Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trochę wiosny, trochę kolorków
W kwiaciarniach i centrach ogrodniczych już ich pełno, zastąpiły bowiem wszechobecne w czasie świątecznym Poincesje. Chociaż są niewielkie , ładnie ożywiają mieszkanie , mają tyle odcieni, a niektóre niezwykłe rysunki na delikatnych płatkach ...
Popatrzcie więc na PRYMULE ( Pierwiosnki) :

Oczywiście Prymule można wiosną przenosić na ogrodowe rabatki. U mnie przyjęło się ok. 50 % posadzonych roślinek.
Popatrzcie więc na PRYMULE ( Pierwiosnki) :

Oczywiście Prymule można wiosną przenosić na ogrodowe rabatki. U mnie przyjęło się ok. 50 % posadzonych roślinek.
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wykupić nie problem ale trzeba jeszcze znaleźć miejsce by to wszystko poustawiaćeffa pisze:Ewelinko Ty chyba całą kwiaciarnię prymulek wykupiłaśaż się dusza raduje patrząc na tą wiosnę
Cotyledon świetny, kolejne etapy dojrzewania miło obserwować. I mały i duży ma coś w sobie. ciekawa roślina
ja zawsze się zastanawiam po fakcie
Cotyledon jako mała roślinka przypomina roślinę owadożerną, może rosiczkę z kreskówek
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziewczyny - Prymulki znalazły swoje miejsce na parapecie i stołach - wyglądają , jak małe , barwne bukieciki
A ponieważ ja ewidentnie cierpię na SAD ( Seasonal affective disorder= depresję zimową) toteż chętnie zerkam na nie każdego ponurego ranka
Już nie mogę się doczekać wiosny !!!
Tymczasem mam nową roślinę - to Guzmania Torch .Niestety zaraz po przywiezieniu do domu została zaanektowana przez moją córcię , bo podobno "idealnie komponuje się do jej pokoju..."

Tymczasem mam nową roślinę - to Guzmania Torch .Niestety zaraz po przywiezieniu do domu została zaanektowana przez moją córcię , bo podobno "idealnie komponuje się do jej pokoju..."

- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.