Masz tyle pięknych roślin i ślicznych róż :P
Bardzo oryginalny pomysł z tym ogrodzeniem, zaporom przeciw szkodznikom

Jak róże urosną i sie zagęści ten trejaż , to będzie piekne i romantyczne miejsce :P .vertigo pisze:Tu powstaje trejaż różany - altana:
Hanuś, muszę podjechać na działkę, żeby zobić fotki. To było drzewko wys. ok.2-2,5m. Teraz zostało 0,5mhanka55 pisze:Moni, pokaż tę Aleksandrinę, prosze.
Jeśli była krzewem, to odbije.
Jeśli pienna, to tylko sadzonki z korony ( pień jest z naturalnej , " dzikiej" róży).
Trejaż jeszcze nie jest skończony - brakuje mu całego zwieńczenia, ale mojemu chłopu ciągle brak czasuTulipan998 pisze:Witaj Moniko !![]()
Slicznie u ciebie :P , ładne róże , chortensje , azalie.
Jak róże urosną i się zagęści ten trejaż , to będzie piekne i romantyczne miejsce :P .vertigo pisze:Tu powstaje trejaż różany - altana:
Co do drzew - uwielbiam jodły kalifornijskie i mam ich 2 szt. Jest sporo świerczków i jedną jodłę kaukaską, 2 szt. świerka Hoopsi, kilka świerków serbskich, które posadziłam na tyłach działki, ale wszystkie jeszcze małe. Marzy mi się ładne liściaste drzewo, które mocno się ukorzenia i nie zwali się na dom w razie wichurkrzysiek86 pisze:A to się jeszcze może zapytam odnośnie drzew i krzewów![]()
Wszystkie masz bardzo ładne a posiadasz jakieś szczególne które
Ci się najbardziej podobają albo są rzadko spotykane![]()
![]()
![]()
![]()
Ja potrzebuję drzewo, które wyrośnie w miarę wysokie, bo wtedy bedzie pasowało do domu (dom w stylu dworku). Nie znam za bardzo tych drzew, które wymieniasz, więc muszę poszukać fotek w neciekrzysiek86 pisze:To masz pokaźną kolekcję która na pewno się zwiększy. Ja polecam z drzew na przykład klona zwyczajnego odmianę drummondii wspaniałe drzewo. Albo ładnie prezentuję się odmian royal red, polecam też tulipanowca bo ma piękne kwiaty, ambrowiec za to ma wspaniałe jesienne ubarwienie. Miłorząb ma wiele odmian a grujecznik pachnie piernikami albo cukierkami a najlepiej po deszczu jesienią![]()
![]()
![]()
I tak mogę wymieniać masę drzew.Ale nie wiem jakie preferujesz i ile będą miały miejsca