzą, co ma nadejść?
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Nie no, mszyce w grudniu :shock: gdybym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła :) Szkoda że biedronki już śpią , tak by się pożywiły.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Obrazek

Drodzy Forumowicze życzę Wam magicznych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych radości, rodzinnej atmosfery i niezapomnianych chwil przy wigilijnym stole. Niech zdrowie i miłość będą z Wami przez cały rok. ;:4
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu dziękuję za piękne życzenia :)
Do siego roku!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Piękna zimowa sceneria.
U nas święta były bardziej wielkanocne niż bożonarodzeniowe.
Ale podobno od połowy stycznia i do nas ma zawitać zima.

Już Ci życzę szczęśliwego Nowego Roku ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za życzenia i wzajemnie życzę dobrego, spokojnego roku. ;:168

Koniec świętowania, od jutra zabawa z wnukami. :wink:

Martuś dziękuję. ;:196 Moje doświadczenia z różnymi larwami sprawiają, że nie mam złudzeń. Nawet gdybyś wykopała byliny, to drzew i krzewów nie ruszysz, a potwory są wszędzie. ;:223
Jesienią ograniczałam trochę fiołki pod dereniem, oczywiście kilka larw z korzeni wykopałam. ;:134
Cebulowe nie zmarzną, u mnie tylko irysy holenderskie niepewne, ale i tak traktuję je jak jednoroczne.

Wandziu od kilku lat niczego nie zabezpieczam w ogrodzie, do tej pory poważniejszych strat nie było. ;:108
Mszyce potraktuję olejem parafinowym, może ograniczę populację. Tylko jak to kwiaty ciemiernika zniosą, bo już będą mocno rozwinięte. ;:218

Olu dziękuję za życzenia. ;:196
Gdybym nie zajrzała pod spód liści szukając pąków ciemiernika, to bym nawet nie wiedziała o mszycach. ;:202

Gosiu dziękuję. ;:196
W wigilię było biało, choć nie była to gruba warstwa. Teraz śnieg powoli topnieje, ale nadal trochę go leży. Za bardzo nie tęsknię za śniegiem, bo jazda po śliskiej drodze nie należy do przyjemności. ;:173 Dla dzieci byłaby radość, nudzą się w domu. :)

Odzyskałam część zdjęć z początku ogrodu. Zanim podziemne potwory dobrały się do cebulek, miałam około 300 tulipanów.

Rok 2015

:arrow: viewtopic.php?p=6446132#p6446132/Iwoma
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

2015 rok, to już można powiedzieć 10 lat! Oby następny rok przyniósł dużo obfitości i zdrowia, przede wszystkim.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Piękne są takie kępy tulipanów, Soniu :D
A ja (głupia) sadziłam je pojedynczo na RODos... :wink:
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Soniu nie jesteś sama z mszycami ja mam to samo kupiłam sadzonki i miałam na balkonie patrze, a tu mszyce wyniosłam do ogrodu one padają jak temperatura spada poniżej zera szczerze mówiąc liczę na to a jak nie to oprysk zrobię profilaktycznie z mleka i wody. Piękna wiosna u Ciebie tęskni się za takimi widokami ale już nie długo. Pozdrawiam życzę szczęśliwego nowego roku udanych plonów i spełnienia planów w 2025 r ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Soniu w Nowym Roku :wit
Twoje różnokolorowe kępy tulipanów przykuwają wzrok i odnosi się wrażenie,że dominują nad pozostałymi równie pięknie kwitnącymi roślinami ;:138
Pozdrawiam i życzę miłego świątecznego wieczoru.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesienią zaopatruje się w środek na szkodniki podziemne u mnie też bywają. Choć z cebulkami holenderskimi to nie mam pewności czy są wieloletnie.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Przebłyski wiosny u Ciebie :shock: Gdyby nie praca przy karpach w piwnicy też bym coś podłubał w ogrodzie i poszukał oznak przebudzenia :?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. ;:180 ;:196

Anido kocham tulipany, a teraz w ogrodzie kilkanaście sztuk, o ile już nie zostały skonsumowane. ;:161

Małgosiu tęsknię za takimi widokami, ale tulipany nawet w doniczkach produkcyjnych znikają. ;:223

Alu mszyce padły, ale jaj pewnie mnóstwo zostawiły. ;:202 Olejem je potraktuję wiosną.

Arku takie ilości tulipanów to już wspomnienie. Podziemne potwory konsumują je z radością. Walkę z gryzoniami przegrywam. ;:145

Olu M i granulki, i kostki kupuje. Może gryzoni mniej, ale już nie dosadzam nowych tulipanów, żeby nie miały czym karmić swojego przychówku. ;:134
Irysy holenderskie mam po raz kolejny. Poprzednio kilka zakwitło po kolejnej zimie. Są tanie, więc nawet na jeden rok warto, bo ładnie kwitną.

Florianie w nocy było minus 7 stopni i spadło 5 centymetrów śniegu, więc wszystkie wystawione nosy cebulowe bezpieczne pod kołdrą. ;:215
Po cieple, w którym się wygrzewałeś, chyba trudno pracować w chłodnym magazynie z karpami. :)

Zimy nie lubię, ale dziś nawet ładna. ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karmnik daleko, więc zdjęcia marne, ale uwielbiam patrzeć na ptaki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Kochane ptaszki,mnie takiego karmnika brakuje już od lat proszę męża ale tylko obiecuje że zrobi jak tylko skończą się te gościny to idę na górkę i sama majstruję karmnik a najlepiej dwa z obu stron domu,piękne ujęcia,robiłaś z domu czy byłaś na podwórku,mnie tak nie wyjdą bo tylko telefonem a tak nie zbliżę.Zawsze się gapię na zwierzęta jak widzę. :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”