Piękności pokazujesz, jak zawsze.
Pozdrawiam!
LOKI

U mnie to podstawa.
 U mnie to podstawa.

Wiedziałem co w tamtych okolicach (a i u nas też ) się wyprawiało i ... nie powiem ci o czym pomyślałem, bo i o wcześniejszej powodzi też pamiętam
 Wiedziałem co w tamtych okolicach (a i u nas też ) się wyprawiało i ... nie powiem ci o czym pomyślałem, bo i o wcześniejszej powodzi też pamiętam    

A jak pachnie pięknie
 A jak pachnie pięknie  

Początkujący ogrodnik chyba nie może ich nie kochać za bezproblemowość i urok.
  Początkujący ogrodnik chyba nie może ich nie kochać za bezproblemowość i urok.   U mnie ta miłość zaczęła się dawno temu od tzw. liliowców prababek. Dziś mam już kilka różnych, ale wszystkie od ludzi, więc nn. Po zeszłorocznej wizycie w Wojsławicach miałam totalny mętlik i zawrót głowy do tego stopnia, że żadnej sadzonki nie kupiłam, bo nie wiedziałam którą chcę tak naprawdę.
 U mnie ta miłość zaczęła się dawno temu od tzw. liliowców prababek. Dziś mam już kilka różnych, ale wszystkie od ludzi, więc nn. Po zeszłorocznej wizycie w Wojsławicach miałam totalny mętlik i zawrót głowy do tego stopnia, że żadnej sadzonki nie kupiłam, bo nie wiedziałam którą chcę tak naprawdę.   

Wynika z tego, że liliowce w nadmiarze ogłupiają równie mocno jak alkohol.
 Wynika z tego, że liliowce w nadmiarze ogłupiają równie mocno jak alkohol. 

Ale niestety do bukietów się nie nadaje.
 Pędy kwiatowe wydzielają tak silny zapach, że zagłusza wszystko inne. kiedyś się namęczyłam, zrobiłam piękny bukiet, zawiozłam znajomym i ... wyrzuciłam do kosza przed klatką schodową
  Pędy kwiatowe wydzielają tak silny zapach, że zagłusza wszystko inne. kiedyś się namęczyłam, zrobiłam piękny bukiet, zawiozłam znajomym i ... wyrzuciłam do kosza przed klatką schodową  

Znaczniki u mnie się nie ustoją denerwują mojego M.nie wiadomo kiedy znikają.Wiadomo wiedza którą już posiadasz
 Znaczniki u mnie się nie ustoją denerwują mojego M.nie wiadomo kiedy znikają.Wiadomo wiedza którą już posiadasz  a jak mogę ja poszerzyć swoją wiedzę gdzie można znaleźć wizerunki liliowców z podpisami i dopasować może w wysyłkowych ogrodach?Kwitną liliowce a ja nie mogę zebrać siły na robienie zdjęć nie wiadomo co gorsze lenistwo czy niechęć?Lanie by mi się jakieś przydało
  a jak mogę ja poszerzyć swoją wiedzę gdzie można znaleźć wizerunki liliowców z podpisami i dopasować może w wysyłkowych ogrodach?Kwitną liliowce a ja nie mogę zebrać siły na robienie zdjęć nie wiadomo co gorsze lenistwo czy niechęć?Lanie by mi się jakieś przydało  Miłego dnia Florianie.
 Miłego dnia Florianie. 

Mogą wcale nie zakwitnąć ,jak np. ten majowy ,pachnący
 Mogą wcale nie zakwitnąć ,jak np. ten majowy ,pachnący   
  Powinieneś je jakoś nazwać /jak Paweł piter -tom astry/
 Powinieneś je jakoś nazwać /jak Paweł piter -tom astry/