Zakątki na Dębowym 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 4

Post »

Aniu zaglądam codziennie, ale dopiero zabrałam się za pisanie. :oops:
Niesamowicie kolorowy masz ogród. ;:215 Kłosy traw i krwiściągu wspaniale sfotografowałaś. ;:138 Wypatrzyłam mój ulubiony trzcinnik krótkowłosy. :D
Ten rozchodnik cudny. ;:oj

Obrazek

Deszcz się zbliża do nas, niech nawodni Ci ogród.
Spokojnego ogrodowania. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

JARHA- Halinko O miło mi czytać takie pozytywne słowa.
Cieszę sie, że obrazy ci się podobają. Teraz taki od miesiąca intensywny czas. To plenery, to inne konkursy, to przyszykowanie się bo październikowej wystawy malarskiej.
Może potem będzie luźniej.. a i jesień za pasem i chłodniej będzie. Jak na razie cudna letnia pogoda . chwilo trwaj i trwaj. Tylko te wieczory coś za szybko zaglądają z szarówką. Ech :roll:
Cieszę się, że czarny bocian trafił do mnie. Mogłam mu zrobić dużo zdjęci oddać w dobre lecznicze miejscówki :)
Dalie piękne. Ale jeszcze nie wszystkie mi rozkwitły. Może za sucho. Alenie chodzę i nic nie podlewam. Trudno jest jak jest.
hibiskusy 3 syryjskie jeszcze kwitną. Jeden już ani jednego kwiatka nie ma.
A bagienny mam już tylko czerwony. Biały mi padł o zimie. Szkoda miła z 5lat i przepadł. :|
Hortensje - Vanilki już jesienne się zrobiły i słońce ich podpiło. Trudno.
Rozchodniki nie które mają za ciasno. Ale tak już zostanie. Na wiosnę może coś wymyśle i zrobię.
Ale ogród jeszcze cieszy. Nie jest idealny. Ale mój ;:167
Dziękuję. Jeszcze trochę malowania mi zostało. Jutro muszę się wyrobić .:roll:
Igala-Iguś Bardzo ci dziękuję za miłe słowa.
Ja też lubię pejzaże . I to w malarstwie i w fotografii.
Może tak mocno aktywną nie jestem, Ogród tylko po łebkach, bo noga jeszcze trochę boli.
Troch może malarsko więcej. Ale i czas teraz taki wystawowy, konkursowy to trzeba. A zresztą ciągnie do malowania i nowe pomysły już się kłębią w głowie. ;:108 ;:108

Jak nic, jesiennie i nostalgicznie się jakoś robi
Obrazek
Male ale kwitnie ładnie i długo. I dobrze.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie kwitną wszystkie Twoje jesienne kwiatki, Aniu. ;:138 ;:138
Fantastycznie pokazujesz je na fotografiach, które dzisiaj przeglądałam razem z koleżanką fotografką i obie zgodnie zachwycałyśmy się Twoimi zdjęciami. :D A gdy jej powiedziałam, że jesteś malarką, ze zrozumieniem kiwnęła głową i dodała: "Nic dziwnego". ;:215 ;:303
Nie przejmuj się jakimiś tam chwastami, najważniejsze jest zdrowie i o nie dbaj. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Te fotki hibiskusów bagiennych zachwycają…

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2020, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu przepiękne robisz zdjęcia, ale będąc malarką to nic dziwnego, masz talent i tworzysz prawdziwe dzieła sztuki. ;:215 A rośliny w Twoim ogrodzie to Twoi modele i pozują jak tylko mogą . :lol:
Zdrówka kochana abyś jak najwięcej mogła stworzyć przepięknych obrazów. ;:122
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I chryzantemka już kwitnąca u Ciebie i dalie czarują barwami...Piękny czas mamy i oby jak najdłużej! Nogę rehabilitujesz po złamaniu profesjonalnie,masz jakieś zabiegi ? bo to ważne! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Piękny ogród, piękne kwiaty, piekne zdjęcia ;:215 ;:215 ;:215
Brawo!

Dobrego, miłego tygodnia Aniu ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ mamy cudny, ciepły wrzesień. Normalnie lato jak w sierpniu.
Och trwaj i trwaj to ciepełko jak najdłużej. Tylko może sucho. Deszcz u mnie był daaano temu.

plocczanka- Lucynko A dziękuję, dziękuję , jakże miło mi czytać takie pochlebne słowa pod adresem moich fotografii. ;:215
Lubię dobrą fotografię i w różnych dziedzinach. :D
W sobotę wydarłam z warzywnika trochę zielska i to nie wszystko ale większość i badyle po ogórkach.
Na rabatach jeszcze nie odchwaszczone i różanka też czeka. Ale tam mniejsze. .Może do zimy trochę wydrę co większe :;230
Tak mocno się nim nie przejmuję, udaję ,że je nie widzę ;:306
I staram się za dużo nie forsować tej nogi, bo jak za dużo pochodzę to niestety więcej boli i w kostce puchnie. To juz wtedy grzecznie siedzę, leżę z nogą w górze. W sumie to 2 miesiące od złamania nogi dopiero.
Locutus-LOKI Cieszę się ,że zdjęcia hibiskusów ci sie spodobały. Ten czerwony m a duże kwiaty.
leszkat76- Kasiu Oj do dzieł sztuki to mi daleko. Ale lubię to co robię, I malować i moje ogrodnictwo i fotografię .
A rośliny to wdzięczni modele bo stoją i grzecznie pozują. :D
A dziękuję za te życzenia zdrowia, bardzo potrzebne i sprawne chodzenie tez.

Ostatnie moje maki .
Jedne już w ramce. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

marpa- Maryniu Już chyba 3 chryzantemy mi kwitną. Dalie też kwitną. Tylko 2 zawzięte jeszcze nie. Ale miały może sucho. A ja ich nie podlewałam w s ezonie.bo nie za bardzo miałam jak.
Jeszcze żadnych zabiegów nie mam. Na początku października mam kolejną kontrolną wizytę u ortopedy i może mi wówczas coś zleci. :roll:
jarha- Halinko A dziękuje bardzo za te pozytywne i miłe słowa.
Staram się pokazywać moje roślinki jak najlepiej. ;:108 ;:108
cyma2704- Soniu Ja ostatnio nie miałam duzo czasu na forum .Musiałam ukończyć kilka obrazów.
Ale juz będę miała luźniej. Cieszę się, że zaglądasz do mnie. ;:196
Kłosy traw jeszcze muszę sfotografować inaczej. Ale to za kilka dni się pobawię.
Krwiściąg mam jeden. Jeszcze dwóch mi się chce. .
A brachytricha mam od ubiegłego roku. też mi się spodobała ta trawa. Ale w tym roku dopiero jest ładniejsza.
Nie pamiętam jak ten rozchodnik się nazywa.
Chyba w tamtym roku go kupowałam. Ale faktycznie ma ładny różowy intensywny kolorek. Jak zechcesz ?? to na wiosnę się nim i innymi jakimiś podzielę z tobą :D
Inne są zduszone. I muszę na wiosnę coś rozluźnić i poszerzyć i je przesadzić. Bo nie wszystkie ładnie przyrastają.

A oto moje rozchodniki :)

Deszczu nie było to tylko taka dużo rosa wczoraj rano była , pochmurno rano a potem gorąco i niebo piękne już było.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już jesiennie na rabatach
Obrazek
Obrazek
Ten jest mały i niski. Kupiłam go parę dni temu na ryneczku. Ale bez nazwy odmiany.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu piękne maki, na każdym obrazie inne. ;:138
Rozchodników masz trochę. ;:215 Niestety nie wszystkie odmianowe ładnie przyrastają, niezależnie od miejscówki.
Jak to roślina na brzegu rabaty ma takie ładne omszone liście?

[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/b20e416f0700cbe4][IMG]

Uważaj na nogę, mam nadzieję, że fizjoterapię przeszłaś.
Spokojnego cieszenia się ogrodem. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 - Soniu

A dziękuję. Cieszę się, ze maki się spodobały :)
W sumie przez 3 lata jakieś rozchodniki dokupywałam. W tym roku tylko 1 ten mały, niski ale ładnie kwitnący na różowo :)
No właśnie nie wiem czemu ale inne rozchodniki stoją w miejscu. Te 3 ciemnoróżowe z ubiegłego roku ładnie rosną. Szkoda, że inne tak samo tego nie robią.
Ta roślina o srebrnych liściach to jakaś odmiana czyśćca. Ma większe liście . Nie wiem czy jak kwitnie. Był jeden, Na wiosnę go podzieliłam i już ich jest więcej. W przyszłym roku powinno już wyglądać tam ładniej, gęściej z srebrnymi liścikami.
Jeszcze czyściec stachys hummelo mi się marzy. Może na drugi rok gdzieś go dostanę :)
Na nogę uważam, dlatego niewiele w ogrodzie robię.
Dziś tylko poplon po ogórkach wysiałam. A fizjoterapii jeszcze nie miałam.

Jakaś trawa. Posadziłam pod lasem. Jeszcze tam daleko do ładności. Ale nie wiem co to za trawa ?
Obrazek
Tą chryzantemę mam już kilka lat. ale nie chciała już rosnąć obok tuj. Na wiosnę ją przesadziłam i odżyła.
Obrazek
Druga strona rabaty
Obrazek
Obrazek
Trzcinnik krótkowłosy Calamagrostis brachytricha. w tym roku już jest piękny :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Nooo… Hibiskusy bagienne mają mega kwiaty. A u Ciebie jeszcze nimi szaleńczo obsypane. Pięknie to wygląda.

Pozdrawiam!
LOKI
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Pięknie kwitną dalie, hibiskusy, a trawy dostojnie kołyszą się na wietrze. Nic to, że bezimienne, ważne że ładne i że nie marudzą, tylko przyrastają i cieszą. ;:215 ;:303
Rozchodniki też pysznią się na rabatach, chryzantemka w moim ulubionym kolorze kwiecia i fantastyczne nietypowe koleusy. ;:138 ;:138 Rudbekie, hortensje - typowe kwiaty jesieni, ;:333 a maczki spod pędzla prześliczne! ;:138
Trzymaj się,Aniu i niech jesień upłynie Ci pod znakiem słoneczka i ciepełka. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu hibiskusy masz zjawiskowo kwitnące. ;:oj Sadziec jeszcze popodziwiam, wspaniale się prezentuje.
Kwitnący trzcinnik krótkowłosy, bardziej lubię niż miskanty. ;:173
Trawa na zdjęciu wygląda na proso.
Jak pokaże się słońce zrobię zbliżenie na moje proso, chyba ma takie same kłosy. ;:218
Miłej niedzieli. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

. Dziękuję miłym gościom za odwiedziny wieczorem odpowiem . Teraz trochę w kuchni gotowania :wink:
W nocy u mnie popadało. I dobrze bo sucho już było.
Mój poplon posiany po ogórkach został też podlany. I koperek i sałata wczoraj wysiana.

A teraz ogrodowe zostawiam i miłej dobrej niedzieli wam życzę ;:196

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Aniu ale u Ciebie jest przepięknie ;:oj i to w każdym sezonie roku. Masz taką gamę roślin w dużych ilościach poszczególnego gatunku, że aż dech zapiera z podziwu. Bardzo pięknie prezentujesz swoje roślinki ;:138 a takie widoczki przestrzenne pełne różnych kolorów pokazują z jakim smakiem robisz nasadzenia na rabatach. Wszystko do siebie pasuje ;:138 ;Jestem pełna podziwu ;:180
A najbardziej zadziwia mnie, że u Ciebie rosną chyba wszystkie gatunki roślin i widać, że bardzo ładnie sobie rosną. Ja co roku dokupuję różne sadzonki i wiele z nich po jednym sezonie wypada mi z rabaty np. Wilczomlecze, Gunera , i wiele innych. Miałam chyba z 15 rodzai Jeżówek i tak stopniowo mi ginęły, że nie mam już żadnej ;:145
serdecznie pozdrawiam Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”